Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

claudel 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem mužského pohlaví, přečetl jsem dvě knihy od Barbary Nesvadbové a zhltnul jsem je během dvou cest vlakem. Když jde do kin nějaké filmové zpracování literárního díla, rád si jej nejdříve přečtu. V tomhle případě si myslím, že režisérka nic nepokazila. Jen nechápu, proč paní spisovatelka prosazovala do hlavní role Ester Geislerovou, Danica Jurčová je mnohem zajímavější typ. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Romantika, vášeň, zrada, nenávist, všechny tyhle věci jsou obsahovány v tomto snímku pro ženy. Spousta českých herců, v čele se Karlem Rodenem. Slabí český film zcela bez příběhu. Danica Jurčová má v kariéře, slabé filmy a tady si zahraje pět krát manželku?! No tak to je už obdivuhodný výkon. Průměr díky Karlovi. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevidel film, ktery by byl tak totalne o nicem. K tomu nezbytna davka CZ infekce, priserni herci, nesnesitelny zvuk, ale nejvic to ztroskotava skutecne na te nulove story, ve ktere se celou dobu absolutne nic nedeje. Cekate podle nazvu film o nejake zajimave zenske bestii? Zapomente, tohle je nudny portret trosky mentalne na dne, ktera se diky sve nemohoucnosti v zoufale snaze nalezeni vlastni identity a zivotniho ucelu necha prefiknout od kazdeho, koho ve filmu potka, cimz jen ztraci svou vlastni cenu. Jednu hvezdu zachranuji Marek Vasut a jeho pavi show spolu s muzem, co zve zeny na vytribene sushi. 2/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Irena Pavlásková .. Naivkář. Tak tohle je kopanec do koulí. Jenže do ženských (obrazně). Ona totiž spisovatelka spolu s Pavláskovou udělala z hezkých českých holek doslova blbý děfky aneb jak se ve filmu říká, i slepice jsou na tom lépe než ženy. A já doteď myslel, že to je obráceně. Docela hloupý a otravný film bez větší porce humoru či cynismu. To už je i Román pro ženy lepší film a to po všech stránkách. 30%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nijak světoborný film, který snad díky obsazení sympatickými herci byl nakonec i sám o sobě sympatický. Jsem rád, že ho nikdo nevydává za komedii, protože se sem tam i pobavíte (ale s podtitulkem "komedie" byste právem čekali humoru více), je to takový malý bonus. Mile mě zaujala (pro mě) dříve neznámá Danica Jurčová s hlasem Andrey Elsnerové. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo se v Praze, Londýně a Itálii, kde se štá podíval do města Viesta a ke známé skále Arco di san. (M.B)
  • Název filmu byl prý zvolen jednak podle středověké knihy o zvířatech a jejich chování a jednak podle sbírky básní Guillauma Apollinaira. (Olík)
  • Šéfredaktorku si zahrála sama autorka knihy i scénáře Bára Nesvadbová. Při postsynchronech ji však nadabovala Dagmar Čárová. Režisérka filmu Irena Pavlásková si zde také zahrála a sice návštěvnici na večírku v Itálii. (funhouse)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno