Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (448)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Božský Bruce" sice vede na plné čáře (originalitou, výběrem herců, postavami, vtipem), nicméně lhala bych, kdybych řekla, že jsem se u "Evana" nebavila. Steve Carell byl celkem podařenou volbou (rychlé sestřihy "toho nejlepšího" ze stavby archy mě upřímně rozesmály), zato Morgan Freeman nepředvedl zhola nic, co bychom neviděli již v jeho předchozí "božské" roli (tedy snad kromě extra-zvýšené míry otravnosti). Samotná pointa potopy mě příjemně překvapila, její provedení však bylo až příliš přehnané (po stránce efektů nicméně velice zdařilé) a totálně nesmyslné. P.S.: Kam ta voda zase tak rychle zmizela?;-)) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Občas mívám stavy, kdy mě skoro rozbrečí třeba sebedebilnější reklama nějakým způsobem útočící na city. Dneska takovej den byl a já při sledování týhle přehnaně teatrální frašky měl u pár scének zase ty rozněžnělý pocity, proto přidávám jednu hvězdičku navíc, ač je to irelevantní. Herecký výkony celkem trapný, nejhůř vyznívaly asi Carellovy grimasy à la Jim Carrey a vůbec celý to vlastně stojí za prd, já to ale v ten můj melancholickej den úplně odevzdaně dočuměl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Za hodně peněz hodně málo muziky aneb jak si strčit peníze do kapsy a utéct na Seychely, aniž by si toho kdokoliv všiml. Tenhle film se hrubě nepovedl. A když se podívám na rozpočet, nestačím se divit, protože jediné co stojí peněžně za zmínku mohou být efekty. Jenže ty jsou za ty peníze rozhodně ničemné a nic filmu pořádného nepřidají, krom toho, že je to strašná kravina i bez nich. Steve Carell je možná dobrý herec, ale špatný komediant. Výborně dokáže divákovi měnit náladu, ale ať se klidí, do jiných filmů, kladoucích důraz na dialog. Tam se určitě uchytí, ale v efektivní a zběsilé komedii, která vlastně není komedií si reputaci rozhodně nepodtrhne tlustou čarou znázorňující úspěch a je to vcelku škoda, páč on na to určitě má, jen v tomhle filmu se mu to nepovedlo. Zbytečné pokračování, do kterého tvůrci utopili spousty peněz a u které jsem se ani jednou nezasmál. Vše je ohrané, běžné a rozhodně více než průměrné. Škoda toho všeho. To co tvůrci nabízeli před premiérou se hrubě nepovedlo a je to škoda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo? Steve Carell v roli velebného patriarchy s hluboce moudrými a pokornými pohledy. Jakoby se zalekli tématu - z biblických příběhů si přece nemůžou dělat legraci, takže najednou to byl doslovně trapný příběh rádoby Noa, protože neměl ani vtip, ani hloubku a vršil klišé na klišé. Do toho hudba přímo obtěžkaná náboženskou těžkopádností a to nikoliv osvobozující, milující a umožňující třeba i více výkladů. Ne, tohle je drtivý epos polopatické a jediné správné víry - recyklovat, modlit se, poslouchat zákony, trávit čas s rodinou uprostřed přírody a usmívat se na sebe dokonale vybělenými zuby. ____ Jedna hvězdička za zvířata. /7. 5. 11./ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Když Evan (Steve Carell) jede kolem kina, hrají v něm zrovna film s názvem The 40 Year-Old Virgin Mary. Snímek, kterým se Carell proslavil, se jmenoval The 40 Year Old Virgin (40 let panic, 2005). (xjane)
  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama