Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka těží hlavně z luxusního hereckého ansáblu, především z velmi civilního a sympatického reverenda Rowana Atknisona a naprosto kouzelné a stylové hospodyně Maggie Smith. Toho černého humoru tu sice mohlo být na můj vkus víc, ale i tak jsem se u této pohodové a příjemné komedie šmrncnuté krimi žánrem dobře bavil (symbolickou nadsázku, ve formě závěrečného pohledu kamery na obsah rybníka, už nemusí každý divák tolerovat, mně však nevadila). "Nemůžete zabíjet lidi jen proto, že je neschvalujete!" - "Doktoři mi říkali to samé. A v tomto bodě jsme se nikdy neshodli." ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ó, jak jsi krásná přítelkyně má... Pohodová, v některých momentech řádně morbidní a ulítlá, britská komedie z anglického venkova. Na základním motivu manželských problémů vystavěna zápletka o jedné uklízečce, kterou by chtěl mít doma asi každý. I když ta pointa s lodníkem byla vystavěna na vratkých nohou, a ani závěrečná pointa mi nepřišla příliš dobrá ve srovnání s předchozí stavbou, má to pár opravdu dobrých momentů, parádní herecké obsazení - Atkinson je civilní a přitom stále Mr. Bean, Kristin parádní, Maggie Smith vražedná a Swayze tak slizký, jako nikdy předtím, a děj přes neustále vracející se nudu, která je ovšem vždy ukončena nějakým fajn nadsazeným mordem, uteče rychle a nakonec, proč ne? I takovéhle obyčejné věci jsou potřeba. Slabší 4 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná britská komedie sršící černým humorem. Návštěva tajemné hospodyně Grace (Maggie Smith) vyřeší rodině vikáře (civilně hrající Rowan Atkinson) všechny problémy... Skvělé je obsazení - Atkinson se učí jako nesmělý vikář SLOVNÍMU humoru, totálně frustrovaná matka Kristin Scott Thomasové nestačí zírat nad životními změnami, protože přišla opravdu výkonná a schopná hospodyně Maggie Smithová. Dále je zde vtipná zápletka, pár vražd a zarostlé jezírko na zahradě - prostě dobrý film. Trailery: http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/videa/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkovo dosť netradičná partička si zahrala v tomto filmíku. Slabšie hodnotenia tento film dostáva snáď aj preto, lebo každý, kto si ide vychutnať Atkinsona, čaká grimasy podobné jeho preslávenému Beanovi. Tých sa tu však veľa nedočká, namiesto toho nám ukazuje, že keby sa jeho kariíra poberala týmto smerom, zvládal by to perfektne. Línia čierneho humoru je precízne vložená do inteligentného a na môje prekvapenie, nesuchého anglického humoru. Pôvabnosť Maggie Smith tvorcovia trafili po hlavičke a potešil ma aj Swayze, ktorý je stále v dobrej kondičke. 80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama