Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Subžánr vyvražďovaček nemám v lásce, ale musím přiznat, že Pustina patří ve své kategorii k nadprůměru. Má celkem realistický scénář, slušnou režii a typově přesné kvalitní obsazení. Dokáže i diváka znalého žánrových pravidel překvapovat. Je to krvavé, syrové, násilnické, adrenalinové. Nejde o horor, ale o temný thriller. Celkový dojem: 60 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film je syrový a brutální, ale způsobem neumělým a přirozeným, od úvodu v nápravném zařízení pro mladistvé po boj o holé přežití na ne tak docela pustém ostrově. Co bych vyzvednul především jsou výborní herci. Ať už je to uťáplý srabík, bezcitný náckovitý gauner nebo nováček samotář, všichni působí naprosto uvěřitelně. Rád bych dal vyšší hodnocení, protože tenhle styl mi zatraceně sedí, ale přecejen mi pár věcí nesedlo:)). Především ženská vychovatelka coby irácká veteránka drsňačka působila příliš "genderstudies", mého oblíbeného Seana Pertweeho (seržant z Psích vojáků) odrovnaj moc brzo aniž by do běhu událostí výrazně zasáhl a v závěrečném boji vrah (na vojenského profíka) hrozně lamil. I tak rozhodně stojí za vidění, i když spíš než horor je to akční thriller. Update: Tak musím po třetím shlédnutí říct, že mě film pořád baví, ergo vyšší hodnocení si přecejen zaslouží. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem dal 4*,ale jak jsem přemýšlel nad komentářem, srážím to o hvězdu na hraničních 69%. V situaci, kdy parta adolescentních parchantů v pasťáku psychickým terorem donutí jednoho z nich k sebevraždě, za kterou jsou odměněni slovy ředitele. "Take them to the island!", jsem čekal slušnou zábavu. Díky slušnému obsazení jsem se bavil i s pár přešlapama více než půlku filmu, ale bohužel postupem času jsem si stále častěji pokládal otázku "WTF?" jak nad scénářem, tak nad logikou chování postav. Škoda, konec je jakýsi mišmaš, který celý film srazil. Ale i tak je to s přehledem dívatelný brutálnější survival, který se však snaží hrát větší představení, než jaké je schopen utáhnout. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Na "Pustinu" jsem se docela těšil, neb je dílem režiséra mé oblíbené "Mrtvé hlídky" J. Bassetta. Můžu říct, že mé očekávání celkem naplnila. Zápletka sice není ani náhodou originální, ale její zpracování je natolik osobité, že to divák akceptuje a s chutí si užívá všeho, co lze od nápadité a patřičně naturalisticky pojaté vyvražďovačky čekat. Snímek sice nedosahuje kvalit špičky daného žánru, jakou je třeba "Battle Royale", ale má slušnou atmosféru a výborný spád. Jen ten konec mi oproti zbytku filmu přišel dost nepravděpodobný a až příliš optimistický... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý a maximálně jednoduchý survival thriller s bandou antihrdinů, skupinkou zuřivých loveckých psů a záhadným vraždícím maniakem, kteří se sami na ponurém ostrově vzácně doplňují a pro fanoušky béčkových vyvražďovaček představují rychle odbyté a krví nasáklé hody. K dobru lze připsat povedenou atmosféru, dráždivé gore a herecké obsazení v čele s hororovým smolařem Pertweem, který zřejmě soutěží o to, v jakém filmu zemře více nepříjemným způsobem. Slabinu naopak vidím ve scénáři, který jako dlouhodobý kámen úrazu podobných jednorázovek opět nezklamal a z výborného námětu udělal jen lehce nadprůměrnou podívanou, v níž se střídají napínavé a intenzivní scény s těmi vyloženě nudnými mnohem častěji, než by bylo zdrávo. I tak jsem se ale dobře bavil, všechny ty nevyzpytatelné charaktery a drsná akce bezpečně udržovaly moji pozornost a nakonec musím přiznat, že jsem vlastně dostal přesně to, co jsem původně očekával. Britové se začínají pěkně vybarvovat... 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama