Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponořil jsem se do příběhu Kuby a jeho ukecaného kozla a čekal jsem co z toho bude. Bohužel, slabota. Koza je nejen ukecaná, ještě je alkoholik a v neposlední řadě se chce z Kubou pářit (Ani nevím jak se tato úchylka jmenuje). A dialog? Praha je Praha, ale chlívek je chlívek.Chlapi, neposílejte mi na stavbu slepce!!! Já tedy slepec nejsem...animace je ubohá, dialog hrozný, příběh pokulhává a jediné co musím pochválit je kamera, která prolétá soukolím orloje, to je povedené, ale jediné co mně zaujalo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý český celovečerný 3D film. Bohužiaľ nemal som možnosť ho vidieť v tomto modernom formáte. Pozrel som si ho na klasickom LCD. Takže som prišiel o jeden rozmer. No nebol som sklamaný. "Kozí príbeh" ma zaujal najmä výraznými, netradičnými animáciami a scénarom. Jeho prostredníctvom som si ujasnil zopár starých pražských povestí. Na druhej strane je tam však aj viacero vecí s ktorými som nebol spokojný. Tak v prvom rade, tá Koza bola hodne nechutná, miestami to zaváňalo až miernou zoofíliou. Ale nepáčili sa mi napríklad ani hlasy postavičiek. Tie mi prišli vyložene odfláknuté. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tady ale vážně nechápu, co lidem na Kozím příběhu vadí. Snad jedině žánrově mohl být vyhraněnější - takhle si říkáte: Je to pro děti? Nebo pro dospělé? Ale jinak se mi nic moc nepříčilo... Graficky je podle mě zvládnutý velice dobře, má příjemnou hudbu, trefný dabing a pěkně navržené "loutky" (nejvíce mě mrzelo, že Heřmánkův Lucifer dostal tak málo prostoru). Pravda, příběh není žádná velkolepost, ale zasmějete se při něm a nenudí... A o to jde hlavně, ne? ()

Bowser odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, kdy Češi začnou dělat průměrné české pohádky. Nechápu, co má tohle znamenat. Chtěli snad ukázat, že umí udělat tááákovéhle dlouhé brady, tááákovéhlé zkroucené věže a třeba tááákovehlé velké kozy. Vážně lituji, že jsem na tohle MUSEL jít do kina. Na " Kozí příběh se sýrem" už mě nikdo nedostane. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • V největších davových záběrech stavby Karlova mostu je "na scéně" najednou přes 230 vedlejších postav. Celkem bylo vymodelováno na 180 samostatných detailních charakterů, přes 70 postav má kompletně simulovány šaty. (blitzer)
  • Kat Jan Mydlář se narodil roku 1572, čili více než 200 let po době, kdy se odehrává příběh filmu. (rockboy)
  • Úvodní sekvence, která je také nejdelším záběrem ve filmu, má 57 vteřin a přesně 1380 obrázků. 1380 je přitom datum, kdy byl poprvé v kronikách zmíněn Staroměstský orloj. (blitzer)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama