Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majstri nad majstrov. Najlepší z najlepších. Muži, ktorí patrili medzi najlepších futbalistov planéty. Bolo to najlepšie mužstvo na svete, ktoré hralo iba na víťazstvá. Víťazstvo je skvelý pocit a práve túžba po ňom vedie futbalistov AC Turín na ďalšej ceste za víťazstvami. Keď sa lietadlo odliepa koeami zo zeme, ich myšlienky sú určené budúcnosti. Netušia však, že budúcnosť pre nich onedlho prestane existovať. Rútia sa strmhhlav k najväčšej športovej tragédii histórie... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen na motivy skutečné události, ke které došlo ve středu 4. května 1949. Letadlo, ve kterém se nacházel téměř kompletní tým fotbalistů AC Turín, vlětělo do bouře, v níž byla nulová viditelnost. Piloti museli sestoupit pod mraky, ale při tomto manévru letadlo havarovalo, když narazilo do stěny baziliky na vrcholu kopce. Všech 31 pasažérů, včetně 18 hráčů klubu, novinářů a posádky, zemřelo v troskách. Z celého mančaftu přežil jediný hráč, a to Sauro Toma, který kvůli zranění k utkání do Portugalska necestoval. (Wade)
  • Klub po katastrofě dohrával soutěž s juniorským týmem. Na znamení úcty nastupovali jeho soupeři také s jedenáctkami složenými z mladých hráčů. (Wade)

Reklama

Reklama