Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minutách filmu mě bylo jasné jak se příběh bude rozvíjet, a překvapen jsem bohužel nebyl. Je to jeden z dalších filmů, kde se řeší kdo s kým a všelijak se to proplétá. Upřímně řečeno mě takový filmy už nezajímají, ale tenhle jsem musel přežít, jelikož jsme na to byli se školou. Sice charaktery postav jsou zde dobré a herecké výkony velice příjemné, to se musí uznat, ale dějová linka je velice slabá a předvídatelná. Zábavných a úsměvných situací je velice málo a při takové délce film většinou nudí a skoro bych v kině i usnul.. Podle mě je to zbytečný film pouze na jedno podívání a 2 hvězdičky si bohatě zaslouží... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Vejdělek příliš neoplývá citem pro gradaci. Spoustu jednotlivostí dokáže solidně rozehrát, ovšem zakončení je povětšinou prachbídné, triviální a očekávatelné. Stejně jako další nešvar českého filmu, a to tradiční přehlídka „naší malé tuposti“, která je jako obvykle přetavena do zástupu černobílých figurek a jejich rádobyhumorných eskapád/trapasů. Není se co divit, že tahle televizní inscenace uspěla v zahraničí. Ty hodně umělé záchvěvy indie geek poetiky se s vámi někdy pokoušejí cloumat více, než by bylo milé. [PS: Květu Fialovou by už měl někdo konečně zamknout do starobince. Minimálně.] ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrá komedie, ale strašně to sráží mizerný herecký výkony většiny těch rádoby herců a hereček co na to byli naverbovaný, ona tam je třeba slušná hláška, ale jak to nějakej retard strojově odříká, tak je z toho akorát tak velký hovno. Naštěstí sem tam najdou i tací(Holubová, Klepl), co to zvládaj a tak sem se i občas zasmál a některý scénky jsou skoro jak ze života a i když mi to nepřišlo úplně přirozeně zahraný, tak to bylo stejnak vtipný, ale po tý obrovský kampani, jak je to strašně skvelý a vtipný a bůh ví co ještě, mi to přišlo dost slabý ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl zvědav, jak se vyprávění bude dál odvíjet a očekával nějakou srandu, vypnul bych film už po deseti minutách. Naprosto triviální a nezajímavou jízdu autobusem s vyloženě trapným extempore s podšálky , kdy se vůbec nic neděje, natáhli na dvacet minut. Ovšem, ono se vlastně neděje nic po celý film. Jenomže to jsem tak trochu předpokládal, myslel jsem si, že se film bude skládat ze střípků vtipných scének. Bohužel ty vtipné scény byly asi dvě a velice krátké. Jinak tuny dialogů o hovně, občas prokládané neskutečně rušivým elementem v podobě dvou starých dam. Najdou se tu i skvělé herecké výkony (Anna Polívková, Klepl - překvapivě, Martin Sitta), ovšem těch trapných a vyloženě hrozných je víc (Liška - toho fakt nikde nemůžu vystát a mnoho dalších, kteří nevím ani jak se jmenují). O hrozné režii se už vůbec nezmiňuji. Jednu hvězdičku dávám pouze za rodinku Martina Sitty, dvě vtipné scény (tygří mast, vorvaň) a závěrečnou písničku (které však ubírá zpěv Davida Krause). Jako celek ale totální ztráta času. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji uživatele, že následující text je poněkud rouhačský. Čert vem, že Účastníci zájezdu postrádají děj a zápletku a jsou pouhou přehlídkou scének. Čert vem, že v oněch přehlídkách neúčinkují postavy, ale figurky pečlivě vybrané tak, aby pokryly co nejširší spektrum (děti, důchodkyně, dorůstající mládež, postarší manželé, dementní průvodkyně). Ale ani sám vládce pekel nemůže odčarovat fakt, že se místo příjemné letní oddechovky dostavila jarní únava, která tou oddechovostí a vtipností příliš nevyniká. A protože nejsem chlap (i když jsem potřebovala písemné potvrzení lékaře, aby mi to okolí uvěřilo, a to jsem ještě musela uplatit doktora koňakem), nespasí to u mě ani hrudník Jitky Kocurové, a pokud někdo pro mě téhle dovolenkové nudě hází záchranný kruh, není to Pamela, ale česká Bridget Jonesová Anny Polívkové, která si dokáže vybojovat svoje místo na slunci a bez námahy přimět diváka, aby jí držel všechny palce, a to i přesto, že na rozdíl od Bridget pro sebe nedostala vlastní film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Při natáčení v Itálii bylo letní počasí jen zdánlivé. Ve skutečnosti bylo dost chladno a teplota vody v moři dosahovala jen 13 stupňů. (Zazie)
  • Kousek po začátku filmu jede autobus po D1 směrem od Chodova. Nástup cestujících probíhá na náměstí I.P. Pavlova. Při nástupu v čase 0:03:55 vidíme značku „přikázaný směr jízdy“ doleva. Autobus tedy musí ihned po odjezdu odbočit doleva do ulice Sokolská a poté pokračovat neustále rovně až na Nuselský most a dále na D1. Jenže ve filmu autobus jede okamžitě po tramvajových kolejích, což je vyloučeno, pokud by se mělo jet po D1 a neměl by se porušit onen příkaz jízdy doleva. Kromě toho je ulice Ječná jednosměrná směrem nahoru od Karlova náměstí. Dále vidíme Pamelu (Jitka Kocurová), jak seznamuje cestující s ovládáním sedadel – opět koleje – a když řidič Karel (Miroslav Krobot) mluví o kostech za sedačkami, autobus jede vedle tramvaje. Když Karel upozorňuje na hnědé podšálky, autobus jede relativně úzkou ulici a slyšíme zvonění tramvaje. Potom předá mikrofon druhému Karlovi (Pavel Liška), který říká, že z bílých šálků se horké kafe pít nedá, jenže to už jede autobus ulicí, evokující Evropskou výpadovku směr letiště (zvýšený tramvajový pás rozdělující silnici na dva a dva jízdní pruhy v každém směru). Když se Karlovi prvnímu vrátí jen bílý šálek, je autobus zase v relativně úzké ulici bez zvýšeného tramvajového pásu. A už je tu ono klesání D1 z Chodova. Přestože by autobus musel jet, aniž by potkal jedinou tramvaj, vypadá to, že se autobus motal schválně a nesmyslně po celé Praze, přičemž jezdil výhradně po kolejích. Ovšem od okamžiku rozjezdu až po D1 na Chodově žádné koleje nejsou. (pjotri)
  • Jednou "kikslo" auto a skupinka herců jedoucích na natáčení se zasekla v Rakousku. Zrovna se měla točit hromadná scéna, takže se na herce muselo čekat asi sedm hodin. (Specs)

Reklama

Reklama