Reklama

Reklama

Když mu bylo sedm let, odebrali ho matce a podrobili drsnému vojenskému výcviku. O třicet let později musí král Leonidas, vládnoucí řecké Spartě po boku milované manželky Gorgo, čelit děsivé hrozbě. Král Xerx požaduje, aby se mu Sparta podřídila, Leonidas však posly bez milosti shodí do studny. Je odhodlán bránit svou zemi i navzdory nepříznivým věštbám. Nikdo netuší, že věštbu zaplatil Thérón, který se spřáhl s Xerxem. Když rada odmítne Leonidovu výzvu, shromáždí král tři sta odhodlaných bojovníků a vydá se s nimi k pobřeží, aby se v úzké soutěsce Thermopyly postavil mnohonásobné přesile. Připojí se k nim také Arkaďan Daxos se svými vojáky. Zatímco se muži připravují k boji, Gorgo, kterou jeden z radních varoval před zrádným Thérónem, se snaží přesvědčit radu, aby Leonidovi vyslala na pomoc posily. Leonidas odmítne s Xerxem vyjednávat. Svou zemi nevydá do rukou nepřítele. Sparťané beze ztrát odrazí první perský útok. Zatímco Leonidas znovu odmítne s Xerxem vyjednávat, Gorgo se s velkým sebezapřením poddá Thérónovu chtíči, ve snaze získat ho na svou stranu. Podlý rádce ji však opět zradí. Zradí také uražený Efialtés, který Xerxovi ukáže, kudy by se jeho vojsko mohlo dostat Sparťanům do zad. Leonidas se odmítne vzdát, a tak se schyluje k rozhodující bitvě. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 015)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mnoho slov (vypravěč je opravdu zbytečný), moho gest a když dojde k první, druhé a dalším bitvám, říkáte si, že už snad po sto padesáté osmé nemusíte vidět krev, stříkající přes celý obraz. Leč děje se to pořád, až do omrzení. A následují srdceryvné okamžiky a přátelsky chlapské poplácávání po zádech, ale co na tom, vytane-li vám na mysl, že pokud se ve snímku někdo ohání svobodou, tak pouze pro válečníky, nedej Bože být homosexuálem, postiženým, knězem, politikem nebo filozofem. Ženy mohou vzdychat nad "struhadlem" Gerarda Butlera, já bych mohl třeba nad scénou soulože s královnou, nic proti, ale u filmu, který stále předstírá něco víc, by to bylo vyloženě stupidní. Aspoň, že snímek rychle utekl. 50%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Téměř rok čekání se vyplatil. 300ka vtrhla do kiy a já téměř dvě hodiny chrochtal blahem nad výtvarně brilantní podívanou, jež se mi odehrávala před očima. Netřeba se dlouze rozepisovat - 300ka je dokonalost sama! P.S. A víte co? Není :) Už po druhém shlédnutí a letmém pročtení původního comicsu vyplynula na povrch jedna nemilá věc. 300ka je strašně brzděná dějovou linkou s královnou. Zatímco comics byl opravdu fašistickou oslavou hrubé síly a mužských svalů, filmová třístovka náhle vyznívá strašně.. kompromisně... Její tempo se vytrácí a tam, kde comics stále graduje, Snyder musí po každém prostřihu mimo bojiště začínat znova od nuly. Prvotní nadšení tedy vyprchalo a 300ka je opravdu jenom o tom vizuálu.... Nic víc nestojí za řeč... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, kterému filmu věnuji svůj třístý komentář... a ejhle 300: Bitva u Thermopyl. Ono už sice bylo k tomuto filmu všecko řečeno, ale tak pro ty, kteří mě mají v topce: Ano, je to skvělý film, skvělý vizuál, perfektní hudba, tvůrci se vyřádili a tak dále, bla bla bla. Každopádně dávám pět hvězd, protože jsem se u toho bavil jako už dlouho ne. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za počítačovou grafiku. Jinak nuda, nuda, a ještě jednou nuda! Pohádka pro malé děti, potom ovšem nechápu, proč je tahle slátanina nevhodná do 18 let???? Nemám rád historické filmy, ale např. na film "Alexadr" se dalo dívat. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina a že jsem v klidu mohl DVD vypnout a mohl tak pustit něco jiného. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo než jsem se rozhodl na tenhle kousek kouknout a vůbec nevím proč. Převedení bitvy u Thermopyl na filmová plátna za pomocí toho nejlepšího co moderní filmová technologie nabízí dopadlo skvěle. Film, u kterého na dvě hodiny vypnete a vychutnáváte si vizuální orgie, kterým nechybí velkolepé bitvy a spousty krve. Předpokladem je, že se vám snímek zalíbí od prvního okamžiku, protože jinak budete mít sto chutí v polovině projekci ukončit. To se u mě díky bohu nestalo a dvě hodiny jsem si užíval tuhle krásnou podívanou........ ()

Galerie (117)

Zajímavosti (101)

  • Svou verzi příběhu bitvy u Thermopyl, neinspirovanou komiksem Franka Millera, průběžně plánoval i režisér Michael Mann. Po vzniku (a úspěchu) tohoto snímku ji samozřejmě odložil na neurčito. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy chce jeden z "nesmrtelných" zabít Dilia (David Wenham), zneškodní ho Leonidas (Gerard Butler) bodnutím do krku a trupu. V jednom ze záběrů je však zřetelně možné vidět, že mu kopí zasouvá mezi ruku a tělo. (Kroup4)
  • Na práci na kostýmech se podílelo okolo 60 lidí. (Witta)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama