Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli ísť tentokrát na to inak a pripravili nám dve scifíčka, dva nadprirodzené horory a jeden kriminálny triler. Samozrejme s výraznou dávkou spoločenskej satiry a kritiky a aj nejakej tej zaujímavej meta roviny. Všetky príbehy sú nakrútené veľmi sugestívne, majú pomerne vysoké tempo a herci si účasť v nich bez výnimky užívali. Len sa vážne treba pripraviť na to, že sa to odkláňa od pôvodnej atmosféry BM viac ako by jeden čakal a tak sa bude pri hodnotení viac brať do úvahy tento fakt ako to, že ide opäť o kvalitné príbehy. Čiže hej, je to viac Twilight Zone ako BM. ()

Expozituror 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě úplně o ničem. Těšíl jsem se a doufal, že po předchozí slabší sérii, se dočkáme znovu několika promyšlených scifi kousků, které potěší nějakým zajímavým nápadem nebo rozvedou aktualní společenská témata. Bohužel ani nemám chuť si pustit dva poslední díly. První díl zajímavé, nicméně od poloviny postrádající logiku, druhý díl je pěkná detektivka, ale co to má společného s Black Mirror? A třetí docela okoukané téma s nesmyslným koncem. Raději si jdu pustit nějaké starší epizody. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šesté série se mi líbila o něco více než ty předchozí. Přišla mi taková temnější, ale o to víc mě to bavilo. Například druhý díl byl skvělý nebo třetí díl, to bylo neuvěřitelný psycho. Co za mě byl ale nejhorší díl (a to z celého seriálu) rozhodně Mazey Day, to bylo naprosto příšerný a nechápu, jak s tímhle mohli vůbec přijít. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší pauze přichází 6. série s pěti díly, z nichž i jeden dokonce klesne pod hranci 50%. Hm. Tak co to vypovídá o kvalitě nového přírůstku? Asi to, že už to přestává být Black Mirror, jak jej známe, a stává se z něj pomalu něco jiného, horšího. Kvalita poklesla (už od 5. série), a to hlavně příběhová a námětová vynalézavost. Takže třeba taková Mazey Day je zkrátka směšná, Beyond the Sea šíleně neoriginální a Joan is Awful podivně lehce rozuzlená. Problém ale také nastává s tím hlavním, o co u Black Mirror jde - s představením potenciální hrozby technologií, která nás v blízké či daleké budoucnosti čeká. Protože ono Loch Henry, Mazey Day, Demon 79 a částečně i Beyond the Sea tuto základní podmínku zkrátka nesplňují, což potom podkopává hlavní důvod existence seriálu jako takového. Co to je jako za seriál, je tohle stále Black Mirror?, ptám se. Nevím. Ale abych ještě přihodil jednu výtku, týká se obsahu dialogů. Je pro scenáristy opravdu tak životně důležité používat slovo fuck/fucking na epizodní bázi? Nemohlo by je napadnout trochu prozkoumat hloubku jazyka namísto omílání těch samých vulgárních výrazů? Díky! No to by byly výtky a nyní klady. Z dílů se mi rozhodně nejvíce líbila Joan is Awful, kde to prostě jelo v krásném tempu, jak má, ovšem vulgarismy tam padaly co věta a a finální rozuzlení bylo docela náhodné (horší 4). Pak se mi také líbilo hned následující dokumentární Loch Henry, kde se to jevilo zprvu jako takový průměrný díl, avšak ke konci to nabralo takový zvrácenější a zlomyslnější spád, že i teď si na ten finiš rád vzpomenu a zapřemýšlím (lepší 3, svým způsobem i lepší než Joan is Awful). No a to je tak vše. Zbytek byl průměr nebo podprůměr. Co bych ale chtěl ještě podotknout, je díl Beyond the Sea. Ten je sice nejlépe divácky hodnocený, ale ve výsledku velmi primitivní. Už existuje plno takových variací na tuto užitou šablonu, že je až běda, že něco takového někdo i teď natočil, ke všemu pod záštitou takové značky! Byla to přes hodinu dlouhá, úmorná, předvídatelná nuda, kde nedošlo k jedinému menšímu zvratu, natož pak aspoň výkyvu v ději. Úplně zbytečný povyk okolo velkého nic. Kvůli nehorázné nadbytečnosti tohoto kousku jej hodnotím jako nejhorší díl z 6. série. Vyhodnocení: Mazey is Awful ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker to sice umí lépe a minimálně poslední dvě epizody úplně nezapadají do obrazu, který by divák od Black Mirror čekal, nicméně stále je to nadstandardní zábava a dá se v tom leccos najít. Chápu každopádně zklamání některých fanoušků, kteří mají na tuhle sérii oprávněně mnohem větší nároky a očekávají větší "přesah". V šesté sérii to sice není takové, ovšem nenudil sem se ani u těch slabších epizod...70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)

Reklama

Reklama