Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (24)

Včerejší odpad (2006) (S01E01) 

Sitcomy už vážně odmítám sledovat, tahle britská sebranka mě ale neskutečně baví. U skládání puzzlí ideální program do pozadí. ()

Kalamity Jen (2006) (S01E02) 

Viděl jsem už jednou v televizi, džouk s ohněm a celá epizoda věnovaná stresu mě ale nesmírně pobavila i napodruhé. ()

Fifty fifty (2006) (S01E03) 

Internetové randění ještě v tom nejlepším kabátě dávno před tím, že vznikl Tinder a jemu podobní. Opravdu jediný sitcom, u kterého se dokážu od srdce zasmát. ()

Červené dveře (2006) (S01E04) 

Příběh se skrytým emoušem mě tolik nepobavil. Ale pořád se jedná o nadstandardní seriál. ()

Strašení Billa Crouse (2006) (S01E05) 

Netřeba příliš smysluplného komentáře. Prostě fakt sranda od začátku do konce. ()

Přijíždí teta Irma (2006) (S01E06) 

Na mě trochu kontroverzní zápletka, ale nápad přenést pocity z nevyhnutelných každoměsíčních ženských problémů i na chlapy zase zaručila pořádnou porci zábavy. ()

Sraz spolupracovníků (2007) (S02E01) 

Rovněž jedna z těch epizod, kterou jsem už jednou zahlédl v televizi, ale až teď jsem ji viděl celou a mohl o to víc ocenit jednotlivé vtípky. Parádní díl. ()

Návrat zlatého dítěte (2007) (S02E02) 

Vypadá to prozatím na systematickou kolísavost mezi dokonalými díly a těmi, které mi toho kromě pár bočních fórků zase tolik nepředají. Ale uvidíme dál. ()

Moss a Němčour (2007) (S02E03) 

Díl s kanibalem rovněž viděn už napodruhé, ale i tak jsem se párkrát opět od srdce zasmál. Jen ne stoprocentně. ()

Večeře (2007) (S02E04) 

Zdejší čísla mi alarmovala, že se budu bavit více, než je následná skutečnost. Ale stále mě tenhle sitcom ohromně baví. ()

Kouř a zrcadla (2007) (S02E05) 

Blbina, která je ale vysoko nad všemi možnými klasickými sitcomy, u jejichž nekonečných řad tráví celé dny mnoho mých bezvkusných vrstevníků. ()

Muži bez žen (2007) (S02E06) 

Kouzlo vtípků a gagů první řady je fuč, ale i tak rád jedu dál. ()

A je to! (2008) (S03E01) 

Kouzlo první řady je fuč. Už se bavím podstatně méně, škoda. ()

Copak nejsme chlapi? (2008) (S03E02) 

Bizarní situace s infiltrací do společnosti, kam Moss s Royem opravdu nepatří, přinesla rozhodně poutavější díl než ten předchozí, stále už jde ale jen o standardní sitcom, nikoli výjimečný. ()

Bezdomovci jako jsme my (2008) (S03E03) 

Roy za vyhnanství na ulici a Joy za snahu obejít význam slova IT po dlouhé odmlce zasluhují pro IT crowd pětikvalt. ()

Projev (2008) (S03E04) 

Nebýt přepáleného konce, klidně bych zase nechal i těch pět hvězd. Rozdíl jestli žena vzešla z muže nebo z buše může být někdy dost matoucí. ()

Friendface (2008) (S03E05) 

Strasti závislosti na platformě, která je partičce IT nejbližší ze všech doposud dotčených témat. Takhle by měl tenhle seriál vypadat po celou svou dobu. ()

Ulítli na kalendáři (2008) (S03E06) 

Tady to chvílemi vypadalo, že si scénáristé přilepšili psaní epizody nějakou odlehčující látkou, některé z vtípků ale příliš přehnané nejsou a kvůli nim budu stále shovívavý. ()

Jen zvaná Fredo (2010) (S04E01) 

U nás se fenomén Dungeons & Dragons vůbec neusadil a třebaže tu není (pravděpodobně schválně) jmenován, smrdělo to tak celou epizodu a já se poprve u Ajťáků nebavil skoro vůbec. ()

Na slovíčko (2010) (S04E02) 

Ta sestupná tendence vyhasínajícího sitcomu je znát předem už na hony daleko, ale semtam se furt dokážu pobavit. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama