Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběhy se o mě otírají jen zřídka, ale když se objeví nějaký povedený, většinou nepohrdnu. Brooker v dosud nejrozmáchlejším díle skládá poctu severským fenoménům poslední dekády a i přes příjemně znepokojivou atmosféru si ukusuje příliš velké sousto. Devadesát minut je v tomto případě skutečně nezvladatelná dávka, která potvrzuje, že hlavní tvůrce seriálu je chtě nechtě megaloman, který ve výsledku téměř pokaždé všechno přestřelí. Tentokrát se mě navíc pokouší přivést k šílenství tím, že si během vyšetřování jako vypravěč snad čtyřikrát vypomůže některou z postav, která jen vyjeveně zírá na monitor na nějakou právě pro tu chvíli průlomovou informaci a všem okolo nahlas sděluje, že teď už je případ konečně rozlousknutý. Black Mirror má něco do sebe, ale právě touhle unavenou poctou každé druhé kriminálce se mi definitivně poněkud zprotivil. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRO VŠECHNY MILOVNÍKY I NEMILOVNÍKY SPOILERŮ UPOZORŇUJI, ŽE V TÉTO RECENZI JE VĚTŠÍ MNOŽSTVÍ POZNATKŮ Z TOHOTO TELEVIZNÍHO DÍLA, TAKŽE BY HO NEMĚLI ČÍST BUDOUCÍ DIVÁCI, KTERÝ TENTO DÍL NEVIDĚLI!!! Musím se přiznat, že většinou nepíši o jednotlivých dílech seriálů, ale jelikož tato epizoda měla skoro devadesát minut, tak vyjímka potvrzuje pravidlo. V tomto napínavém emotivním včelím dobrodružství jsem se doslova přišpendlil na pohovku společně se svou věrnou kamarádkou Včelkou Májou a její mentorkou tetou Kasandrou a zajisté taktéž i s jejich souputníkem, tak trochu zabržděným trubcem Vilíkem, který vysosal pár medových dobrot a ještě před začátkem promítání usnul. Jediná teta Kasandra pochopila o co jde a tak skoro od začátku epizody posmrkala nejméně tucet kapesníků. Včelka Mája jen nevěřícně kroutila hlavou a devadesát procent času se tlemila jako Bulhar při návštěvě zrcadlového bludiště. Ono totiž základním problémem tohoto poselství, které se týká tohoto užitečného hmyzu je priorita přežití, protože i když si to mnoho lidí neuvědomuje, tak my včely potřebujeme a oni nás ne. Bez nich nebudou opylované rostliny a následně všechna zvířata, která tyto rostliny jedí. Už i Albert Einstein prý jednou řekl, že když vymřou včely, lidstvo je přežije o čtyři roky. Což se naštěstí v tomto díle nestalo, protože globální katastrofu a všeobecný chaos nahradily robotické náhražky, které nahradily vše důležité. Dalším globálním problémem, který nám chtěl tento díl naznačit je zajisté různé očerňování, nadávání, vyhrožování dokonce i smrtí a další nekalé činnosti, kterými jsme svědky na dnešních sociálních sítích. Já naštěstí nejsem součástí žádné sociální sitě, tedy kromě zdejší filmové databáze a to jen z důvodu lásky k filmům a už vůbec bych nekritizoval něčí názor, ať už je jakýkoliv. Tato epizoda mně velice zaujala také z důvodu její kriminální zápletky ve které jsem pocítil i pár hororových momentů. Celkem inteligentní vyšetřovatelky, které byly slušně zahrané se snažily přijít na kloub opakujícím se sebevraždám, které si do jistého momentu nebyly schopny vysvětlit. Futuristický svět v tomto televizním snímku byl zajímavě podán a poselství našeho pachatele bylo uspokojivě vysvětleno a nebojím se říci, že i pochopeno a v jistém ohledu i někomu otevřelo oči. I když je nutno podotknout, že se pro velkou věc musí občas něco nebo spíš někdo obětovat a je velice výstižné zde citovat jedno machiavellistické přísloví, kde se říká, že účel světí prostředky. Nakonec mého příspěvku mi nezbývá než souhlasit s jedním mým oblíbeným uživatelem Trevorem, pro kterého je tento díl jeden z nejlepších tohoto seriálu, což je i pro mně a proto dávám zasloužených 100%. ()

Reklama

Don Kryspin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní nápad, ten základní rámec - ano. Dobré, aktuální téma, zajímavé. Ale to konkrétní provedení je strašně strašně hloupé. Trpěl jsem jak zvíře nad hloupostí všech postav, kterou jim bohužel scénárista musel vnutit, aby mohl dotlačit děj tam, kam chtěl... To opravdu nikoho nenapadlo to nejjednodušší řešení? - kombinéza, maska, skafandr, ... zabalit hlavu do kabátu, ... ach jo, to bolelo. :-( ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moralitka o škodlivosti sociálních sítí zkombinovaná s hororem o zabijáckých včelách. Každý Hater by to měl vidět. Scénář výborně pracuje s odhalováním jednotlivých faktů.... to nejde, to není možné.... to šifrování je nepřekonatelné.... aha. Možná to chtělo na konci přitvrdit, #transparenty si vysloveně žádaly o další odezvu. Brutální skotský přízvuk Kelly Macdonald, která role cynické policajtky hodně sedí, je balzám na uši. Aha. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz dobrý námet, čo sa týka gadgetu. Rád by som ho videl v hororovom spracovaní v ktorom by sa robotické včely zbláznili a začali zabíjať ľudí. Bohužiaľ pre mňa je to pojaté ako klasická trojpísmenková nekonečná seriálová detektívka, ktoré ja tak strašne nemusím a robotické včely neužíva na zabíjanie nejaký maník s podobným motívom ako bol v úplne prvom diely Black Mirror. Takže až na ten gadget sa nič nového nedočkáme a aj keď je vyústenie znova odvážne a temné tak to nie je zďaleka tak šokujúce ako u spomínaného prvého dielu. A bohužiaľ to nie je ani tak vtipné a tempo je vzhľadom na 1,5 hodinovú stopáž dosť pomalé. Takže celkovo je to zase len mierny nadpriemer. 6/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě je opět zmíněna postava premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear) z epizody Národní hymna (2011). Jeho jméno je v hashtagových trendech na Twitteru. (hansel97)
  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victoriy Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriyn snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)

Reklama

Reklama