Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (168)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Film bezesporu zajímavě obsazený, jenže Belmondovi, nebo spíš Brocovi asi nikdo neoznámil, že natáčení Muže s Acapulca už skončilo a tentokrát netočí parodii. Belmondův potenciál je tady sice využit na 100%, ale jeho Victor je velmi nepřirozená postava, která sice může imponovat ženám, ale já ho často vnímal jako otravného žvanila. V první půli byl k nezastavení a moc mě to nebavilo. V druhé bylo toho žvanění méně, trochu víc prostoru dostaly i ostatní hvězdy, takže to nakonec jako úplnou katastrofu nevidím. Více podvodů, méně exhibování a bylo by to dokonce fajn. Určitě se na tento film podruhé nepodívám. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Klasika, která mi moc nechutnala. Ne že by to byl špatný film, jen Belmondo hraje takového šmejda, magora a hajzlíka a navíc chlápka, který co slovo, to lež, že mi jeho postava absolutně nesedla. Spíše jsem ho měl sto chutí zabít, protože lidi jako on v reálu úplně nesnáším. Pár dobrých scén se najde (např. sex versus vykrádání muzea), ale jinak docela o ničem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Šarmantní mluvka Jean-Paul Belmondo zase jednou v plné síle, i když z té jeho užvaněnosti a přehrávání jde docela hlava kolem, až se místy lehce zajídá. Beztak mu roli psali přímo na tělo, škoda, že scénář v druhé polovině ztrácí na síle i vtipu. Geneviève Bujold je mu naštěstí rovnocenným protivníkem, nepředstavuje jen krásnou tvář, které by se z Belmonda „jen“ podlamovala kolena. Film, který se nezastaví, i když zastavit se měl hlavně scénárista, aby se podíval, co na papír občas dává!! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO PO DLOUHÉ DOBĚ ZNOVU Po dvou letech od velkolepého vícevrstvého Muže z Acapulca se  duo  Phillipe de Broca+ Jean Paul Belmondo vrací s tentokrát komornější prostší hříčkou o nenapravitelném vykutáleném podvodníčkovi, kterého zarazí  až láska. Jean-Paul Belmondo zde ale dle  svého očekávání  mohl naplnit svou lásku ke převlekům (kdyby tušil, co ho čeká o pár let později v Bezva fintě) a stejně jako ve starším Sympatickém darebovi skvěle rozvinout svoje obratné žonglování se slovy a profesionální mystifikování. Jednotlivými podvodnickými situacemi  Belmondo bruslí samozřejmě naprosto, lehounce, důvtipné a jeho slovní kolotoč je prostě radost sledovat. Ačkoliv mám ve starých komediích celkem rád loupežné zápletky , tak tady s jejím příchodem (a vlastně vůbec prvním příchodem nějaké regulérní  zápletky)  se tato velká podvodnická jízda trošičku  zastavila, ale ještě přinesla  například vynikajcí pasáž se spojením krádeže a romantického večera, která vedle restaurační  scény s knírkem patří asi k nejzapomatovatelnějším momentům celého filmu. Jo, jak už to tak u Belmondo bývá, tak jde celkově o  lehkou, šarmartní  podívanou se zdařilým, jak slovním, tak vizuálním humorem i trochou romantiky, takže šarmartní to je i bez výraznějšího hudebního podkresu i režie. Ale  stejně jako ve spřízněném Sympatickém darebovi to má slabší druhou polovinu než první a pár hlušších míst.  S původních pěti hvězd nakonec po zralé jedno vteřinové úvaze měním hodnocení na pěkné čtyři. Ale opět jsem se pěkně pobavil, o tom žádná. A každý ze tří Belmondových hlavních dabérů na něj perfektně seděl...zde Miroslav Moravec, který sice na Třísku a mladého Krampola (!) úplně nemá, ale i tak je skvělej. Známku na telefon...tady si ji beru, neobtěžujte se, díky  ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Belmondo blbne od začátku do konce - co říci více o této one-man show. Závěr je možná překvapivý pro cizince, ale ve Francii je napálení podvodníka mazanou ženskou, která jinak vypadá jako andílek, tím nejprovařenějším koncem. Našel jsem ji už v začátku slavné rozhlasové série Les Maitres du Mystere z padesátých let. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Victor (Jean-Paul Belmondo) svádí Charlottu (Geneviève Bujold), zatímco kumpáni kradou vzácné dílo, si v koupelně před zrcadlem roztrhne tílko, ale v další scéně, kdy vchází do ložnice, jej má opět neporušené. (fifas2)
  • Dlouholetí přátelé Belmondo a de Broca se při tomto natáčení natolik rozkmotřili, že se spolu nebavili celých pět let. (Locksley)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama