Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem ako sa volá tá choroba, keď si človek dokáže namýšľať nejakú bolesť a potom ju aj skutočne cíti. Táto diagnóza sa u mňa objavila počas tohto filmu. Cítil som sa akoby som ležal na tej operačke s otvoreným hrudníkom ja. Humus. Čo sa týka tohto aspektu tak film vyvoláva u diváka úplne maximum, čo sa dalo z námetu vyťažiť. Scenár je samozrejme prekvapivý, ale nielen kvôli nemu a prirodzeným hercom Awake stojí za pozornosť. Myslím, že mňa odrovnala hlavne tá neskutočná autenticita. Bŕŕ. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Premyslené, na druhý krát už neprekvapujúce, no tento film mi aj svojou falošnou štatistikou zo začiatku privodil takmer fóbiu z narkózy. Veľmi slušné dielo, jednoduché a napínavé a že je to vymyslená rozprávka, ktorá sa vraj nemôže nikdy stať, to ma pri sledovaní ani po ňom už nevyrušilo. Aj tak som si predstavoval len tú bezmocnosť, keď sa skalpel blíži k odchlpenému telu a nechce ostať len na povrchu. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na oidipovský komplex, který skončí trágédií právě pro to, že se synek nemůže od závislé matky odpoutat. Trefně vybraná panenka Jessica Alba a tak trochu neurotický Hayden tomu hodně napomáhali. Ale v nemocnici nastal takový obrat, až jsem cítila tupost v hrudi taky. Kecy v "narkóze" alá Kdopak to mluví působily až směšně, ale scéna sebeobětí milující matky a společné rekonstrukce životních krizí a odpuštění, mě hodně dojala. Nedivím se synovi, že zoufalství z umírání u něj vystřídal pocit smíření a váhání. Poslední věta byla trapnou tečkou za šílenou anabází porušení lékařské etiky, jak si málokdo dokáže představit, spíš radši nemyslet.... Stejně by mě zajímalo, jak Hayden naložil s druhou šancí! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Awake je velké překvapení. Film o muži, který kvůli lásce k ženě podstoupí nutnou transplantaci srdce působí ze začátku obyčejně. Do té doby než se začnou dít nepředvídatelné věci, které do sebe skvěle zapadají. Muž, ležící na operačním stole, kde ho operuje jeho vlastní lékař a kamarád, náhle začíná cítit, slyšet a vnímat. Bez jediného pohybu těla a úst křičí a snaží se hýbat, ale nemůže. Pomalu začíná chápat hru, která se kolem jeho milionového impéria zděděného po otci, děje. Uvědomuje si vše včetně svých chyb, omylů, zbytečně mladické ignorance a malé dávky arogance. Ani jeho matka čekající ruku v ruce s jeho ženou v čekárně až jim řeknou výsledek operace nic netuší. To je teprve začátek a nástin děje, který nabere během chvíle velmi zajímavý směr a spád. Vedle dobře hrající (není to překlep) Jessicy Alby a stále stejně toporného, ale ne tak hrozného Haydena Christensena se představí krásná Lena Olin jako jeho matka a Terrence Howard jako jeho doktor a velký přítel. Scénář mě překvapil, když se ve třetině filmu obrátí vše, co divák předvídá a pak už jen s otevřenou pusou sleduje, jak puzzle zapadnou na svá místa a kolotoč okolo muže ležícího na operačním stole se dotočí. Scénář i režie jsou dílem Jobyho Harolda, který tak předkládá divákovi svůj debut a očekává jeho pocity. A moje pocity, jsou skvělé. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z mých hodně oblíbených, co se béčkových thrillerů týče. Může za to originální námět a jeho ještě lepší využití a emoce, které člověkem mávají, když tomu všemu přihlíží. Autentická atmosféra se vážně povedla, psychologično a trochu nadpřirozena taky nechybí. Opravdu zajímavý snímek s úžasným dějem, který vám zaručeně na konci vyrazí dech. Koukáte na něj a myslíte si, že mu rozumíte, ale omyl. Konec vám vaší doměnku vyžene z hlavy jedna dvě. Všechno se převrátí a vy poznáte pravdu, kterou jste nečekali. Tady přesně vidítě, že proto, aby vznikl dobrý film, není potřeba extra speciálních efektů a hromady peněz, ale pouze originalita. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)

Reklama

Reklama