Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Výkon Bolka Polívky nemožný. Jeho příslušnosti k romské menšině jsem věřila asi tak jako spontánnosti jeho nadávek a v mnoha situacích bylo nasnadě, že si sám prosazoval svoje zavedená klišé, která už dost nudí. Naproti tomu projev V. Holuba byl naprosto přirozený a civilní, příjemným překvapením byl i V. Javorský, navíc jsem se dočkala po dlouhé době příběhu - vlastně dvou v jednom. Silnější výhradu bych měla ještě k hudbě, ta působila vlezle a rušila. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem sledoval s přáteli v podnapilém stavu a během filmu jsem se zasmál pouze jednou. Humor a vulgární hlášky většinou vyznívají křečovitě, ale popravdě jsem už od začátku očekával, že nepůjde o komedii jako takovou, ale myslel jsem, že mě film bude něčím šokovat, zarážet, ale ono nic. Scénář je neslaný, bledý a po skončení filmu jsem si říkal, že bych si pustil desítky jiných filmů, než tento znovu protrpět. Je pěkný, že film doprovází cikánská hudba a že je na začátku filmu zachycena romská ulice, ale to je asi vše co bych k tomu filmu přičetl k dobru. Musím opět k české kinematografii napsat, že se jedná o další zbytečný film, který nemá co nabídnout. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky.... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Scenáristická vykonstruovanost z Romingu čučí víc a víc s každou minutou, až to úsměvné klábosení s pár silnými i vtipnými momenty upadne do mechanických přeskoků od mýtu k road-movie. Vejdělek to měl učesat tak, aby textová předloha nebila hned v prvním plánu do očí. Poctivé tři hvězdy za obsahově neškodný film, zvládnutý ale technicky a herecky bez výraznějších průšvihů (vzácná to vlastnost v českých podmínkách). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslím, že s ROMingem mají někteří lidé problém hlavně protože od toho prostě čekají jiný film. Rozhodně to není třeskutá komedie typu Kurvahošigutntag, spíš takový film s duší, kde hodně velkou roli hraje okolí, příroda a hlavně hudba. Samozřejmě, že bez dua Labuda - Polívka by to nebylo ono, ale překvapila mne i dobře zvládnutá kamera a celková příjemná obrazová barevnost (vim debilně vyjádřeno). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych prirovnal k filmum Kusturici, tohle je takova jeho levna ceska varianta. Coz jsou vlasne dve pochvaly v jednom. Filmy Kusturici mam fakt rad a jen tak kdejakou ceskou blbost bych k nemu neprirovnal a za druhe to ukazuje, ze tu mame opet jednu vyjimku z klasickejch ceskejch filmu resicich vztahy. Jinak film se sklada ze dvou linii, jedna je vymysleny pribeh cikanskeho krale a jeho cesta za ptackem a ackoliv buh, dabel a smrtak jsou udelany hezky, celou tuhle linii bych vyhodil. Tim by se i zkratil uvod filmu, kde je sice obcas nakej dobrej vtip, ale vcelku nic extra. A zbyla by jen druha linie, cesta do vesnice za nevestou, kde neskutecnym zpusobem radi mega ultra krutej Bolek Polivka. Vetsina jeho dialogu se sice zklada z picus a kurva, ale takle prirozene nadavat sem v ceskym filmu od dob Kurvahosigutntag asi neslysel. Ono celkove vetsina dialogu pusobi prirozene. Coz je dalsi pochvala. Jinak celej film vypada vcelku lacine a jednoduse, ale vzhledem k tematu si myslim, ze to bylo idealni. I kdyz ma film par hluchejch mist, tak jsem se ani na moment nenudil, par vtipu je fakt brutalnich a Bolek celej film zveda o uroven vejs, takze jsem se zkratka dobre bavil a davam vysoky hodnoceni. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení scény, kdy měl Bolek Polívka, který má hrůzu z vody a výšek, přeskočit na dvoře almaru, dostal herec takový strach, že prohlásil, že zde není proto, aby dělal kaskadéra, a k natočení scény téměř nedošlo. (Jizni Tlapa)
  • Ve filmu je hned několikrát nedopatřením vidět mikrofon filmařů: Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je vidět v horní části obrazu. Ve scéně v kostele při křtu dítěte, stane se tak v okamžiku, kdy Bolek Polívka vstává a jde k oltáři. Když posádka náklaďáku vystoupí po té, co z něj odpadla kouřící součástka. (Terva)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama