foto

Marley Shelton

  • nar. 12.4.1974 (44 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marley Eve Shelton se narodila v roce 1974 v Kalifornii. Její matka je učitelka a bývalá zpěvačka, otec pracuje jako producent a režisér. Marley má tři sestry, z nichž mladší Samantha Shelton je rovněž herečka. Na střední škole dělala Marley roztleskávačku a byla zvolena královnou maturitního plesu. V této době začala také koketovat s herectvím. První menší roli dostala ve filmu GRAND CANYON (1991). O dva roky později na sebe víc upozornila rolí plavčice ve filmu PLÁCEK. Ve stejném roce se objevila i v televizní sérii ANGEL FALLS, kde mj. hrála po boku Jamese Brolina nebo Kim Catrall. Následovaly tv filmy, z nichž nejvýrazněji se zapsala v HERCULES V PODSVĚTÍ a KDYŽ PŘÁTELSTVÍ ZABÍJÍ.

Poté se začala její filmová kariéra konečně rozbíhat. V roce 1995 hrála první dceru amerického prezidenta ve Stoneově snímku NIXON. Posun v její kariéře přišel s filmem PLEASANTVILLE: MĚSTEČKO ZÁZRAKŮ, kde ztvárnila Margaret, dívku hlavního představitele - Tobeyho Maguirea. V romantické komedii NEPOLÍBENÁ se spolu s Jessicou Albou objevila ve vedlejší roli oblíbené holky ze střední. V roce 2001 přišla její první hlavní role v SUGAR & SPICE, kde uplatnila své roztleskávačské zkušenosti.

V dalších letech se soustředila na nezávislé projekty jako DALLAS 323 nebo GRAND THEFT PARSONS. Snímek MOVING ALAN režíroval její otec a Marley si v něm zahrála se svou sestrou Samanthou. V SIN CITY – MĚSTO HŘÍCHU ztvárnila roli ženy, kterou na začátku zastřelí Josh Hartnett. Dál pokračovala ve vedlejších rolích ve filmech NECHOĎ KLEPAT NA DVEŘE a POSLEDNÍ POLIBEK.

Marleyina zatím poslední role (Dr. Dakota Block) byla v Rodriguezově a Tarantinově společném filmovém projektu GRINDHOUSE: AUTO ZABIJÁK a PLANETA TEROR. V roce 2001 si vzala televizního a filmového producenta Beau Flynna, který ji pomohl obsadit v komedii BUBLIŇÁK.

vaja

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rampage Ničitelé
2016 Heaven Sent
2015 V mysli vraha
2013 Decoding Annie Parker
2011 Vřískot 4
2010 Elektra Luxx
2009 (Bez názvu)
Dokonalý únik
The Mighty Macs
Ženy v nesnázích
2008 W.
2007 Fifth Patient, The
Grindhouse: Auto zabiják
Grindhouse: Planeta Teror
2006 Jesus, Mary and Joey
Poslední polibek
2005 Dark Shadows (TV film)
Nechoď klepat na dveře
Sin City - město hříchu
2004 Old Man and the Studio, The
2003 Dallas 362
Holky z lepší společnosti
Krádež legendy
Moving Alan
2002 Polibkem to začíná
2001 Bubliňák
Lincolnská střední
Na texaské hranici
Valentine
2000 Zkažená nevinnost
1999 Nepolíbená
Protect-O-Man
Ženich na útěku
1998 Městečko Pleasantville
Příliš jednoduché
1997 Bojovníci
Trojská válka
1996 Když přátelství zabíjí (TV film)
1995 Nixon
1994 A Friend to Die For (TV film)
Hercules v podsvětí (TV film)
Vezmi mě znovu domů (TV film)
1993 Angel Falls (TV film)
In the Line of Duty: Ambush in Waco (TV film)
Plácek
1992 Up to No Good (TV film)
1991 Grand Canyon

TV seriály

2018 Rise (TV seriál)
Opening Night (E10)
Totally Hosed (E09)
The Petition (E08)
další epizody (10)
2014 The Lottery (TV seriál)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Milovat a ctít (S06E04)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Deacon Stan, Jesus Man (S01E07)

Dokumentární

2004 Lockdown on Uptown, The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace