Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

sharky 

všechny recenze uživatele

50% Dobrá reklama na sex, určitě na něj po shlédnutí dostanete chuť, ale jako film nic moc. Ono je dost obtížné natočit kvalitní film, podle knihy mizerné spisovatelky. Irena Pavlásková příběh hodně poupravila, ale kýžený výsledek se nedostavil. První půlhodina s Karem Rodenem v roli mírně úchylného českého Jamese Bonda a dovolenou u moře má 4hvězdičkový potenciál, že čekáte, co dobrého se z toho vyvrbí, ale pak nastoupí trapný marek vašut předvádějící tokajícího páva s velkými pery na zadku, vy se zasmějete, ale řeknete si, jestli náhodou promítač nepřepnul na jiný film a tenhle pocit vám vydrží až do konce, kde už to bohužel je mnohem víc trapné než vtipné. Shrnuto: děj vyznívá v závěru tak nějak o ničem, roden je hodně solidní, vašut příšerně přehrává, matonoha je spíš trapný, etzler se před kamerou jen mihne, hádek hraje ze všech jednoznačně nejlíp a danica jurčová má pěkné tělo, ale její tričko bez podprsenky vyznívá dost samoúčelně a k postavě na začátku filmu nějak nepasuje. hřebíčkem do rakve jsou špatně nasazené/natočené postsynchrony, hlas jinak skvělé dabingové herečky andrey elsnerové k danice vůbec nepasuje, synchron nesedí, dagmar čárová, která mluví matku mluví ještě jiné postavy v pozadí, ladislav županič sice už namlouval michala dočolomanského v tajemném hrdu v karpatech, ale příliš přehrává, františek němec to v adéle a perníkové věži zvládal lépe atd. Na 3 hvězdičky, těch pár dobrých vtipů a solidní rozjezd nestačí. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Barboru Nesvadbovou mám rád a velice si ji vážím, což se bohužel nedá říci i o adaptaci jejího románu Bestiář. Zde na databázi se film schovává pod nálepkou "Romantický", což bohužel ani zdaleka nevystihuje komplexní rozklíženost celého díla. Irena Pavlásková si sice vyhrála s všemožnými detaily (hlavně cameo Nesvadbové potěší), ale směr, kterým se film vydal, bohužel neuhlídala. První část je spíše mrazivě dramatická, zatímco prostředek spíše baví (a to hodně dobře!), aby ke konci stejně došlo na sentimentální drama. Kdyby Pavlásková přiznala už v úvodu, že se jedná normální oddechovou komedii, udělala by mnohem lépe a ta čtvrtá hvězdička by se určitě našla. Feministická rovina filmu mi ani v nejmenším nevadila, ba spíše naopak. Muži zde dostávají na frak a vyskytují se zde jenom jejich povedené karikatury, což je ostatně to nejzábavnější na celém snímku. Námět knihy respektivě filmu je rozhodně nosný - proměna na citovou bestii má opravdu značný potenciál. Škoda je ovšem několika technických nedokonalostí, které jsem ovšem schopen ignorovat. Mimojiné Brabcova kamera nebyla rozhodně znát. Výtku bych směřoval i na některé upocené dialogy. Nevím do jaké míry je samotná Nesvadbová spokojená s tímto filmem, ale já teda byl. Ać to není žádný mistrovský kousek, tak do vyloženě špatného filmu to má taky na míle daleko. ()

Reklama

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad je slabé slovo. Dílo zbytečné spisovatelky, která si díky otci udělala jméno a díky svatbě s hvězdičkou rudého nebe konexe, neuvěřitelně debilně natočila zbytečná režisérka, která raději měla dělat v reklamce, než se snažit točit filmy. Ze všech trapných kravin paní Pavláskové je tahle s přehledem nejslabší, a účast českých" stars" to nemůže zachránit. Zvlášť když jejich role i výkony jsou zoufalé. Totální sračka! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela bestiální příběh. Ta hlavní pipina se chovala jako kráva. Jasně jsem kluk a ženský myšlení nikdy nepochopím a rozhodně netrávím ani minutku svého života na to, abych tento fakt změnil, ale i tak mám pocit že mužský a ženský myšlenkový pochody jdou ruku v ruce ve své nedokonalosti k logickým krokům. Ne tak tato slečna Karolína. Doteď jsem žil v domění, že nejhloupější ženská na světě je ta, která se se mnou nechce vyspat, ale Karolína stanovila novej rozměr ženskýho slepičismu. Ukázka chlapů v tomhle filmu to byla taky síla. Přehlídka dementů v luxusním provedení . Jsem rád, že autorka Bestiáře má jasno, co chlap, to totální hovado. Samozřejmě se na Barušku Nesvatbovou vůbec nezlobím, protože to jistě v některých případech tak je, ale hlavně nepoznala mě, takže má zatím na podobné vidění mužů plné právo. Ještě musím poděkovat za Vašutova páva, vynikající předehra, tohle musí vyjracovat každou holku, do toho hned půjdu. Bestiář je asi určen jiným bestiím než jsem já, přesto oceňuji hudbu a snahu o humor, který je pro většinu feministek zcela neznámý pojem. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Barbaru Nesvadbovou za spisovatelku nepovažuji, respektive jedna její kniha, kterou jsem ani nedočetla, mi stačila bohatě k tomu, abych s dalšími čas neztrácela. Možná proto jsem napoprvé neobjektivně dala 1*, dnes to napodruhé a s odstupem vidím tak na 50%, fakt je, že té dívce svým způsobem velmi dobře rozumím. Každopádně scénář (nikoliv příběh) je skutečně ubohý...má to na víc a mohlo to být něčím víc. A jinak? Čím to, že ve většině současných filmů, je mi tak zajímavého herce, jakým je Karel Roden, většinou líto, protože nemá co předvést? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Při nočním koupání Karolína (Danica Jurčová) a Alex (Karel Roden) doplavou až k bezpečnostním bojkám. V následujícím záběru však není po bojkách ani stopy. (Pepy)
  • Šéfredaktorku si zahrála sama autorka knihy i scénáře Bára Nesvadbová. Při postsynchronech ji však nadabovala Dagmar Čárová. Režisérka filmu Irena Pavlásková si zde také zahrála a sice návštěvnici na večírku v Itálii. (funhouse)
  • Při nahrávání postsynchronů ne každý herec namluvil svou roli. Danicu Jurčovou a Andreu Novákovou nadabovala Andrea Elsnerová, jelikož Jurčová je Slovenka a u Novákové se tak sjednotil hlas postavy. Michala Dočolomanského nadaboval Ladislav Županič, opět kvůli tomu, že je Slovák. Evu Sitteovou a Báru Nesvatbovou nadabovala Dagmar Čárová. Sitteovou kvůli jejímu dlouholetému exilu v zahraničí a ztrátě českého akcentu a Nesvatbovou kvůli nezkušenostem s dabováním. A Barboře Beťákové propůjčila hlas Nikola Votočková ze stejného důvodu, jako u Jurčové a Dočolomanského. (funhouse)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama