Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (276)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohto filmu je porovnateľná so 100 minútovým preklikávaním fotiek Catherine na nete. Takže sa nedá hodnotiť nižšie ako pod tri hviezdy, aj keď nestojí absolútne za nič. Distribútor film asi nevidel, pretože dávať do jeho názvu niečo, čo film postráda, je nezmysel. Je to ťažké alibi, ale dávam vyššie hodnotenie iba za krásu herečky. Predstavujem tak prototyp povrchného mladého muža bez túžby po uspokojení vyšším umením? Námet na art film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Život je nepředvídatelný. - Ne v mé kuchyni!" Můj život je taky zcela předvídatelný. Například vím úplně přesně, co budu dělat 4. 2. 2801 odpoledne. Nicméně si myslím, že osudy jedné workholičky, jednoho operního sympaťáka a jedné fikané siroty se nad talířem špaget mohly protnout rozhodně zábavněji. Navíc mám jisté výhrady k nafintěnému uspokojování chuťových buněk snobů, ale přesto tato návštěva profi kuchyně své kouzlo měla a probudila ve mně skoro až gurmánské choutky. Jdu si osmahnout smažák a hranolky. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Njn, tak to bylo naprosto průhledné a nebylo tam nic co by nebylo v jiných filmech. Ale mě to prostě nevadí.. Mám tyhle filmy ráda, pořád mě to baví a doufám, že ani bavit nepřestane. Vytkla bych tomu jen toho týpka co hrál Nika.. Ke Catherin se naprosto nehodil (myslim, že by se nehodil vůbec k nikomu).. Jinak ale, průměr. 3* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tohle už jsme několikrát viděli v podobnejch barvách. Akorát že tentokrát jsou ti dva nějací séfkuchaři pro snobáky, což je pro mě opovrženíhodné, páč nesnáším snoby. Není to ani vtipné, ani jinak zajímavé a očividně to hraje na notu "trochu smutna a trochu štěstí". Zeta se tam sem tam mihne i nenamalovaná a to je všechno. Skončí to podle regulí - s tím určitě souhlasí i dozorčí sazky, pan Šíma. Když hraje hudba, je to většinou hroznej komerční šit. Nevim, proč jsem na to vubec čumákoval, ale na druhou stranu to nebylo nepříjemné, nakonec jsem si řek, že je to takovej normální obyčejnej sympatickej film. PS: o koření tam není skoro ani zmínka, spíš se to mělo jmenovat Vaření života... Ne, spíš se to mělo jmenovat i v překladu No Reservations, protože ty český názvy už mě serou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pokud by tento film obsahoval ještě větší a výraznější špetku směsi nějakého koření, neváhala bych udělit plné čtyři hvězdičky. Takto se jedná o velmi příjemný, jídlem a kuchařskými specialitami provoněný snímek, nicméně nikterak vybočující ze žánru. Jako vždy krásná a noblesní Catherine Zeta-Jones je jako zásadová, nepřístupná a své práci zcela oddaná "paní šéfkuchařka" skvělá. A Aarona Eckarta mám ráda od doby, kdy zachraňoval naši planetu v "Jádru." Já jsem tímto "kulinářským výtvorem" docela velmi dobře zasycena, ale chtělo by to ještě vytříbenější "nášup.":) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, která hraje ve chvíli, kdy Kate mluví se Zoe u hrobu její matky, je ze soundtracku k filmu Okrsek 49 (2004). (becki_tu)
  • Podle časopisu USA Weekend pracovala Catherine Zeta-Jones jeden večer jako servírka ve Fiamma Osteria v New Yorku v rámci příprav na svou filmovou roli. Pokaždé, když jí hosté restaurace tvrdili, že jim připomíná Catherine Zetu-Jones, říkala: „Tohle slýchávám pořád..“ (becki_tu)

Reklama

Reklama