Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Používat při hodnocení filmu pouze přídavná jména je trochu na pytel, každopádně Kozí příběh je prostě hnusný. Tím nemyslím jen animaci (hnusná - po letech tuplem), nýbrž celkové ztvárnění postaviček (hnusné) i jejich rozpohybování (hnusné, s hnusně absentující fyzikou). Celý tenhle film je zhruba to samé, jako když vám batole vymaluje voskovkou stěnu v obýváku - pět vteřin se snažíte rozluštit, co to na té zdi je a pak máte chuť dát někomu do držky. Název sedí, páč KOZY jsou jedinou VÝRAZNOU věcí na scéně. Příběh přesnídávka s vitamínem WTF. Hvězda za hudbu, které dělá obskurní zbytek filmu ostudu. Meh. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Pracovalo se na tom 5-6 let, trailery byly docela zdařilé. Animace v plenkách, ale aspoň gotické pozadí má potenciálně jakýsi šarm. Ale ten zbytek. Takhle zabít decentně vystavené motivy je hnus. Emoce, humor, cokoli je špatně bez návaznosti, gradace. Jde o slepené scény hrající si na příběh, ale vývoj nejednoznačný či žádný. A blijí se tu hospodské vtipy, které děti nepochopí. Oslíkovská koza à la shrekovské sequels či jelen Eliott zase dospělé nenadchne. A Matějova transformace? Zoufalost. Máca je  taky zoufalá karikatura. Jsou tu dvě dějství, jehož aktéři se na začátku pozdraví a mají jistou provázanost, ale chladné. A občas se objeví scratovská chlupatá koule, ale stejně si ji možná nebudete pamatovat. Vyprávění na úrovni Kameňáků a to bez **dele. Nechci skákat do bandwagonu českého sebemrskačství, ale toto je opravdu nešťastné. U sequelu jsem byl ve vedlejší místnosti, ale aspoň je snad pro ty děti. Tohle… facepalm. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem cekal chcanku jak hovado, byl jsem nakonec mile prekvapenej. Nejvetsi problem filmu je uz v samotnym nazvu, tady o nejaky povesti fakt nejde, obcas sice vyskoci nekde naky strasidlo a dej se odehrava nekdy v 14. stoleti, ale to je tak vsechno. Navic dej, sice tu je neco jako pribeh, ale spis to je jen takovej slepenec vice ci mene zabavnejch scenek, kdy kazdej furt jen saskuje a nic moc se nedeje. No a druhej problem je animace, ne ze by byla spatna, ale cekal bych, ze po tom, kolik okolo toho bylo kecu a jakou dobu film vznikal, bude animace na lepsi urovni nez nejaka novejsi ceska adventura typu Horke leto nebo Polda. A taky mi prislo, ze se tvurci nak nemohli rozhodnout, jestli to budou karikatury, nebo spis realisticky, takze tu jsou jak normalne vypadajici lidi, tak krivy drzky a stejnetak normalni a pokrouceny domy. Co se ale povedlo, je hudba (diky niz ma film obcas neco jako atmosferu) a na dabingu se vyradila spousta znamejch hercu. Takze celkove rozhodne zadna tragedie, na to jedno skouknuti zabavi slusne, ale to je tak vsechno. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Kozí příběh postrádá i zcela základní parametry, aby se vůbec mohlo začít vyprávět. Nemá ujasněný žánr a cílové publikum, promyšlený svět, v němž se má odehrávat děj, a u postav je zřejmé, že bylo věnováno více úsilí designu a vymodelování počtu chlupů, vlasů a ohybatelných kloubů než jejich charakterům.___________________Kozí příběh naplňuje nejhorší možné představy o tom, jak by vypadala kultura, kdyby ji dělali barbaři bez rozhledu, talentu a smyslu pro humor a pouze napodobovali něco, co už před nimi dávno udělali lépe jiní. Myslím, že jsem od Crash Roadu s Agátou Hanychovou neviděl český (ale ani jiný) film, kde by víceméně žádná scéna neměla pointu a téměř žádná scéna nenavazovala pořádně na scénu předcházející.__________________Kozí příběh nenaplňuje ani jeden z nejběžnějších modelů celovečerního animovaného filmu pro celou rodinu - 1) disneyovský muzikál, 2) shrekovská parodie Disneyho a hollywoodských žánrů a 3) pixarovská pocta žánrům. Vlastní zvolená „česká cesta“ je přitom spíše důsledkem totální nekoncepčnosti než tvůrčí vize. ___________ Tradici českého animovaného filmu, který se nelíbí dětem, ale líbí dospělým (Trnka, Týrlová a spol.), se zde podařilo „povýšit“ a „vylepšit“ na film, který se nelíbí ani dospělým a navíc mu chybí i jakákoli poezie, neboť tu – jak si žádá nejpřízemnější mainstreamová strategie – nahradila estrádní fraškovitost, nevkus, trapnost, komunální satira, oslavování zlatých českých ručiček a obludný šovinismus a sexismus. _______________Kdyby nic jiného, založit film pro děti na tom, že koza vyžaduje sexuální vztah po svém majiteli, a jediné dvě ženské postavy ve filmu jsou „holka pro všechno a pro všechny“ a prostitutka, která zřejmě hodlá provozovat pohlavní styk s kozou, znamená buď nemít soudnost a myslet si, že toto děti můžou bez problémů konzumovat, anebo to znamená nemít soudnost jiného typu a myslet si, že točím další Southpark. Bohužel, je to Crash Road v 3D. Bez Agáty a s Mácou. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

První veřejné promítání definitivně dokončeného filmu. Kozí příběh bych shrnul tak, že jsem se skutečně dost nudil a nebavil. Nejproblematičtější je scénář, který považuji u filmů za obvykle nejpodstatnější část. A právě scénář všem snahám o povedený film podráží nohy. Animace, která je pochopitelně u animovaného filmu středem zájmu většiny diváků. Nesrovnával bych jí s ničím z americké produkce, na to je příliš jiná. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Kat Jan Mydlář se narodil roku 1572, čili více než 200 let po době, kdy se odehrává příběh filmu. (rockboy)
  • Tvůrci filmu ho v SD a HD kvalitě poskytli k legálnímu stažení a online zhlédnutí, a to za cenu mezi jedním až třemi pivy. Jan Tománek k tomu poznamenal: "Rozhodli jsme se pro analogii s pivem, protože právě pivo je pro českého diváka / rodiče podle nás asi nejlepší metr na určení ceny - i u dětského filmu." (JoranProvenzano)
  • Tvůrci museli některé fantastické postavy vypustit, protože v pověstech je jich moc. Na plátno se tedy nedostali např. vodník nebo ohnivý lichvář. (HappySmile)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama