Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

Herráček 

všechny recenze uživatele

O existenci toho animáku jsem poměrně dlouhou dobu neměl ani tušení... Je pravda, že teď si rozhodně nepřipadám, že bych předtím byl ochuzen o něco zásadního, neboť je to vlastně klasická hloupoučká Disneyho pohádka pro děti (koneckonců, kdo by čekal něco jiného, že?), avšak například svět stvořený jednou roztomilou buřinkou mi učaroval :) ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

V poradí druhý (Po Strašpytlíkovi) animák v 3D od Walta Disneya neprekvapil ničím. Animácia,všade videný príbeh o doležitosti rodiny,hudba tu boli na priemernej úrovni. Jedine čo ma dostalo bola zaujímavá roznorodá rodina Robinsonovcov v budúcnosti. Neviem či pri sledovaní tejto rozprávky sa nebude detský divák strácať,pretože téma cestovanie v čase, bude pre najmenších asi ešte problémom, a tým pádom asi nuda[DVD] ()

Reklama

vendy63 

všechny recenze uživatele

ROBINSONOVI-Walt Disney, už jenom jeho jméno v titulcích zaručuje že se budete skvěle bavit . Musím říct že když jsem jej viděla poprvé tak jsem se zezačátku filmu nudila,poté co se dostal Lewis do budoucnosti se mi to začalo líbit a u konce jsem bulela jako hladové mimino. Prostě jsem si tenhle snímek zamilovala,filmy typu (jak já říkávám )vracečky mám moc ráda. Na takové filmy musíte hledět víckrát aby jste ho uplně pochopili, už jenom ten začátek kdy Lewisova máma odloží jej jako malé mimčo k dětskému utulku a uteče poté co ji poleká nějaký zvuk aniž by zaklepala a alespoň upozornila někoho v domě že venku na dešti leží překvapení,koho by napadlo že se za tím zvukem který ji vylekal skrývá právě Lewis,její syn tedy poněkud starší který se vrátil z budoucnosti aby ....ale né víc psát nebudu to by jste potom z toho filmu nic neměli kdybyjste si přečetli jak to skončí. Teda aspoň ti co jej ještě neviděli.A pamatujte si-ZAPOMEŇ NA MINULOST A BĚŽ STÁLE KUPŘEDU- .-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud je Pixar na špici současých animáků, pak Disney je bohužel na opačné straně. Jejich filmy se podobají jako vejce vejci, chybí v nich humor, který pobaví i někoho nad 10 let, naopak překypují kýčem. Robinsonovi jsou v podstatě sci-fi o cestování časem, nechybí zde různé časové linie, měnění budoucnosti i minulosti a v podstatě všechno co na tomto subžánru sci-fi miluju. Jenže co je to platné, když hlavní hrdina je stejně nesnesitelný génius jako Jimmy Neutron, když je celý film přeplněn kýčem, moralizováním, rodinnýmy hodnotami a navrch je všechno zabitý dětinskou pastelkovou animací. Dvě hvězdičky dávám za můj milovaný žánr a ze pár scén z temné budoucnosti, jinak animák o ničem. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Podle mě v tom není to klasické, pohádkové, Disneyovské kouzlo - což ještě neznamená že se mi to nelíbilo! Oceňuji to hlavně kvůli humoru. Jistě, někomu to příjde trapné ale ať chci nebo ne, já se několikrát od srdce zasmál. Největším problémem tohoto animáku je že neví co chce! Na děti je to příliš složité a pro dospělého moc dětské. A to nemluvím o velmi překombinovaném ději a zbytečných, nedůležitých odchylkách v něm. Takový film nikdy nemůže být TOP filmem. Ale na druhou stranu, pro svůj trhlý humor ani neurazí :D 3* a 64% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Disneyho počítačový animák debutoval (30. 3. – 1. 4. 2007) na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti se sumou 25,1 mil. dolarů. Celkový výdělek se nakonec vyšplhal na 97,7 milionu. (imro)
  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • Robinsonovi jsou založeni na knize „A Day With Wilbur Robinson“ od Williama Joyca. Podle spisovatele je ve snímku například pojmenovaná škola, kde se odehrává vědecká soutěž. (imro)

Reklama

Reklama