Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brankář přináší dramatický životní příběh legendárního fotbalisty Manchester City Berta Trautmanna, který se v poválečné Anglii prosadil navzdory svému německému původu. Příběh muže, který miloval fotbal, Anglii a ženu svého života Margaret, a díky svým výjimečným schopnostem a vytrvalosti se dokázal z nenáviděného „nácka“ stát britským národním hrdinou. Bert Trautmann se narodil v Německu v roce 1923 a během války se jako výsadkář aktivně zapojil do bojů. Ke konci války byl zajat britskými vojáky a držen v táboře, kde si všimli jeho talentu. Navzdory počáteční nenávisti fanoušků působil v týmu Manchesteru v letech 1949 až 1964. Zlom v jeho kariéře přišel v roce 1958 ve finále Anglického poháru, kdy pro svůj tým vybojoval vítězství, když dohrál zápas navzdory život ohrožujícímu zranění. On a jeho životní láska Margaret ale musí čelit i dalším ranám osudu… (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Za čo ste získali železný kríž?" Tento film, nutno zdôrazniť, že podľa skutočných udalostí, mi urobil radosť. Radšej by som videl nepozmenenú verziu jeho cesty ako to vo svojej recenzii tradične skvele popísal užívateľ volodimir, no kvôli filmu sa často mnoho pozmení. Vojnovo ladený úvod je nádherne temný, bitva drsná, len veľkááá škoda, že je tak krátka. Po dlhej dobe vojnová scéna , ktorá ma okamžite vtiahla svojou atmosférou, škoda. Príbeh o človeku, ktorý ako Nemec v Anglicku musel vytrpieť dosť, verím, že viac než nám ukazuje film. Film má veľmi sympatické obsadenie, krásnu atmosféru i silné posolstvo. Romantické scény, to zbližovanie, malo iskru a miestami mi prišli romantickejšie než tie s Leom na Titanicu. Dávam plný počet aj keď menšie chybičky by sa našli. Tvorcovia vôbec nevenovali čas Trautmannovej rodine v Nemecku, aspoň pár minút by neuškodilo a scéna na cintoríne mi prišla nejako nasilu natlačená. Možno sa ale v skutočnosti odohrala, kto vie...Inak veľká spokojnosť. Krásny film s krásnou hudbou, pri ktorom je radosť stráviť večer. Pre futbalových fanúšikov povinnosť! 90%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby to točil Spielberg ke konci osmdesátek, nebo poslední dobou. Tedy v některých aspektech nedotažené úplně do topu, místy se Keeper tváří až příliš rozevlátě a romanticky, avšak má srdce na rozdávání, takže celkově vzato mise splněna. Němci natočili něco, za co by se nemuselo stydět 8z10 áčkových režisérů v Hollywoodu. Všechny potenciální plusy které se daly zužitkovat se zužitkovaly. Máme tu neokoukané tváře, což působí svěže a autenticky, překvapivě velkorysý vizuál - především pak fotbalové scény jsou místy fantasticky nasnímané. Romantika je občas přes limit, ale kompenzuje to dobrý scénář a emocionální katarze které příchází v dobrém dávkování a mají hlavu a patu. Nejlepší film z Deutchlandu za nevím jak dlouho. A titulní song Noela Gallaghera je fantastický. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5 Tvorcovia tu veľmi stereotypne namiešali množstvo prísad, z ktorých ani jedna nemá potrebnú kvalitu. Najskôr ide vojnovú drámu, vystavanú na dosť plytkých a trápnych základoch ("Ved je to zlý, zlý nacista!"). Do toho sa mieša športová dráma, v ktorej tie momenty z futbalových zápasov pôsobia strašne strojene a umelo (kde ponachádzali toľko ťarbákov, ktorí mali akože predstavovať futbalistov?). Potom prichádza romanca, ktorá je povrchná a patetická, s hlúpymi dialógmi. A aby toho nebolo málo, mnohé scény majú nepatričné komické vyznenie, s prízemným a trápnym humorom (prdiaca babka). Miestami som mal pocit, akoby som sledoval poondiatu telenovelu. Našťastie v poslednej tretine, zhruba od svadby, sa film radikálne zlepší (tak o dve triedy). Začína sa čistokrvná životopisná dráma, zbavená zbytočného groteskného nánosu. Odrazu už ani tie futbalové zápasy (za Man City) nie sú na smiech a majú celkom dobrú atmosféru, odrazu herci hrajú výborne (hlavne David Kross, ale aj pôvabná Freya Mavor a dokonca aj to roztomilé dieťa), odrazu z toho cítiť autentickosť udalostí, ktoré sa naozaj stali. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jako fotbalovej fanda jsem až doted' neměl o Trautmannovi tuchu. Takže v tomhle mi film doplnil mezeru, ale jinak bylo znát, že scénář byl ohleduplnej k co nejširšímu publiku. V podstatě to bylo romantický drama s fotbalovejma momentama. Romantika ve filmu kvete víc jak dvě třetiny, což samo o sobě zní dost nefotbalově, takže mě to chytlo až před koncem a to je málo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* nečekal jsem, že by mě mohl životopisný film o legendárním brankáři dokázal tak uspokojit, ale povedlo se. Ani to nebylo romantickou linkou, natož tou sportovní, ale spíš svým zobrazením tehdejších poměrů. Nedivím se obrovské nenávisti vůči Němcům, ale tady s tím pracují citlivě a snaží se o porozumění obou stran. Film je plný sentimentality, ale myslím, že ji dokázali udržet na uzdě a nepřeháněli. Mnoho výtek k filmu nemám, tak si mou vyšší známku zaslouží a stejně i doporučení pro další diváky, pro které by mohl být film podnětný. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Bert Trautmann hájil barvy Manchesteru City od roku 1949 do roku 1964 v celkem 545 utkáních. (Elephant13)
  • Bert Trautmann nikdy nenastoupil za reprezentaci Německa. (Elephant13)
  • Natáčení začalo 8. června 2017, natáčelo se v Irsku. (Varan)

Reklama

Reklama