Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro mládež, který neglorifikuje příslušníky VB, neřeší krádež slepice a neodehrává se v omšelém prostředí sídliště. Vytkla bych, že na závěr nebyl potrestám alespoň pošklebky nevěřící Satoranského esenbák. Přiznávám, že vzhledem k mému negativnímu vztahu k nejhoršímu českému herci všech dob bych ocenila, kdyby již v úvodu byl Kostelka svrhnut ze skály a tento záslužný čin by se mohl v několika roztomilých flashbacích zopakovat. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nápaditá zápletka, která se svižně odvíjí. Námět: Vojtěch Vacke. Dobovost - pionýři a soudruzi esenbáci - podobně jako ve filmu Leť, ptáku, leť! je potlačena kriminálním příběhem v lindgrenovském stylu Kalle zasahuje - v seriálu Podezřelé prázdniny. Kocourovy představy, jak k činu došlo, dobře zapadají do děje. Střihač toho využil ve scéně, kdy se Lucie (Michaela Kuklová) lísá ke Kocourovi, ten se zvedá. Lucii padá hlava a v tu chvíli je střih do jeskyně, kde padá k zemi jeden z lupičů. Atmosféru příběhu dotvářejí hudba Harryho Macourka a texty Jiřího Oulíka. Zajímavost: Ladislav Mrkvička si zahrál vedoucího pionýrských oddílů ve Třetí skobě pro kocoura i ve snímku Leť, ptáku, leť! ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela dobrý. Neodečetl jsem hvězdičku za ten pionýrský horolezecký oddíl (pionýři já mám rád) a naopak přičetl za účast krásné M. Kuklové. Konstrukce zápletky je sice dost krkolomná, prvoplánovitě zkonstruovaná pro horolezecké prostředí, ale jinak mě děj pohltil a nepocítil jsem zhlédnutí jako časovou ztrátu. Tedy v 65 letech, film je samozřejmě směrován k dětskému divákovi. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobrý dobrodružný film pre mládež s kriminálnou zápletkou. Produkcia je dobrá, ale veľkú dramatizáciu nečakajte. Príbeh plynie v štandardnej socialistickej atmosfére kde "bukvy" netreba. Je však správne puberťácky naladený, takže prvá láska, túžba vyniknúť a dobrodružstvo na každom rohu. Herecky to celkom dobre zvládli aj predstavitelia pionierov a harcovníci ako Jaroslav Moučka, Lubomír Kostelka či Ladislav Mrkvička podávajú svoje štandardné výkony. 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jestli chceš dostat přes držku, tak si sundej brejle !!" ;) Ale notak, Kocoure, pionýři se přece neperou !! Ani kvůli kočičce - I když ani tady Kuklice opravdu žádná krasavice nebyla !! Ale každý máme jiný vkus, že ?! ;) - Kuklové, která nesympatickému Číčovi Kamila Kouly, který jak se rychle objevil, stejně rychle zmizel ze scény, celý film vesele nadbíhá.. Třetí skoba pro Kocoura však není ničím jiným než typickou cvrčkovinou, která však lehce vybočuje ze soudobé domácí tvorby pro mládež, ne jen tím horolezeckým kroužkem.. Největší ozvláštnění ryze žánrového filmu lze kupodivu spatřit v nesmírně invenčním střihu, ale i volbě lokací.. Takže co jiného čekat než chápavé esenbáky, naopak nechápavé rodiče a uvědomělé dětské hrdiny, které si však vesměs střihla samá nehezká a netalentovaná polena, navíc rozhodně dost iritují také tradiční postsynchrony, vesměs pražští herci v jihomoravském prostředí Mikulova a nejbližšího okolí také působí dost hloupě.. Že nám tvůrci z překrásného Vranovského zámku udělali jakýsi Kotov, ze Sirotčího hrádku Pavoučí jeskyni, to bych ještě snesl, ten neskutečně otravný hudební motiv Harryho Macourka však už nikoliv !! Ne, díky !! Nicméně koukám, že zde znovu nostalgie zafungovala na výbornou.. A že se podobné snímky už dnes netočí ?? Myslím, že na tuhle zbytečnou otázku si Tosim zvládne odpovědět sám.. Já říkám díkybohu.. Jen mě tak napadá, jak by se asi tyhle (s)hitovky dnes jmenovaly ?? Myslím, že na filmy z dávno mrtvého žánru s názvy jako Jak se fotí selfie, Jen si tak trochu šňupnout, Ať žijí emoupíři! či Dvacet minut bez facebooku, opravdu nejsem zvědavý.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)

Reklama

Reklama