Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zombie na mě nepůsobí jako strašáci v hororech a patrně z toho důvodu nefungují ani jako součást komedie. Nejpůsobivější část přišla hned v úvodu, kde instruktážní film o původu zombiácké pohromy a její pacifikace nasadil laťku docela vysoko někde mezi 3 a 4*, jenže s ubíhajícími minutami jsem se čím dál víc nudil a styl humoru mi zkrátka neseděl. Výprava snaživě stylizuje příběh do retrostylu 50. let, zlaté éry konzumu a masové kultury televize. Jenže výsledek televizní produkci konce 50. let tak nějak připomíná. Milý rodinný snímek pro všechny, jenže tak nějak průměrný a i když se snaží cílit na hodně nešvarů od konformismu přes militarismus po maloměšťáctví, klouže to jen po povrchu. Plusem je přítomnost Carrie Ann Moss, které to opravdu sluší, a jako maminka s pistolí v ruce likvidující dětské zombíky nemá chybu. Mimochodem, moje děti se bavily víc než slušně. Dětské publikum, případně ti, kteří zkouknou Fida bez velkých očekávání, zatížení únavou dne, můžou být vcelku spokojeni. Celkový dojem: 45 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Malý Tim vyrastá v skutočne zvláštnej dobe. Pomocníkov v domácnosti v podobe mladých študentiek či starších dám, nahradili zombie! Ich krvilačnosť v kombinácii s túžbou po ľudskom mäse krotí nový vynález spoločnosti ZomCon. Obojok okolo krku, signalizujúci pokojný stav domácich "maznáčikov", láka nejedného záujemcu o nového služobníka. Tomuto modernému vnímaniu sveta sa nevyhla ani Timmova família. Je ale nový člen rodiny, pomenovaný Fido, skutočne mierumilovným priateľom za ktorého ho všetci pokladajú? Škoda že sú masky tak hrôzostrašne spracované. Ako by ich na ksichty hercov maľovali dobrovoľníci zo ZDŠ-ky. Taktiež mohlo dostať väčší priestor gore, ktoré je základom nie len pre horor žáner ako taký, no zombie subžáner obzvlášť. Každopádne musím uznať že tento originálny nápad zaujal a keď vás rovnako ako mňa, prepadne neskutočná nuda, pričom nebudeme mať do čoho pichnúť, "Fido" vyslovene nesklame. Taktiež musím spomenúť herecké obsadenie, ktoré má milo prekvapilo. Kto by to bol povedal že sa dajú nahovoriť na takú k.....u - 55% ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální film, který je odstartován skvělým instruktážním filmem. Pak se sice dobrý nápad trochu rozmělňuje, vzniká stylizovaný, ale naprosto klasický příběh. Naštěstí tu však stále zůstávají perfektní černohumorné situace. Celkový dojem nakonec výrazně vylepšuje závěrečné zombie řádění za zvuků rozverné hudby a samotné zakončení vůbec. Velmi silné tři hvězdy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už jen nápad natočit romantickou komedii ze světa plného zombie je výborný. Odít to celé do retro hávu padesátých let byl ovšem dodatek takřka geniální. Není to moc krvavé ani bláznivě humorné, spíš je to opravdu taková romantická komedie s poněkud černějším humorem. Vzorek, který se ani v současné zombie záplavě neztratí (70%). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v nedávném Úsvitu mrtvých i zde je forma parodie prezentována vzdáním holdu. A to se mi líbí. Stylizace USA 40. let je naprosto neokoukaná čili u mně naprosto v pořádku. Jen škoda hry na city mezi Timmym (Timmy & Billy - známí to hrdinové naučných filmečků z těch let...) a Fidem. A samozřejmě nemůžu vynechat božskou Carrie-Anne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama