Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před pár lety bych dal čtyři vyfutrované hvězdičky, ale když jsem viděl tuhle klasickou komedii po letech znovu, přišla mi už poněkud nevyvážená, s řadou hluchých míst, resp. míst s druhem humoru, který mě neoslovuje. Může za to i nevyrovnané herecké obsazení, Belmondo je o dvě třídy lepší než Cattrall a Marchand. Něco asi není úplně v pořádku, když si druhou půli filmu ukradne herec v ryze vedlejší roli. Několik scén s Jacquesem Villeretem coby taxikářem je úžasných, scéna, kdy Villeret prchá v rouše Adamově, maskovaný větvičkami je jednoduše boží. V první půli film stojí především na Belmondovi a jeho výstupech v masce klauna, chtělo to ale víc zapracovat na dialozích, protože, jak už jsem zmínil na začátku, řada scén, kde se Belmondo nevyskytuje, je nevýrazná. Celkový dojem: 65 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Belmondovi bezva finta vyšla pokud jde o "oblafnutí" policejních orgánů a pokud jde o diváka tak, to bylo téměř, ale až tak napálit jsem se od něj nenechal. Jistě se mnou bude každý souhlasit, že Bebel je natolik charismatický uličnický týpek až mu projde ledacos. Když se rozhodl vykrást v poledne banku v převleku klauna a přijít si tak na pořádný balík peněz udělal jenom dobře. Diváka svými kousky a nápady pobavil v komedii pro francouzskou provenienci zcela charakteristickou s příměsí kanadské koprodukce, ale vykradl ji už před dlouhými 27 lety. Za tu dobu se můj postoj k filmu dost změnil, když uvážím, že filmy sleduji od roku 1987 a od roku 1991 už se staly neodmyslitelnou součástí mého života. Jistě, byl jsem na téhle krimi komedii v kině a pak ji viděl v televizi, ale právě tím víc se mně ohrála. Zpočátku neotřelý film s námětem dost provařeným, ale se skvělým francouzským idolem v hlavní roli. Pak ovšem v následných reprízách jsem se už začal nudit, protože nebýt Belmonda, tak to tak zábavné rozhodně nebylo. Nástup měl tenhle film povedený, ale ke konci už to bylo takové celé rozvrzané a přítomnost Kim Catrall docela zajímavá, ale zase stalo by se tolik kdyby tam nebyla? Asi ne. Celkově je to film na který se tolik nechytám, ale po letech si ho dát nebyla nejhorší volba. Jenže když uvážím, že mě čeká spousta letošních filmových novinek, tak si na tohle archaické a naivní vykradení banky ani nevzdechnu. Zkrátka z nouze ctnost. 60% ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezva film. O jedné neobyčejné loupeži velké kanadské banky, s klaunem v akci. Na to, že šlo od počátku zejména o komedii plnou bláznivých nápadů, způsob natočení celé dlouhé akce, zejména vyjednávání s policií, působil na mne docela realisticky skoro až s dokumentárními prvky (za doprovodu obrovské mediální sešlosti). Divák sice věděl od počátku o něco víc, než všichni ti policajti a novináři, ale naštěstí ještě na něj odhalení pár detailů mělo čekat. Ještě daleko víc, než loupež v klaunovském přestrojení mne rozesmál Belmondo v převleku za dědka rafinovaně odcházejícího z banky. I po přesunu filmu do svébytné akční komedie na cestách mne dokázal bavit, ač vývoj děje ke konci zdaleka nebyl tak originální a překvapivý, jako počáteční dění. Sám si vystačím zatím s jednou projekcí a výsledním hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, ale pokud skalní fandové Belmonda filmu dávají plný počet, určitě jim rozumím, stejně jako divákům, kteří měli možnost zažít premiéru v 80. letech a film si tak plně pojí s nostalgií. 80% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když už jsme tady... co si o tom myslíš? Jeden z těch nejzábavnějších Belmondových filmů. Tenhle chlapík dvou tváří zvládne jak komediální role, tak ty drsné, chlapácké a zde předvádí v plné své kráse obě dvě. Ani po letech tento kousek neztrácí na síle a je vidět, jak si Jean-Paul svého klauna neskutečně užívá. P.S. Úplně všechny Belmondovy filmy distribuované v naší kotlině spojuje jedna věc. Dokonalý dabing. Ať už představiteli hlavní role propůjčí v českém znění svůj hlas Jiří Krampol (ten asi nejčastěji), Jan Tříska či Miroslav Moravec, pokaždé se jedná o nevšední zážitek, který ještě povyšuje kvalitu filmu. Tuto starou, dabérskou školu nám ostatní země mohou jen tiše závidět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezva film. Belmondo je bez Krampola ako Funes bez Filipovského. Ak nezačnete premýšlať nad logikou (naháňačky na ulici a polícia stále nikde, skoro rovnaký Belmondov hlas v každej úlohe), k čomu v tomto žánri nie je ani dôvod, budete sa skvelo baviť. Ako v banke, tak v uliciach Montrealu. Ten kvalitatívny rozdiel týchto dvoch pasáží nie je zase tak markantný. Jedna z top komédií našej mladosti a našej generácie. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)
  • Belmondo vzal roli ve filmu, protože si konečně mohl zahrát poprvé klauna. (Locksley)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama