Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Loch Henry (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Loch Henry

VOD (1)

Obsahy(1)

Při natáčení přírodopisného dokumentu v ospalém skotském městečku narazí mladý pár na pikantní příběh provázaný se šokujícími událostmi z místní historie. (Netflix)

Recenze (82)

Baru.Class 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej díl je o poznání lepší než ten první. Už samotná podstata epizody - odlehlá vesnička, děsivej mord a pátrání po pravdě. Za mě dobrý, nicméně dávám jenom tři hvězdy, protože děj je následovně dost předvídatelnej a já sem od první chvíle věděla, proč má máma tolik VHS kazet s detektivkama. Takže oukej, ale umíme to přece líp! Tak common Black Mirror! ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Loch Henry" je podľa mňa veľmi zaujímavý projekt, o ktorom platí, že niekedy môžeš hrabaním sa v špine odhaliť niečo, čo si vlastne ani reálne odhaliť nechcel. Čo ale spravíš v prípade, že už to vieš? Je pravda, že mistami som sa pri sledovaní trochu nudil, no úvod aj záver sú spracované brilantne a rovnako aj to celkové odhalenie pravdy príde tak nečakane a naraz, že som ostal skutočne zaskočený. Nevýhodou je iba to, že pri určitých postávach budete od začiatku premýšľať nad tým, aká je vlastne ich motivácia a čo sa snažia zakryť. Pretože je to na nich poznať veľmi okato. Každopádne solídna epizóda. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samo o sobě dobré, se silným, vícevrstevnatým vyzněním. *** Plus pár spoilujících postřehů: Zjev mladého filmaře Davise napovídá, že je nejspíš synem Iaina Adaira, nikoli policisty Kennetha - sedí to i časově? ** Odkaz matky synovi je silný důkaz mateřské lásky, jakkoli zvrácené. ** Připadá mi, že na fotkách, které by si doma Janet schovávala, nebudou obrázky lidí sice svázaných, ale pořád ve spodním prádle a téměř beze stop jakéhokoli násilí, ale že tam budou i výjevy z pokročilejších stadií hrátek - asi se to tam mělo nějak promítnout. *** Je Davis zničený jen z toho, že přišel o svou snoubenku, a z toho, že oba jeho rodiče (ať už byl otcem kterýkoli z nich) jsou vrazi a psychopati, anebo v sobě tají zděděné sklony? (Není to tam naznačeno.) ** Z čeho má Davis ten tik, který se u něj objevuje od samého počátku, to cukání nervu po jedné straně nosu? Tuší něco o své matce či otci, ještě než na to při natáčení přijdou? ** Vadou na kráse je, že seriál Černé zrcadlo má předjímat morální potíže společnosti, které přicházejí s novými technologiemi a pokračující komodifikací sociálního, etického i tvůrčího potenciálu lidí - tohle je přesně ten díl, který se prohřešuje, protože natáčení zvrhlých senzací na kameru je hodně stará a obnošená vesta, nic nového. *~ ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady mi dost vadilo počet sprostých slov. Tolik píči v rozsahu 50 minut byl fakt masakr. Neřeším, že to asi nepatřilo do konceptu BM. Neviděl jsem předešlé série, tak mi to nevadí. Atmosféru to má dobrou, ale měli z toho udělat samostatný film. To by bylo lepší.... A dát tam sympatické duo herců a né ty dvě Netflixové obludy ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„DO TVOJHO FILMU, S LÁSKOU, MAMA“. Príbeh je výborný, thriller ako sa patrí, škótska príroda, už tá atmosféra je sama o sebe desivá. Močiare a nebezpečné zákutia, v ktorých miznú ľudia. Má to rýchly spád a nestačíte sa čudovať, čo nakoniec vypláva na povrch. Vlastne, až v tej chvíli sa začnete zamýšľať nad posolstvom tohto dielu - pohľad do Davisovej tváre hovorí za všetko. Mínusy? Ten mladý pár bol asi vybraný naschvál, ako dvojica najmenej sympatických ľudí v ročníku? Móda vybieleného obočia na mňa pôsobí desivo (ale, OK, asi tomu len nerozumiem). Druhá výhrada: nehodilo sa mi to do konceptu Black Mirror, bez intra by som to ani neuhádla. Možno celá šiesta séria bude "iná". ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno