Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 034)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček se může leckomu zdát trochu moc, i já jsem dlouho dumal, zda-li by 4 nebyly vhodnější, ale prostě to nešlo jinak... Geniální originalita pánů Tarantina a Rodrigueze, která je vedla k vymyšlení a natočení těchto filmů, si opravdu zaslouží jen ten největší respekt. Pocta béčkovým hororům o zombících se v Rodriguezově podání nese ve velkém akčním stylu, kdy divák nemá ani chvilku oddychu -> bod. Dobře zvolení herci (nádherná Rose, stálice jako Bruce nebo QT) -> další bod. Perfektně přehnaný naturalismus, výborné natočení s oldschool-lookem, samé fuckovací či vtipné scénky, ... -> body, body, body... A konečně zařazení trailerů na fiktivní filmy - dokonalý tah, vytahující mé hodnocení na finálních 5. "The Women-Werewolf of the SS" a "Don't" jsou opravdu k popukání!:) EDIT: Po pěti letech znovu viděno a musím jít s hodnocením hned o dvě hvězdy níž. Ty mé chvalozpěvy byly přehnané. Zábavné to sice je, ale jako celek film moc nefunguje, příběh je vyloženě pitomý, ale u Rodrigueze to nemusí být na škodu:). Přesto je to ovšem velmi zábavné pokoukání - ale jak skončí, tak si na tenhle film ani nevzpomenete... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trashová pocta jak má bejt. Pro nezasvěceného diváka, jehož obzor v hororovém žánru končí maximálně někde u hraběte Drákuly, to bude "zvrácená úchylnost" (slova mého kolegy z práce), ostatní si užijí tu tunu odkazů a neodolatelnou zhovadilost Rodriguezova dítka. Připojuji se k Ishovi - chci víc Grindhousu, Trejova mstitele s mačetami, vlkodlačí SS-manky a slasherovské řádění na Den díkuvzdání (včetně trampolíny :o))!! Ale stejně mám o chlup radši Tarantinův příspěvek do celého projektu, protože je osobitější a tím pádem i pro mě zajímavější. A rozhodně velký dík hazardérům Weinsteinovým, kteří se nebáli do tohoto odvážnýho nemainstreamového projektu vrazit svoje prachy. To, že potom bohužel splakali na výdělkem, je věc jiná. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia. Má celkom dobrý príbeh o mestečku, v ktorom kvôli vojenskému plynu začne zombie epidémia a tak sa musí tajomný cudzinec spojiť so svojou bývalou láskou, tanečnicou a zvyškami preživších, aby sa dostali do bezpečia. So spracovaním som nadmieru spokojný, ale k takémuto grindhouse štýlu sa samozrejme musí pristupovať úplne inak, ako k seriózne ladeným filmom. Spočiatku to vyzerá perfektne, trailer na Machete a úvodný tanec určite potešia, ale už samotný film ma najprv trochu sklamal, pretože sa spočiatku nájde viacero slabších scén, ktoré len zoznámia so všetkými dôležitými postavami, ale od masakru pri policajnej stanici sa to skvelo rozbehne a síce stále sa občas nájde nejaká kratšia slabšia scéna, ale to sa ľahko stratí, pretože už je to celé jedna dlhá, mimoriadne zábavná a krvavá akčná jazda, na ktorú sa len tak nezabúda. Akcie je tu dosť a vo svojej kategórii je perfektná. Tvoria ju hlavne samé veľkolepé prestrelky s množstvom zabitých a správne prehnanými drsnosťami a výbuchmi. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia alebo čistka v nemocnici pomocou nožov, no všetka akcia je na tom veľmi dobre. Ale najväčším kladom tohto filmu je jeho miestami až neuveriteľná zábavnosť a nápaditosť, toľko skvelých hlášok, dobre načasovaných momentov a nápadov, hlavne ten samopal miesto nohy sa len tak často nevidí a ani nezabúda. Herecké obsadenie je výborné, veľmi príjemná Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Michael Biehn, Jeff Fahey a mnoho iných. Jedine Bruce Willis a Quentin Tarantino mi tu moc nesadli, ich postavy ma tu vôbec nebavili, ale našťastie aj tak nemali moc priestoru. Réžia a technická stránka sú perfektné, Robert Rodriguez vo svojej najlepšej forme. Škoda, že tá prvá polovica je ešte taká slabšia, ale inak tu takmer ani nemám čo vytknúť, skvelá paródia na klasické béčkové filmy a omnoho lepší film ako Tarantinov Auto zabijak. Objektívna kvalita filmu- 76%, film sa páči mne na 79%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V ramci stylu Rodriguez dokazuje, ze v mladosti z kopirovaneho "videl". Lenze tam kde tridsat rokov dozadu podobne B-ckove filmy burali tabu, dnes Rodriguez jednoduchym kopirovanim stylu bez pridania vlastnej hodnoty nema sancu na celovecernej stopazi plne zaujat divakovu pozornost. Nehovoriac o tom, ze to umyslene poskodenie filmovej kopie je vazne stalym opakovanim neskutocne otravne a navyse aj podlo zbabele (smutno prekvapivo aj u Tarantinovej polky) ;-), pretoze NASLEDUJE SPOILER: pre muzske oko potencialne zaujimava scena je ukoncena oznamenim o missing reel. [NY screening] ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Chujáda...strašná chujáda...ale strašne zábavná chujáda, ktorá v miere zvrhlo „vyprázdnenej“ zábavnosti prekonáva aj nedávnych Bayových Transformerov. Rodriguez sa zobudil a spravil to, čo mu ide najlepšie – zábavný a „zlý“ film. Príbeh ? Vezmeme to najprevarenejšie čo v béčkach existuje. Postavy ? Pridáme pár splatterových a béčkových archetypov a celé to domyslíme na štýl Desperada a From Dusk ´till Down (Roberto zjavne ulietava na „gun-(dis)membering-u“). Výsledkom je asi najáčkovejšie béčko (céčko, déčko ....) všetkých čias. Rodriguez zachováva všetky znaky pokleslých filmov, kašle na logiku a hrá sa ako malé dieťa na obľúbenom pieskovisku. Jeho radosť z možnosti natočiť si niečo takéto je vidieť v každom políčku a ak ste pozitívne naladení na vlnu druhej polovice FDtD nemôžete byť sklamaní. Krásne ženy, drsní chlapi, veľké autá, rýchle motorky, črevá, krv , mozgy ...to všetko tu je, lenže režisér to stihne všetko ešte zábavne zhodiť „pridanou hodnotou“ - krásna Rose s guľometom namiesto nohy, homosexuál pilotujúci vrtuľník sekajúci vrtuľou zombíkov, pocket motorka so zrýchlením z 0 na 100 za 5 sekúnd a na nej najväčší tvrďas El Wray čo „never miss“ kosiaci zombíkov „pětačtyřicítkou“, klobásky, omáčka a Fergie bez mozgu (inak divím sa že to tu nik nespomenul, ale ona lesbická kamoška s vyžratým mozgom je Fergie z Black Eyed Peas.....dobre jej tak :-) ), či prepatetizovaný „new beginning“ záver, to všetko sú Rodriguezove hračičky, ktorými ma neuveriteľne dobre bavil. A o tom je PT v prvom rade ...o zábave pre publikum holdujúce splatteru, béčkam , céčkam a zetkám a ich zvrhlej zábave. Nečakajte Shakespeara ani nič s mozgom, vypnite sa a bavte sa. Roberto totiž patrí vďaka Planet Terror na súčasný splatterový trón. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Robert Rodriguez dostal nápad na ženskou postavu, která má místo nohy kulomet, ve chvíli, kdy seděl v autě. (Folky)
  • Scéna, v níž Dakota (Marley Shelton) vyskočí z okna a přistane na kontejnerech, byla natáčena dvakrát. Nejdříve vyskočila její dvojnice z původní výšky na velkou žíněnku, potom skočila Marley z malé výšky z lešení na kontejnery. (HappySmile)
  • John Carpenter, který skládá hudbu k vlastním filmům, byl původně osloven, aby zkomponoval soundtrack i pro Planetu Teror. Nicméně nakonec se Robert Rodriguez rozhodl, že hudbu obstará sám a ve filmu tak zazní pouze pár útržků z Carpenterova Útěku z New Yorku (1981). (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama