Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V televizní adaptaci detektivní novely Mileny Brůhové najde starý pán sousedku Hlachovou v bezvědomí. Kriminalisté hned zahájí pátrání, protože je jasné, že se ji pokusil někdo zavraždit... A tak se seznámíme s dvojicí detektivů, kapitánem Valentou (Rudolf Hrušínský) a poručíkem Novákem (Viktor Preiss). Zpočátku není možné nalézt motiv. Jde tu o dědictví? Stárnoucí vdova je majitelkou vily. O osobní mstu? Ani ke svým nejbližším se nechovala právě laskavě. O žárlivost? Měla přítele, který ji sliboval, že se rozvede. O nenávist? Byla panovačná a zlá... Inscenaci natočil režisér Zdeněk Kubeček v roce 1979. Zajímavý herecký úkol svěřil Slávce Budínové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Televizní film byl sice průměrný, Slávka Budínová v dvojroli špatná nebyla, ale uvítala bych už konečně detektivku, kdy bych nevěděla hned v prvních minutách, kdo je pachatel. Bylo to příliš okaté. Navíc ta hodná sestra v podání Budínové byla hodná tak, až to nebylo přirozené. Hrušínský je vždy výborný a Preissovi s obvazem na hlavě to slušelo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnohem lepší a zajímavější československé detektivky, nicméně i tato průměrná podívaná (zápletka) určitě stojí za pozornost. Když už pro nic jiného, tak pro velmi slušný výkon (dvojroli) Slávky Budínové. Ta na sebe strhla veškerou pozornost zcela po právu, a ačkoliv jsem měl místy tu afektovanou krávu (pardon jednu z hlavních postav) chuť sám vlastnoručně uškrtit, musím uznat, že to zahrála dobře. Hrušínský si taky nevedl špatně, Viktor Preiss se snažil přicmrndávat, no a zbytek tu byl tak nějak do počtu… ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kvalitních herců je tu plno. Všem kraluje Slávka Budínová. Ta tu dvojroli zvládla perfektně. Pan Hrušínský zahrál svůj klasický standard. Jeho role bohužel víc nedovolila. Vlastně ani všem ostatním toho moc scénář nedovolil. Mimo hlavních postav ostatní jenom přišli něco řekli a odešli. Scénář tomuto kriminálnímu příběhu velmi ubližuje. A to, že motiv měli všichni už považuju za klasiku, která se v kriminálních filmech hodně objevuje. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní krimi pátrající po vrahovi panovačné a necitlivé majitelky vily madam Hlachové. Případu se ujímá poněkud nesourodá dvojice vyšetřovatelů major Valenta a poručík Novák. Majora ztvárnila česká legenda R. Hrušínský, jenž se prezentoval svým typickým herectvím, tedy klidným, až flegmatickým vystupováním s výrazným odstupem k podezřelým, ale i ke kolegům. Mladého poručíka zahrál V. Preiss, jenž však předvedl nevýrazný výkon a jeho jediná samostatná krimiakce skončila totálnám fiaskem. Existuje však osoba, jejíž nespoutané herectví zastínilo všechny, jedná se samozřejmě o S. Budínovou v roli dvojčat s diametrálně odlišným charakterem. Zejména v závěru tato nedoceněná umělkyně oslnila svým famózním projevem. Snímek Z. Kubečka představuje klasickou televizní kriminálku s několika podezřelými, pozoruhodnou dvojici kriminalistů, ozdobenou výkonem paní Budínové, díky nemuž jsem zvolil nadprůměrné hodnocení. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jsou jako jedna, není jedna bez druhé. Jedna je krásná, kruté tváře má, druhá je hodná, dívá se na nás jinýma očima. Jedna srdce skolí, druhá čeká, sbírá síly... Královnou této jinak matné televizní inscenace je strhující Slávka Budínová, která ve své dvojroli rozehrává malý psychologický thriller o vině, soucitu, porozumění, odpuštění, a především o bolestech ženské duše. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach Prahy-časť Vinohrady. (dyfur)

Reklama

Reklama