Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

heyda 

všechny recenze uživatele

Parádní horůrek z Britské produkce, který mi nabídl skoro všechno: brutální smrti, napětí, akci, lekačky, výborné bitky s krvavými šrámy a skvělou hudbu. Jedna jediná věc mě však zklamala a to kamera. Na takový horor by to chtělo zkušený kameramanský ansámbl, protože trhané letecké záběry na ostrovní krajinu jsou fakt amatérské. K samotnému příběhu též nemám výtky, všechno probíhalo v rámci uvěřitelnosti. Celkově tedy 75% ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz slušná porce tvrdé muziky. Vizuální stránka sice není moc atraktivní (chvilkami film vypadá spíš jen jako takové hodně dobré domácí video, které si natočila parta kamarádů na dovolené), ale kompenzuje to drsný, vcelku překvapivý a zajímavě vyhrocený děj. Úvod sice mohl být odbyt rychleji, ale za ty zvraty ve finále jsem ochoten jít až na 5*. Většina postav je krásně nejednoznačná a vztahy mezi nimi se vyvíjejí v podstatě neustále a hlavně takřka nepředvídatelně. Tohle opravdu není jen další nudný hollywoodský slasher, ve kterém je parta tupých modelek a hezounů likvidována nějakým maskovaným šílencem, jelikož některé ze zdejších "obětí" jsou možná větší svině, než je jejich pronásledovatel. PUSTINA je tak ve výsledku příjemně nekompromisní záležitost s docela cool hlavním hrdinou, který je sice také vlastně svině, ale takovým tím "správným" způsobem, takže mu nejde nefandit. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Novy britsky survival horror od rezisera Deathwatch. Feelem to hodne pripomina filmy Neila Marshalla, destive britske exteriery, herci s vyraznym prizvukem a obcasna kvalitni old school gore scena. Stopy inspirace pak jiste pochazi i z vyborneho severskeho Villmarku. Jinak se vpodstate Bassett zabyva tim samym jako ve sve prvotine. Skupina lidi, odriznuta od okoli se musi vyporadat nejen s "tim co je veku" ale i s problemy mezi sebou. Tezko rict, co je horsi....Doporucuju. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých vyvrheľov spoločnosti z nápravnovýchovného strediska je po smrti svojho spolubývajúceho vyslaná na opustený ostrov, kde sa majú uvedomiť. Samozrejme, že ostrov nie je až taký neosídlený. Bohužiaľ žiadne mysteriózno tu nečaká, možno preto sa mi to nepáčilo až tak ako Bassetov predchádzajúci Nightwatch. Spracovanie je podobné Dog Soldiers. Podobná kamera, les, prízvuk postáv, ten istý herec. Nahodenie príbehu je fajn, potom nasleduje dlhší rozjazd, útok psov je fajn, záber s narazením psej hlavy na kôl je najlepší a poctivá rezanica na záver ako zo Štvanca s Del Torom a Tommy Lee Jonesom potešila. Malá porcia vyhryzených čriev a sem tam naaranžovaná mŕtvola. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz slušná porce tvrdé muziky. Vizuální stránka sice není moc atraktivní (chvilkami film vypadá spíš jen jako takové hodně dobré domácí video, které si natočila parta kamarádů na dovolené), ale kompenzuje to drsný, vcelku překvapivý a zajímavě vyhrocený děj. Úvod sice mohl být odbyt rychleji, ale za ty zvraty ve finále jsem ochoten jít až na 4*. Většina postav je krásně nejednoznačná a vztahy mezi nimi se vyvíjejí v podstatě neustále a hlavně takřka nepředvídatelně. Tohle opravdu není jen další nudný hollywoodský slasher, ve kterém je parta tupých modelek a hezounů likvidována nějakým maskovaným šílencem, jelikož některé ze zdejších "obětí" jsou možná větší svině, než je jejich pronásledovatel. PUSTINA je tak ve výsledku příjemně nekompromisní záležitost s docela cool hlavním hrdinou, který je sice také vlastně svině, ale takovým tím "správným" způsobem, takže mu nejde nefandit. ;-) 70 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama