Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pražský příběh o koze není taková prohra, jak by se mohlo zdát. Kvalitní Lábusův dabing dává celé story nádech ironie, což je fajn. Nepovažovala bych za nutné se obávat vlivu Kozího příběhu, že by se mohl stát pro příště normativním pro další české animáky - což se taky nestalo. Takže to chce jako vždycky zklidnit hormon a těšit se na dvojku. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Používat při hodnocení filmu pouze přídavná jména je trochu na pytel, každopádně Kozí příběh je prostě hnusný. Tím nemyslím jen animaci (hnusná - po letech tuplem), nýbrž celkové ztvárnění postaviček (hnusné) i jejich rozpohybování (hnusné, s hnusně absentující fyzikou). Celý tenhle film je zhruba to samé, jako když vám batole vymaluje voskovkou stěnu v obýváku - pět vteřin se snažíte rozluštit, co to na té zdi je a pak máte chuť dát někomu do držky. Název sedí, páč KOZY jsou jedinou VÝRAZNOU věcí na scéně. Příběh přesnídávka s vitamínem WTF. Hvězda za hudbu, které dělá obskurní zbytek filmu ostudu. Meh. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ono to popravde neni az tak hrozne...Treba pan Mefistofeles mi byl velice sympaticky :) Ale film byl celkove hrozne rozpolceny. Nevedel, jestli je pohadkou s radoby-vtipnou kozou, nebo animovanym snimkem, ktery je holt plny koz, ozralych zvirat a predevsim - lasky (och). Z toho vseho nakonec vysla nejlip animace, ktera mi na ceske pomery prijde opravdu slusna. A ta chlupata cerna vec, co neustale pobihala po ulickach Prahy, byla taky nice. Uz vim, co chci k Vanocum. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fakt humus. Člověk si sice říká, že snaha by se měla ocenit. Ale když se člověk koukne na ty hnusný postavy, blbě renderovaný prostředí tak jako fakt sorry, ale to nejde. Jasně není to hollywood řeknete si, jenže když už chci mít první český 3D animovaný film, tak by to mohlo být aspoň trošičku hezký. A když už to ne, tak by to mohlo bejt aspoň vtipný. Jenže to je ještě horší!! Celou dobu jsem na to koukal a vůbec jsem nechápal čemu se tam ty postavy smějou a někdy jsem si řikal něco ve smyslu, jo aha tohle asi mělo bejt vtipný. Nejhorší jsou snahy o "Burtonův styl", kdy třeba bezhlavej troubí na trubku a nebo tam hrajou kostlivci na piáno. To jsem trpěl úplně nejvíc. Prostě hrůza a ani nevim proč dávám tu jednu hvězdu. Asi ze soucitu, že se tak zbytečně snažili kluci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Tvůrci museli některé fantastické postavy vypustit, protože v pověstech je jich moc. Na plátno se tedy nedostali např. vodník nebo ohnivý lichvář. (HappySmile)
  • Film v českých kinech zhlédlo téměř 350 000 diváků, prodalo se více než 33 000 jeho kopií na DVD a Blu-ray nosičích a byl přeložen do přibližně dvaceti cizích jazyků. (JoranProvenzano)
  • Film se skládá z 950 záběrů a je v něm použito více než 100 animovatelných ovladačů, se kterými může animátor manipulovat. [Zdroj: Film o filmu] (zdeny99)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama