Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (168)

nash. 

všechny recenze uživatele

Neovladatelný živel Belmondo připomíná od první do poslední minuty kulový blesk řítící se dějem a sršící bláznivými gagy. A k tomu všemu nádherná, ale opravdu nádherná, Genevieve Bujold.. co víc si člověk může přát.. Snad aby se konečně objevil někjdo, kdo by ještě dnes uměl natočit něco tak svěžího, plného energie a šarmu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = ?.?.198?, réžia českého znenia (ÚPF 1978) = K.M. WALLÓ - Ako toto mohol "socialistický" človek stráviť ? To som sa pýtal s odstupom času, keď sa mi dostalo do ruky DVD s pôvodným (hurá !) českým kinodabingom. BELMONDO tu totiž predviedol dokonalú oslavu povaľačstva spojenú s jeho nezameniteľným šarmom a skvostnými guľometnými dialógmi. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Koncom 90-tych rokov uviedla túto klasiku v obnovenej premiére aj STV a nechala si vyrobiť (v Košiciach myslím) slovenský dabing. A ako ctiteľ dabingu pôvodného konštatujem, že vôbec nebol zlý. (21.11.2009) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Šarmantní mluvka Jean-Paul Belmondo zase jednou v plné síle, i když z té jeho užvaněnosti a přehrávání jde docela hlava kolem, až se místy lehce zajídá. Beztak mu roli psali přímo na tělo, škoda, že scénář v druhé polovině ztrácí na síle i vtipu. Geneviève Bujold je mu naštěstí rovnocenným protivníkem, nepředstavuje jen krásnou tvář, které by se z Belmonda „jen“ podlamovala kolena. Film, který se nezastaví, i když zastavit se měl hlavně scénárista, aby se podíval, co na papír občas dává!! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Romantiko, tvé jméno je chtíč! Zábavo, tvé jméno je kolovrátek! Šarme, tvé jméno je faleš! De Brocovy komedie, jimž vévodí sebestředná, obrazu plná, z něj přetékající Belmondova postava, mi imponují jen tehdy, dokáží-li onu sebestřednost a vyčůranost usadit něčím jiným (chytřejším) než větší sebestřednou vyčůraností, např. jako v Muži z Acapulca. S trochou nadsázky a fantazie "Nenapravitelného opravdu napravit." Slabé ***. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Naprosto střelená a ulítaná crazy komedie. JPB se od chvíle, kdy vystoupí z brány vězení, prakticky nezastaví. Lapí do svých osidel krásnou mladou dámu a od té doby jeho kolotoč podvůdků, výmyslů a nápadů neutuchá. Tohle je přesně to, co mám na francouzském filmu tak rád. Nechybí komediálně-kriminální zápletka a v zásadě překvapivý a zajímavý závěr. Jo a ještě něco: dávejte si pozor na ženský, který vypadájí, jako kdyby neuměly do pěti napočítat!!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Postava, kterou ve dvou po sobě jdoucích sekvencích hraje Élizabeth Teissier – jejíž kariéra astroložky se stala veřejně známou od roku 1975 – se jmenuje Sibylla, což bylo ve starověku označení pro prorokyně nebo věštkyně, které pronášely věštby, a tedy i pro ženy, které předpovídaly. (classic)
  • Dlouholetí přátelé Belmondo a de Broca se při tomto natáčení natolik rozkmotřili, že se spolu nebavili celých pět let. (Locksley)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama