Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pod Radvaní kytka kvete, všeho kvítí královna..." zpívají radostně roztomilé venkovské tetičky v podání M. Steinmasslové, N. Konvalinkové a J. Kretschmerové. Jašinka (J. Schneiderová), mladičká a krásná dcera Bochových (H. Maciuchová, M. Štěpánek), má totiž před svatbou se svým milým, zemanem Vojdínem (V. Udatný). Taková událost se bude zajisté dlouho a bohatě slavit, o jídlo a pití nouze nebude. Jenže ani v pohádkových příbězích nejde většinou všechno jak po másle, a tak se také štěstí Jašinky a Vojdína brzy pořádně zašmodrchá. O spanilosti dívčiny se dozví zlý Ledový král (J. Čenský), který chce mít v moci vše krásné - ať živé či neživé. Bochovi zruší, co mladým slíbili, a už se těší, jak si Jašinka sedne do stříbřitého bohatství. Že by se Jašince v Ledové zemi srdce chladem a steskem zastavilo - to ví jen ona sama, Vojdín a jejich věrná přítelkyně Meluzínka (I. Chýlková). Rodiče mají oči leskem drahokamů zaslepené... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Že nemám příliš v oblibě studiové pohádky, jsem už několikrát zaznamenával. Ale ještě víc nemám rád studiové abstraktní pohádky. Dělají se vůbec takové pohádky pro děti? Těžko říct. Nevím, jaké dítě by tohle mohlo zaujmout. Ledový král vypadá jako hodně divný hastrman po těžké pařbě a jeho posluhovači tančí jako baletní inženýři s pěti promile v krvi. Prostě pohádka nic moc. A zpívání třech matrón v podobě M. Steinmasslové, N. Konvalinkové a J. Kretschmerové taky dílko nevylepšuje. Zpívat umí jen posledně jmenovaná, jinak obě herečky - při vší úctě k jejich hraní, zpívají falešně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Těžko říct. Rážův rukopis zde je, avšak v krotké a hlídané míře a nejvíc se projeví asi ve scénách z ledového království. Zpívající tetičky mi přišly chvílemi směšné, jindy zase jako dobře secvičené pěvecké trio. Samotný příběh je prostě divný a největší slabinou celé pohádky je jak nedokonalý scénář (proč si imrvre vybral ledový král zrovna Jašinku?, proč zrovna meluzína je její kamoška, a ne kamoška ledového krále, k němuž má blíž? apod.), tak některé herecké nevýkony, a to žel jak slabé a nevýrazné Schneiderové, tak poněkud ploše hrajícího Viléma Udatného. (Btw, oživovat někoho krupičnou kaší je pěkné dada.) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

V dětství jedna z mých nejoblíbenějších pohádek nahraných na videokazetě, a to kvůli krásné Jašince a jejímu ještě krásnějšímu princi (teda Vojdínovi). Když jsem se ale po opravdu dlouhé době podívala na pohádku znovu, už pochopitelně tak nadšená nejsem. Čenský se na záporáka příliš nehodí, jeho ledový zámek je prostě zvláštní. A zpívající sousedky možná pobaví jednou, ale potřetí se stejnou písní už vážně ne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak pomalu, vy dva, s tou flintou !! Ženete se do svatby jako hajnej za zajícem.." ;) Tak tahle stará Ludvíkova inscenační pistole nemá zrovna dvakrát velkou Ráži.. Bizarní a laciná báchorka s otravnými přehrávkami, zoufale nablblými zpěvy a Čenským, co dává vzpomenout na Arnoldova Mr.Freeze.. Neslyším Meluzínu, ale Kubína hořce sténat.. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Takový splácanec motivů z různých (lepších) pohádek, jak už to tak u výplní nedělního odpoledne na ČT bývá. I tak by to mohlo dosáhnout alespoň na průměr, kdyby to obsahovalo alespoň trochu smysluplné dialogy a herecké výkony. Tak třeba Jašinka umře a reakce rodičů? Cokoli jen ne přesvědčivá. Zkrátka celé bez invence, bez zájmu, jen splněné zadání. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama