Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že toto pokračování mi přišlo o něco lepší, než jednička. Jen s Garfieldem mám stále stejný problém - vůbec není povahově takový, jak si ho představuju. A tak je spíše otravný, ale jiným způsobem, než by podle mě měl být. Naštěstí téměř úplně odpadla dějová linka kolem jeho páníčka, protože Breckin Meyer a Jennifer Love Hewitt opravdu nepředstavují nic extra. Naopak Odie je skvělý, ale nedostal tolik prostoru. Snad se třetí pokračování už konat nebude. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Animace 7/10/// PLUS: Garfielda mám rád, dokonce mám jednoho doma, i když mu často říkám jinak, ale občas se chová úplně stejně jako jeho filmový protějšek., zápletka je vtipná a přináší spoustu zábavných možností, český dabing je povedený, animace na slušné úrovní a délka tak akorát aby film nezačal vykrádat sám sebe, herci hrají to své v rámci žánru, doufejme tedy že Billy Connolly se tu mohl pěkně vyřádit MÍNUS: může vadit že zápletka je jednoduchá, animace není dokonalá a vůbec veškerá pravděpodobnost dění je čistě pohádková, ale pokud právě tohle někomu vadí, není to film vhodný pro něj./// Shrnutí: Náš kocourek Avatar dává tři drápky z pěti a já jsem na tom podobně. Bavil jsem se, trochu se i smál a hlavně mi to nepřišlo trapné, což u podobných kousků není nikdy jistota. Takže si jdeme dát Lasagne a pustíme si tam nějakou další pohádku./// Celkem 67%/// ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Už jednička se mi nelíbila. V domě, kdy se na nás chrlí jeden animák za druhým, tohle zkrátka neohromí, ba naopak, unudí k smrti. Už u jedničky se mi zpracování kocoura vůbec nelíbilo. Taková divná, oranžová koule. No grafici by se mohli polepšit. Dvojka je ještě horší. Příběh je trapný, nudný, jedno velké klišé. Záměna kocourů - to už si nemohli vymyslet něco lepšího? Tohle už bylo ve filmech snad milionkrát. Něco tak neoriginálního jsem dlouho neviděla. Sranda nikde, vtip, herecké "výkony" nezaujmou, jsou špatné. Prostě blbost. Myslím, že to nenadchne ani malé děti. Garfield měl zůstat na papíře jako komiks, kde mu to sluší. Ne se cpát do filmu za každou cenu! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V anglické královské rodině vždy po svém majiteli dědí jeho kocour. To ale nechce lord Dargis dopustit, a dělá vše pro to, aby se starého kocoura zbavil. Shodou okolnosti do Londýna míří i Jon (Breckin Meyer), aby požádal svoji přítelkyni Liz (Jennifer Love Hewitt) o ruku. Možná je to jejím povoláním (veterinářka) nebo vrozenou žárlivostí, jede s Jonem i jeho kocour Garfield, aby mu sňatek rozmluvil (rozmňoukal). A jakto tak už bývá, nastane zmatek a Garfield je zaměněn za královského kocoura, který musí snášet "lidské" zacházení a naopak Garfield musí zabránit zrádnému Dargisovi, aby se jej zbavil ... První Garfield vycházel ještě z podstaty samotného Garfielda, ale dvojka je už jen hezky animovaná pohádka. Od prvního okamžiku je naprosto (do detailu) jasné, jak vše dopadne, takže se nelze ubránit určité nudě. Což o to, kocour i ostatní zvířátka jsou docela hezká, ale všechno je takové .. statické. Víc než dvě hvězdičky a to jen za krásnou Jennife Love Hewitt.. ()

vlciak_007 

všechny recenze uživatele

Takže musím uznať, že to už nebolo také úchylné ako jednotka, ale stále som sa perfektne bavil. Garfield už nebol taký vtipný a skvelý dezert, už mi to pripadal ako nejaké slabé predjedlo. Ale aj tak super!!! Chcem aby bol Bill Murray môj QFF (či jak to hovoria tí tínedžeri), lebo je fakt skvelý! 80% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Práca na digitálnom kocúrovi začala vytvorením makety, ktorá dala kameramanovi a hercom určitú predstavu o tom, kde sa kocúr nachádza a ako je veľký. Po dôkladnom preskúšaní každej scény bol natočený ostrý záber bez makety (alebo akéhokoľvek iného zástupného objektu), aby tvorcom vizuálnych efektov v zábere neprekážala. V tretej fáze celého procesu bola na miesto, kde sa mal Garfield nachádzať, umiestnená najskôr neutrálna šedá, a potom lesklá zrkadlová guľa. (Greenpeacak)
  • Znalci Garfielda určitě ocení, že Liz konečně přijme Jonovu nabídku sňatku. Do vítězného konce to dotáhl po více než dvou letech komiksového snažení. (imro)
  • Původní komiks Jima Davise vychází od 19. června 1978 a je zapsaný v Guinnesově knize rekordů jako nejpublikovanější strip. Pravidelně se totiž objevuje v 2570 denících a magazínech. (imro)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama