Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Maggie Gyllenhaal je taková trochu zakřiknutá děvenka, která má ráda bolest, takže se různě píchá a řeže, má na to dokonce speciální soupravičku. Pak se nechá zaměstnat jako sekretářka a zjistí, že ještě lepší je nechat se občas proplesknout od šéfa. Ten z toho sice má nejdřív výčitky svědomí, ale protože se mu to vlastně libí, tak láska zvítězí, čili to dopadne ke všeobecné spokojenosti. Takže pokud máte nějakou úchylku, nenechávejte si ji pro sebe. Mohli byste litovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi netypický a jistě originální snímek, který v sobě nese zvláštní půvab a stojí na hranici několika žánrů. Z ústavu propuštěná Lee se co nejdříve hodlá začlenit do normálního života, zaujme ji místo sekretářky, kde se kromě denních povinností setkává i s přísností svého nadřízeného, právníka Edwarda. Za pravopisné chyby přichází ponižování, fyzické tresty. Drama ale přeroste v hru plnou nejrůznějších perverzí (i když o ty až tak nejde) a skončí u romance. Sekretářka, která prošla Sundance festivalem, má sice docela prostinký děj, zaujme přesto především dvojicí hlavních aktérů. Sadista Spader se s úchylnou lidskou sexualitou setkává relativně často, pozornost na sebe upoutává zejména více než sympatická Gyllenhaalová, která v sobě postupně nachází dramatický, komický i sexuální náboj.. Každý ale máme to své, tudíž jiné hodnocení nečekejte! ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Áno láska má mnoho podôb a áno sadista a masochistka nie sú zrovna normálne veci, ale takto natočený film o dvoch psychiatrických prípadoch som teda ešte nevidel. Veľmi podivuhodný a absurdný film, ten humor rozhodne nie je pre každého, ani pre mňa veľmi nebol, lebo skôr ako ironizáciu som z toho cítil potvrdenie patriarchálnosti, snahu niekoho ovládať, pričom tomu druhému sa to páčilo a žiadal to, proste čistá psychiatria. S tou nahotou to preháňali, taktiež to neodsúdili, naopak z toho urobili normálnu vec, taktiež to, že prvá práca, ktorú si našla bola pre ňu zrovna taká náhoda, neviem skrátka, aj keď som asi lepší film na túto tému nevidel, tá ľahkosť podania týchto zvráteností mi navráva, že asi to nebude patriť medzi filmy, ktoré si budem rád púšťať. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Šteklivé téma, zaujímavý príbeh, ale naivná adptácia. Film (a miera jeho uvetiteľnosti) stojí a padá na detajloch a tie mal Shainberg evidetne v paži. Ale medzi slepými je aj jednooký kráľom a originlaitu uprieť nemožno. Povinnosť pre fanúšikov hollywoodskeho kačiatka Maggie Gyllenhall, ktorá ANO dokáže byť femme fatale. 60% ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Takovéto neotřelé romaňtiky jsou svým způsobem velmi fajn a Sekretářka je bezesporu kvalitní film. S úctyhodnou hbitostí se vyhýbá zajetým žánrovým kolejím a už v prvních minutách se začíná ohánět bravurní sekvencí různorodých ksichtů Maggie Gyllenhaal. Vlastně hérectvo jako komplet jiskří příkladnými výkony a nejeden ostřílený filmový kritik může uznale pokývat hlavou. Ale to by to nebyl váš lišácký strejda Zeebonk, kdyby neměl v rukávu zastrčené nějako to důmyslné "ale". Tak tedy... Kašli, kašli... Ale ten film mě nudil a sral s takovou intenzitou, že jsem si málem uhryzal první tři články prstů pravé ruky. Navíc jakkoli je ta Maggie fajnová hérečka, tak faktem zůstává, že její postava je krajně nesympatická, hysterická, polodementní, nevyprcaná čubka, kterou je peklo sledovat. Takže lepší tři ať nežeru. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Autorka scénáře Erin Cressida Wilson si zahrála jednu z žen sedících v čekárně. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama