Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrá komedie, ale strašně to sráží mizerný herecký výkony většiny těch rádoby herců a hereček co na to byli naverbovaný, ona tam je třeba slušná hláška, ale jak to nějakej retard strojově odříká, tak je z toho akorát tak velký hovno. Naštěstí sem tam najdou i tací(Holubová, Klepl), co to zvládaj a tak sem se i občas zasmál a některý scénky jsou skoro jak ze života a i když mi to nepřišlo úplně přirozeně zahraný, tak to bylo stejnak vtipný, ale po tý obrovský kampani, jak je to strašně skvelý a vtipný a bůh ví co ještě, mi to přišlo dost slabý ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A svlíkat! Do naha! Fofrem! Mně tady na hlavu nikdo srát nebude." Jezdit autobusem k Jadranu je pod mou úroveň a tak to dělám maximálně jednou za rok. A asi v tom nebudu sám, když už se o tom natočil film a já jsem v něm poznal spoustu spoluobčanů, kteří se mi někdy pokusili pokazit dovolenou. Těmi se zabývat nebudu, protože sedí v každém autobusu, ale od premiéry tohoto snímku jsem si všiml, že vždy řídí alespoň jeden Karel a taková pitomost vždycky pobaví úplně všechny. Takže podšálky vrátit, Pamelu svléknout, paštiku na chleby namazat a bude to dovolená, o jaké si mohou Frantíci, Japonci a Eskymáci jenom nechat zdát. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno a zároveň nic. Spousta sexuálních pseudoproblémů, vztahové (ne)peripetie a nereálné charaktery, ze kterých scénář přijatelné osůbky pár větami nevytvoří. Ani ty smutně upřímné chvilky v závěru kvůli otřesným hercům nefungují. Nejzářivější možný příklad všech negativních aspektů divácky úspěšných českých filmů. Druhá hvězda z milosti k Vieweghovi - a i tak hlavně za podšálky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hanit českou kinematografii je moderní, ovšem já si stojím za tím, že Účastníci zájezdu jsou jejím, vesměs nedoceněným, vrcholem. Typická česká komedie jak má být a se vším všudy...bavilo mě to stejně tehdy jako teď. Něco takového už se v dnešní době bohužel netočí, proto je si třeba podobných klenotů o to víc vážit...90% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy VELMI vtipné, většinou však spíše úsměvné a až nepříjemně televizní a "nepřesvědčivé" video z dovolené. Samoúčelnost a spektrovitost postaviček přímo mllátí do očí... Solidní dojem budí herci (Polívková, Holubová, Klepl, Liška a samozřejmě Krobot) ale vše je totálně zabito nesnesitelnou dvojicí stařenek a ani Jana Štepánková, ani Květa Fialová to zlepšit nedokázaly, možná spíše naopak... vypadalo to na slabší 3..nakonec lepší dvě.. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Miroslav Krobot k důvodu, proč roli jednoho z Karlů přijal, řekl: "To bylo o setkání s režisérem Jiřím Vejdělkem a Pavlem Liškou, kterého mám jako herce rád. Byly to všeho všudy tři nebo čtyři natáčecí dny, měl jsem volno a postavičky Karla a Karla mě zajímaly. Při čtení scénáře se mi zdálo, že stojí někde jinde než ostatní figury, a to mě lákalo, stejně jako možnost pracovat s Pavlem. A myslím, že jsme si sedli. Některé scény jsme ani nemohli dotočit, jak jsme spolu blbli a pořád se smáli." (NIRO)
  • Hudebník na rozlučkovém večírku používá Roland E-66 Intelligent Synthesizer z roku 1990. (gug)
  • Eva Leinweberová se nechala slyšet, že když pustila film své dceři Dorotce, tak ta z něho měla újmu kvůli jejím scénám v tangách. „Od té doby jsou u nás Účastníci zájezdu tabu,“ prohlásila. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama