Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Očekávání po množství zříravě jedovatých komentářů byla pochopitelně nízká, a tak mě výsledná podoba Tománkova dílka nezaskočila. Co k tomu říct, abych neopakoval výtky ostatních, když takový Tetsuo dokázal trefně pojmenovat všechny jeho slabiny a věnoval mu víc času a prostoru, než si ve skutečnosti zaslouží. Tohle prostě není film, ale průšvih. Na čistokrevný odpad to možná není, ale vzhledem k financím, které spolykal, jde svým způsobem o zločin, když z finančních důvodů nevznikají v českém prostředí projekty, které by si zasloužily spatřit světlo světa nesrovnatelně víc. Odpad je i za nehoráznou sebedůvěru, kterou tvůrčí tým sršel tam, kde by byla namístě zatraceně velká dávka sebereflexe. Celkový dojem: 15 % za výtvarné provedení. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Pětiletá dřina proměněná v osmdesátiminutové utrpení. Tománkův film neselhává na nedostatku peněz a pracovní síly (ne, chlapci, druhého Shreka jste opravdu nenatočili... dokonce ani třetího :), ale na absenci humoru a smysluplného děje. Když odhlédneme od toho, že animace je prachmizerná (zlaté české loutky), zdaleka nejhorší je rádoby burtonovská obskurnost, která je prvoplánově rozbíjena vtípky, kterým se nikdo nesměje. Pro děti nesrozumitelné, pro dospělé bolestivé a táááákhle nudné. Z novinářské projekce děti utíkaly nouzovým východem. Docela jsem jim záviděl. Po takovém guláši blbých fórů, absentující dramaturgie a neustálých útoků na oční nervy, se totiž neudělá blbě jen málokomu. Poslat něco takového do kin není odvaha, jak se tvůrci snaží naznačit, ale nedostatek soudnosti. p.s. Tento příspěvek nesponzoroval Czech Computer. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pražský příběh o koze není taková prohra, jak by se mohlo zdát. Kvalitní Lábusův dabing dává celé story nádech ironie, což je fajn. Nepovažovala bych za nutné se obávat vlivu Kozího příběhu, že by se mohl stát pro příště normativním pro další české animáky - což se taky nestalo. Takže to chce jako vždycky zklidnit hormon a těšit se na dvojku. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelné, protože se ve mě asi projevuje kus toho patriotismu, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak přivést to na svět třeba Pixar, tak to asi moc nežeru. Ten příběh je docela slabý a od animáků sem prostě zvyklý na víc zábavy, než na občasné náznaky ňáké té srandy. A když tak nad tím přemýšlím ještě víc, tak ani ta mluvící koza mi do příběhu nezapadá. Všude jen samí lidé, kteří jsou lidmi, pak je tam ňákej ďábel (dobrá, proč ne), a pak tam jsou zvířata, co jsou skutečně jen zvířaty, a najednou ňáká koza, s kterou tam mají být vtipné scény, že jí balí ňáká ženská nebo jak to tam bylo. To ani do tohohle světa moc nezapadá, a nikde sem si nějak nevšiml, že by nějak vysvětlili, proč zrovna tahle koza mluví. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Tvůrci museli některé fantastické postavy vypustit, protože v pověstech je jich moc. Na plátno se tedy nedostali např. vodník nebo ohnivý lichvář. (HappySmile)
  • Film měl původně sestávat z jednotlivých povídek, ale režisér si to nakonec rozmyslel, protože než by se lidi stihli s postavami sžít, už by byl konec. (HappySmile)
  • Finální film se skládá z 117 648 ručně animovaných obrázků. (blitzer)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama