Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela dobrý. Neodečetl jsem hvězdičku za ten pionýrský horolezecký oddíl (pionýři já mám rád) a naopak přičetl za účast krásné M. Kuklové. Konstrukce zápletky je sice dost krkolomná, prvoplánovitě zkonstruovaná pro horolezecké prostředí, ale jinak mě děj pohltil a nepocítil jsem zhlédnutí jako časovou ztrátu. Tedy v 65 letech, film je samozřejmě směrován k dětskému divákovi. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Třetí skoba je typický čtyřhvězdičkový film. To znamená, že je dobrý, dokonce víc než dobrý, úspěšný, vydobyl si stálé místo v TV a časté reprízy, ale nemůže pochopitelně dostat 5* jako třeba Spalovač mrtvol nebo Markéta Lazarová. Letní filmy v exteriérech mě vždycky bavily, tento je navíc dobře zahraný i zrežírovaný, tak je 4* strop zcela na místě. Atmosférou a kriminální zápletkou tak trochu připomíná seriál Území bílých králů. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hezký film. Děj má spád a je ku podivu i docela reálný. Herecké výkony byly dobré. Řekl bych, že i přes příslušníky VB, soudruhy a pionýry (patřili neodmyslitelně k tehdejší době) je film nadčasový a lze se na něj bez problému podívat i za dalších 27 let. Jen jedna věc mi jaksi neštymovala. Sice nejsem patolog ani soudní lékař, ale že by mrtvola vychladla během maximálně několika minut se mi zdá přece jenom nereálné. (Sobota 10.04.2010) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já sice chodil už do skautu, ale na tohle období velice rád vzpomínám i dnes. Strávil jsem v něm bezmála čtrnáct let a družinovky / oddílovky patřili k mým oblíbeným zpestřením dětství i mládí. V té době měl doma počítač 386 ještě málokdo (dnešní mládež už bez PC konzolí a chytrých telefonů nedá ani ránu), takže různé kroužky nebo sport byli jedinou šancí, jak se vyhnout nudným víkendům s rodiči na chatě, nebo makání na zahradě. Tento film jsem si pamatoval jen matně, ale párkrát jsem ho už viděl v televizi. No a dnes jsem si jej připomněl. Je to sice dětsky naivní „kriminálka“, ale slušné herecké výkony i dobrá atmosféra neztratili své kouzlo ani po tolika letech. A souhlasím s názory, že Michaela Kuklová byla kočka už v útlém věku… ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Detektivka pro mládež se sympatickými a charismatickými příslušníky SNB a takovou tou normalizačně optimistickou náladou. Není to úplně špatný film, ale ani žádný zázrak. Ani jako dítě jsem ho neměl dvakrát v oblibě. Snad jen ten turistický oddíl na bázi skautského jsem hrdinům tohoto snímku tiše záviděl. U nás nic takového nebylo. Vždyť by to byla nevítaná konkurence pionýra... :-( Zajímavé je, jak se fenomén horolezectví nesl mezi tvůrci napříč normalizací coby ideál svobody a správného trávení volného času, srovnejme s díly paní Poledňákové s Tomášem Holým v hlavní roli... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)
  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)

Reklama

Reklama