Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako plno lidí i já jsem si ze začátku řikal, že by to zas tak špatné být nemuselo leč není tomu tak. Historická vsuvka, která ze začátku vypadala zajímavě a barevně se později změnila v nudný, hrůzně nasnímaný a se špatnými herci natočený příběh z období, kdy slávy Říma uvadaly jako květina, na kterou postupem času každý zapomněl. Co taky čekat od režiséra, který se podílel na takových seriálech jako například Xena nebo Hercules... Když si to tak vemu z herců mě jedině mohl potěšit Ben Kingsley, ale zrovna on musel hrát čaroděje, který mě jeho proslovy a různými chvaty vytáčel scénu za scénou. Jedna hvězda je prakticky za závěrečnou pointu, kterou doufám alespoň nějaký čas zde nikdo neprokecne, byla by to škoda, pak už by se nebylo na co těšit. --- Jsem bůh nebo chlapec? - Jsi Caesar! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S Poslední legií jsem na tom stejně jako s Králem Artušem. Vím, že není dokonalá, ale je to taková zábava, že prostě musím dát nadprůměrné hodnocení. Film nesmíte srovnávat s prvoligovými záležitostmi typu Gladiátora, Království nebeského a jim podobnými. Je to čistokrevná popkornovka s dobrými herci (z Firtha jsem měl ze začátku trochu strach, ale zbytečně, Kingsley mě překvapil tím, jak byl sympatický), skvělou hudbou Patricka Doylea, scénářem, který sice není extra nápaditý, ale rychle odsýpá a tu a tam je i (úmyslně!) vtipný, a senzační finální pointou. Hodina a půl utekla tak rychle, až jsem se divil. Tři a tři čtvrtě. ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Kompilát z několika filmů dohromady, kdy aspoň u jednoho z nich se na konci vysvětlilo, proč tomu tak je. Nemůžu si pomoct, ale viděla jsem v tom několik scén z Pána prstenů, a to značně zjednodušené a ,,zlevněné" (přechod přes hory, dobývání přes zeď, ,,čaroděj Gandalf"...) Celé mi to přišlo nějaké nedodělané a natočené jakoby omylem. Scénář byl lehce předvídatelný, takže jsem dopředu věděla, co příjde. Jednu hvězdičku dávám za závěr, který aspoň vysvětlil to, proč některé momenty připomínaly ...... (nebudu říkat co, abych to neprokecla :-) Škoda, že jsem ho z nudy před tím málem zaspala. Druhou hvězdičku dávám za to, že jsem do toho konce přece jen vydržela. PS: Colin Firth se mi na římského válečníka opravdu nehodí, budu ho vždy vidět jako upjatého pana Darcyho. :-) ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už potřetí a stále se nějak nemohu rozhodnout, jak jej hodnotit. Podle zdejších komentářů i podle mě kvalitní předloha, takže o zvraty není ani ve filmu nouze, ale stejně postrádá napětí, jaké by měl mít a jaké měla kniha. Asi nebyl moc velký rozpočet a byť zde hrají hvězdy, které mají potenciál na to, aby film utáhly (Colin Firth, Ben Kingsley) i tváře, na které se k tomu moc dobře kouká (Aishwarya Rai, Rupert Friend), byl to tak trochu i tím dětským imperátorem film o dětech a pro děti (jenže k tomu zase vadily některé scény). Po prvním zhlédnutí jsem hodnotila 2 hvězdičkami, při dalších to bylo někde mezi dvěma a třemi. No a rozhodně nemohu prominout ani to, že Devátá legie za Hadriánovým valem zmizela roku 117 n. l. a Artuš byl (nejdříve) počátek 5. století, takže historickými fakty se film taky příliš neřídil... (taky tu legendu o Artušovi musí strčit do všeho! ) Scénář, bojové scény, hudba..., no prostě veškeré zpracování mohlo být lepší, zachraňuje to jen zmiňované herecké obsazení a kvalitní podklady pro děj, který však díky zpracování nemá šanci vyniknout. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co napsat o tomto historickém filmu plném legend. Řím je zrazen a následovník imperátora a pár oddaných nachází útočiště ve Velké Británii, kde hledá poslední devátou legii. To je asi vše o příběhu. Samozřejmě nechybí nějaká ta bitva, láska, hrdinské kecy a všechny ty věci, které už známe. Ale že by mi to přišlo jako nějakej velkej průser, to říct nemůžu. I na to, kolik tam bylo blbostí a nejasností, se mi to líbilo a po celou dobu jsem se nenudil. Konec mě pak v tom dobrém smyslu vyvedl z míry. Bohužel co jsem tady opravdu postrádal, byly kvalitní herecké výkony. Jako jediný mě herecky zaujal jen Kevin McKidd v roli neúnavného barbara. Ale dobře se taky koukalo na krásnou bojovnici Aishwaryu Rai. Takže budu velkorysý a dám 3*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)
  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama