Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hra Roberta Thomase "8 žen" proběhla celým Českem, hrála se i v Lanškrouně, Boleslavi, Bydžově, větší města pomíjím. Každá z žen se tu prezentuje nejen svou humorně pojatou povahou, ale i písničkou (texty viz youtube). Humor a písničky jsou dobře dohromady, dobře to vypadá i dobře to zní. Samozřejmě si můžeme přitom současně přehrávat "pohlavně" opačnou verzi: člověk s dýkou je žena. Peripetie mohou být obdobné, jen závěr se bude nejspíš lišit. Zdánlivá oběť vyrazí z pokoje a všechny falešníky postřílí. Pozn.: Ludivine Sagnier (Catherine), která všechno zosnovala, zpívá: "Papa papa papa t'es plus dans l'coup papa - taťko, taťko, taťko, jaksi už nejseš ve formě taťko". ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí překvapit a v tomto případě pro mne velice mile. Nevím, co se mi vlastně líbilo nejvíc. Elitní výběr dam francouzského filmového nebe, atmosféra padesátých let, příběh, naprosto nádherné kostýmy, zasněžená okna. V neposlední řadě i ta muzikálová čísla, která v původním jazyce mají ten správný šmrnc. Teatrálnost a kýčovitost v přesně únosné míře a nakonec prozření, že nic není tak, jak vypadá. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tisíc a jedna tvář ženy aneb milé slečny a dámy, nikdo vás nikdy nepochopí!! Výtvarně a hudebně brilantní dílo sází především na výkony titulní osmičky, a že se tahle sázka vyplatila, je bez debat. Inspirace v divadelní hře je víc než zřejmá, ale je to právě tato statičnost a omezení prostoru, které dovoluje rozehrát hru plnou intrik, pomluv a vynášení rodinných kostlivců z všudypřítomných skříní, hru v níž exceluje kompletní osazenstvo domu. Cena z Berlinale pro všech osm hereček najednou je sympatickým a patřičným uznáním jejich kvalit...A co že se to o ženách, my muži, vlastně dozvíme? Tatínek Marcel vám to ve velmi omezeném prostoru, který mu byl svěřen, názorně předvede :)). ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Osem žien. Jeden mŕtvy muž. Osem podozrivých. 8 femmes ani zďaleka nie je typ filmu, aký bežne pozerávam, napriek tomu som si tento film s luxusnou hereckou zostavou a veľmi kvalitnou atmosférou skutočne užil. Stručne a jasne, veľmi sa mi to páčilo. Znamenitá spletitá zápletka, okrem iného aj hneď niekoľko výborných zvratov, krásna pestrofarebná vizuálna stránka, podarené muzikálové čísla... Priznám sa, že som mal chuť dať aj nejakých tých šesť hviezdičiek... ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Divadelní hry se jen ve velmi zřídkakdy povedou převést na plátno a stále bavit a to z jednoho prostého důvodu, jsou to totiž divadelní hry a nejsou připraveny tak, aby z nich mohl být slušný film. Když se o to někdo přece jen pokusí, zakopávají tyto filmy na několika zádrhelech: a to především na větším množství dialogů než celého děje a také na tom, že to co vás v divadle skvěle pobaví, ve filmu nefunguje, protože už jsme dávno odkojeni na něčem zdaleka jiném. Jelikož jsem u 8 žen dělala ještě milion různých věcí, posloužil mi film jako skvělá kulisa, na kterou jsem se nemusela nijak zvlášť soustředit a jen jsem sem tam pokukovala po očku na obrazovku a čekala z koho se nakonec vyklube vrah, ale běda, dívat se na ty hysterické ženy s absolutní soustředěností, nejspíš bych usnula, a to i přes to, jak jsou všechny úžasně talentované ( tak ať si seberou saky paky a uhánějí na Brodway na divadelnní prkna ). Nabízí se mi přirovnání s jedním stejně podobně laděným snímkem a tím je Gosford Park, od něhož jsem tenkrát také čekala příliš, nicméně nutno říct, že mě přece jen bavil o něco víc, než tenhle snímek. A jen tak mimochodem, ty úděsné muzikálové vložky mi rvali uši i přes sexy hrdelní francouštinu. Ten kdo první vymyslel, že procpe muzikál už i do filmu by měl být ještě dodneška mučen! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Hlavní inspirací byla řežisérovi atmosféra detektivek Agathy Christie. (cubajz)
  • Kostýmy byly vyrobeny podle módního katalogu z roku 1953. (cubajz)

Reklama

Reklama