Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8miliónovTržby USA $3,098,776Tržby Celosvetovo $42,426,583║ šikovné spracovanie v ktorom sa divák nestratí, aj keď možnosť pokiaľ by nepozorne sledoval dej má, ale herecky je to krásne sfilmované, ukážka toho keď režisér to dokáže zručne ukočírovať, k tomu ladia aj muzikálové vsuvky, je to iskrivé, zmyselné, zábavné ako taká čierna komédia, plus to má úžasný nádych 50.rokov /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto byl zážitek. Skoro každý dialog, má svůj význam a důležitost. Film diváka přímo vtahuje do děje. Nutí ho přemýšlet, jak to vlastně je. Co je pouze lež, zlost, pýcha anebo skutečná pravda, hořká jak slzy od pláče. Něco co vylezlo na povrch, mi už občas připadalo přehnané a skoro až nevkusné. A to třeba (Pozor Spoiler!) smrt otce Augustiny a Gabiny. Důvody k vraždě mi připadali vyloženě divné. A těžko jim rozumím, jak z hlediska psychologického tak lidského. (Konec Spoileru!)Na všechno se ale budete dívat jinak pokud vydžíte do konce. Ten myslím potěší každého milovníka psychologických dramat, ale i vyznávače černého humoru.Mě baví, když jsou filmy jen taková hra s divákem. Proto se snad na ně koukáme. A tohle byl fakt zajímavý film. Ještě okořeněný úplně vypiplanou stylovostí domu, ve kterém se odehrává a chytlavými písničkami. Sice byli bez titulků, takže jsem jim nerozumněl ani slovo, ale odťed se mi asi z uší jen tak nedostanou. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Který muž by si nepřál strávit 106 minut ve společnosti 8 žen. Já byl obklopen hned 9 ženami, ale nemůžu říct, že bych si nějakým způsobem užíval to, co si pro mě François Ozon připravil. Navíc 8 z 9 žen bylo poměrně ošklivých. Taková krimi klasika. 1 falešně mrtvý a 8 podezřelých. Bohužel jsem nás se spolusledovatelkou připravil o překvapení, neboť jsem zhruba po 20 minutách přestal podezírat černošku (ano, protože je černoška) a vyložil na stůl svoji teorii, že ten pán svoji smrt pouze finguje, aby se přesvědčil, jakými mrchami byl celý svůj život obklopen. Ano, jsem genius. Vím o tom. V závěru mi ovšem vytřel zrak, když se po celém tom divadýlku opravdu odstřelil, i když se mu nelze ani malilinkato divit. Zásadní nedostatek filmu bych ovšem neviděl rozhodně v snadno prokouknutelné zápletce, ani tak jsem si nebyl na 100 % jistý, že musím mít zaručeně pravdu. Problém vidím v, alespoň pro mě, krajně nezajímavých slečnách a paních, a to jak v napsaných rolích, tak i v jejich ztvárnění. Nebavily mě! Ani jedna z nich. Dokážu celkem snadno pochopit, že většinu zdejších diváků bavit dovedly, a to vydatně, ale já jsem holt fajnšmekr. Absolutně se snímek minul s mým vkusem. Skoro, jako bych viděl nějakou jinou verzi snímku než naprostá většina ostatních uživatelů. To co zde jiní vychvalují, to mi přišlo naprosto úděsné. Jako bychom se všichni opalovali na stejné nuda pláži. Všichni kromě mě by byli spokojení pod ozonovou vrstvou a jen já bych si vychutnával pravou sílu solární energie a nasával blahodárné účinky ultrafialového záření pod ozonovou dírou. Kdybych se měl zamyslet alespoň nad nějakým pěkným momentem, tak je to vyloženě jen naprostý závěr, kdy se pán opravdu sprovodil ze světa. Přiznávám, až takhle důkladně jsem svoji teorii nerozvinul. Naopak jednoznačně nejhorší, byla veškerá tanečně-pěvecká vystoupení. To mi uši a oči krvácely. Pro mě opravdu absolutní nuda. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí překvapit a v tomto případě pro mne velice mile. Nevím, co se mi vlastně líbilo nejvíc. Elitní výběr dam francouzského filmového nebe, atmosféra padesátých let, příběh, naprosto nádherné kostýmy, zasněžená okna. V neposlední řadě i ta muzikálová čísla, která v původním jazyce mají ten správný šmrnc. Teatrálnost a kýčovitost v přesně únosné míře a nakonec prozření, že nic není tak, jak vypadá. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak to je něco extra... Je to detektivka? Komedie? Muzikál? Od každého kousek. Ovšem posledních dvacet minut děj sklouzává do nepříjemně otevřeného psychologického dramatu, kdy všechny zlosti a špatnosti vyplouvají masivně napovrch. Ozon dokázal právě tímto dusným a originálním závěrem dodat předchozím minutám, zabředlých ve vodách muzikálové komedie, hlubší a drsnější rozměr. O ona vizuální stylizace - křiklavě barevné dekorace, okna, za kterými sněží - idealistický motiv opakující se ve filmu tolikrát - podtrhuje tíhu sdělovaného. A herecké výkony?! Ne nadarmo byla oceněna skvadra hereček Stříbrným medvědem za rok 2002 dohromady. I když třeba Isabelle Huppert mi v jistým okamžicích připadala příliš přeexponovaná, ale ono se to k té divadelní stylizaci celého příběhu vlastně hodilo (a ta hudební čísla to vlastně také dokazují). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Kostýmy byly vyrobeny podle módního katalogu z roku 1953. (cubajz)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Hlavní inspirací byla řežisérovi atmosféra detektivek Agathy Christie. (cubajz)

Reklama

Reklama