Reklama

Reklama

Krajina přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkou fantaskního příběhu je holčička Jeliza-Rose (Jodelle Ferland). Když jí zemře maminka, otec dcerku odveze z města na vesnický statek. A právě tam se začíná odehrávat směsice velikých podivností, upředená z bizarních představ a fantazií holčičky, jež své okolí přetváří ve svět kouzel. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"One child show" Jodelle Ferland, která si i přes vynikající výkony všech zúčastněných, spolehlivě krade celou stopáž pro sebe. Tideland rozhodně není pro každého, respektive je pro minoritní skupinku, které se zrovna trefí do nálady. Pokud se vám poštěstí a budete to vy, tak vám vůbec nebude vadit, že je to ve své podstatě o ničem a zdlouhavě. Podmaní si vás atmosféra a celé to uteče jako voda. Velmi nevšední zážitek a pravděpodobně nejvíce svébytný film (čímž nemyslím hned nejúchylnější či nejbizarnější), který u nás v poslední době běžel v kinech. Gilliam stále umí a zvláště hravá kamera zaujme po celou stopáž. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První GIlliamův film, který se mi vlastně vůbec nelíbí. Bratři Grimmové byli sice nechutně mainstreamoví, ale kdyby to nebyl Gilliam, řekla bych OK. Strach a hnus v Las Vegas byla totální ujetina, ale takovým extrémním způsobem, že na to stejně člověk zíral celou dobu s otevřenou pusou i když neměl páru, která vlastně bije... Na Krajinu přílivu jsem se začla dívat s očekáváním, že půjde o jeden z "nejnormálnějších" Gilliamových filmů. A výsledek? Myslím, že KevSpa to vystihla perfektně - WTF? Skvělý rozjezd po pár minutách upadne v letargii a fantasmagorii takového ražení, že se mi povedlo u filmu usnout (a to jsem se na to dívala jedno krásné slunné odpoledne, bez jakéhokoliv spánkového deficitu). Jediné, co je hodné ocenění, je malá Jordelle Ferland, jejíž talent je nepřehlédnutelný a hraje opravdu nádherně. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Příběh rodiny narkomanů a jejich dcerky, která se po předávkování dostane s otcem do bydliště své babičky, kterou nikdy nepoznala. Tam si její otec dává jako každý den dávku, pomocí injekční stříkačky s jejíž pomocí se dostává jak říká „ na prázdniny “. Na prázdninách však už zůstane a malá holčička nijak nerozhozena si hraje se svýma panenkami a prozkoumává okolí, kde se spřátelí se sousední paní, která znala jeho otce velmi intimně a jejím bratrem, který je dementní a neustále bojuje proti zlému žralokovi v podobě jedoucího vlaku tím, že mu na koleje dává spoustu věcí jako kameny, mince atd. Už v polovině, možná i dříve, je ale jasné jak film bude končit, což je škoda. A nic nezachrání ani Jeff Bridges, a to ani jako sešitej. A tak vše rychle končí a malé holčičce tak začíná nový život, který jak se zdá bude mnohem lepší než doposavad. Jinak společně s bratři Grimmy se mi to moc nelíbilo, takové suché bez šťávy a emocí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi psychedelicka jizda od uchylaka Gilliama, ale tentokrat se s timhle kouskem do historie nezapise. Problem filmu je, ze je vicemene dost stereotypni, ma prestrelenou stopaz a nema poradnej pribeh. Ale nemuzu rict, ze bych se nudil. Atmosfera je perfektni, misty hororova a misty skoro az moc psycho a zadna z postav, ktera se ve filmu objevi, neni moc normalni a Jeff Bridges je tady fakt vostrej. Ale hlavni hvezda tu je Jodelle Ferland, ktera ma fakt velkej talent, protoze i pres slabsi scenar film tahne ku predu a verite ji kazdou scenu. Sice se nejedna o nejaky uchvatny dilko, ale slabsi 4* si zaslouzi. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Nebýt přetahované stopáže, mohlo to být dobré. Gilliam servíruje svou obvyklou fantazijní vyprávěnku, místy dost morbidní, ale vycpaní mrtví lidé rozhodně nejsou to, co by mi vadilo. Problém je spíš v tom, že se všechno točí pořád dokola a vlastně se vůbec nic neděje. Dobré nápady jsou shazovány tím, že se neustále opakují. Výsledkem je pak nekončící nuda. Jodelle Ferland je ale výborná, malý ďáblík, který není otravný (jako většina filmových dětí). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Mitch Cullin si zahrál také malou roli v autobusu. (Chatterer)
  • Brendan Fletcher byl obsazen do role Dickense, aniž by ho režisér Terry Gilliam někdy osobně potkal. Viděl ho pouze na videokazetě a tam mu tak učaroval, že mu nabídl roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama