Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (276)

Psema 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím, že je to jen další sladkobolná romance o ženě, která potřebovala okořenit život nepředvídatelným a štramáckým mužem a protrpět si pár životních kotrmelců, aby se v závěru všem dostalo zadostiučinění. Ačkoliv beru v potaz, že romantika nefunguje, jak by měla, a o komedii vesměs vůbec nejde, Hicksova režie se mi docela zamlouvá, především v jemných nuancích, kdy odkazuje na psychologii postav prostřednictvím jejich gurmánského založení. Eckhart opět okouzluje všechno v okolí, Abigail Breslin ještě pořád nepřipomíná Dakotu Fanning (to je velký klad) a Catherine hraje na neutrál. Výsledkem je místy příjemný a místy nahořklý polotovar, který by potřeboval více prohřát, ale i tak je na jeden oběd vcelku fajn. 50% ()

skretik 

všechny recenze uživatele

No, normálne že 4+... Ešte síce nie som na konci, ale tak super oddychovka, síce pomalšie plynutie, dej nie je nijako prudkospádový, ale je to fakt taká super oddychovka :). Občas sa síce pritrafí nejaký pošmyk - neter nepozná otca, žiadneho chlapa a povie "Mužský" (v zmysle typický chlap... ako to môže vedieť?)... Super hudba... ... po dopozeraní - sweet, lovely, fakt príjemná rýdzo ODDYCHOVKA, nič vážneho nečakajte, len si sadnite (s plným bruchom) a vychutnajte si :) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být skvělý. Začátek měl slušný, herecky na tom taky nebyl špatně, ale když někdo neví, co chce vařit (točit), tak je to vždy pohroma. Hranice mezi dramatem a komedií zde není určena a jednotlivé linky do sebe nezapadají a tím film dost nudí. Přitom, jak jsem napsal už na začátku, herecky na tom film není vůbec špatně. Catherine Zeta-Jones je skvělá herečka, Aaron Eckhart je zase "mr. sympaťák" a Abigail Breslin je jedna z nejtalentovanějších mladých hereček, které znám. A i když ti tři spolu vytvořili skvělou (a uvěřitelnou) trojici, k čemu to je, když příběh je totálně nudný, respektive smrdí nalinkováním a strachem uhnout z dávno vyšlapaných cestiček? Koření života je film zcela bez chuti. Po jeho zhlédnutí mi zůstala akorát hořká příchuť na jazyku s tím, že tohle šlo uvařit (natočit) mnohem lépe, zvláště s takovými ingrediencemi (herci). 50 %. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být hraný Ratatouille s lidskými postavičkami, takto z toho vznikl nedopečený dort plný různých ingrediencí, které však jaksi nejdou dohromady. Už jen ten nápad stavět romantickou komedie na základech toho, že se hlavní hrdinka musí starat o neteř osiřelou po tragické smrti své maminky mi přijde přeci jen trochu utržený za vlasy. Jinak Zeta-Jones i Eckhart jsou sympaťáci, jen vůbec není mezi nimi chemie a oněm pár polibkům divák prostě nevěří. Přesto je to občas vtipné, občas dojemné, chvílemi poučné. Jen škoda, že film je sterilní až běda. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, zabývající se vařením a tento bych zařadila mezi ty lehce nadprůměrné. Námět ze života vorkoholičky posedlé kuchařským uměním není nikterak originální, herecké výkony jsou nevýrazné, vlažné, prostě mi tam chybělo to avizované koření života. Zaujaly mne moderní kuchařské kreace zážitkové gastronomie a sehranost kuchařského týmu v restauraci. Ráda bych si tam zašla na večeři. Na svém pracovišti v hotelové škole jsem nic takového nezažila, celý tým se vždy pohyboval tempem spíše hlemýždím. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Podle časopisu USA Weekend pracovala Catherine Zeta-Jones jeden večer jako servírka ve Fiamma Osteria v New Yorku v rámci příprav na svou filmovou roli. Pokaždé, když jí hosté restaurace tvrdili, že jim připomíná Catherine Zetu-Jones, říkala: „Tohle slýchávám pořád..“ (becki_tu)
  • Celý film se natáčel v New Yorku. (SONY_)
  • Během natáčení scény, ve které se krájí cibule, si Aaron Eckhart nešťastně uřízl nehet, aniž by si toho všiml. První si toho všimla Abigail Breslin, která začala ječet, jakmile uviděla krev. (Cheeker)

Reklama

Reklama