Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po slabším rozjezdu v první polovině první série se z Eureky nakonec vyklubala poměrně zábavná záležitost. Jedná se sice o taková "X-files" s PG-13, ale popravdě mi takovýhle seriál přesně chyběl. Sympatické postavy z toho dělají ještě zábavnější a příjemější záležitost. Jsem zvědavý, zda se udrží kvalita i v dalších sériích. 75% Edit: Seriál už dávno dokoukán a i po nějakém čase ve mně přetrvávají výhradně kladné dojmy. V rámci žánru a pojetí maximální spokojenost. 85% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Super znělka, ale ani ta nezachrání technický seriál se špetkou zábavy. Město divů je zábavné, už jenom proto, že občané Heuréky jsou zvyklý na všelijaké nevysvětlitelné věci, a do toho nově příchozí, budoucí šerif, Jack Carter. Který ať chce nebo ne, bude součástí všech těch přetechnizovaných a vládou schválených pokusů. Heuréka je fajn seriál, ale už po několika dílech mne seriál přicházel v podstatě pořád stejný, i když byly zápetky prakticky originální a zajímavé, nic to neměnilo na faktu, že už v první sérii přichází omletina. Začátek to byl moc slušný, ale s přibývajícími díly už to zase tak růžové není. Zajímavá technická - seriálová revoluce s hromadou stereotypu. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Seriál mě víceméně baví, má zajímavý sci-fi náměty a prakticky všechny postavy jsou zábavný. Jenže co naplat, připomíná mi to takový vesnický soap opery jako Evervood apod a tyhlety scény ze života lidí z Eureky, co tu jsou sice působí vtipně a pohodově, ale šíleně ředí děj a prakticky ničí jakékoliv napětí. Nevím, nějak mě u toho neláká koukat na deset dílů denně. EDIT po shlédnutí 4. řad své hodnocení neměním. Vědecké zápletky jsou čím dál originálnější, bohužel takovým tím absurdním způsobem a stejně absurdní je, jak Carter vše vyřeší jako superman sám svým selským rozumem, protože přijde na to, co město plné géniů nenapadne. Lehkost a vtipnost a sympatické postavy je bohužel vyváženo neskutečnou řadou vztahů, jejichž neustálé řešení je otravné a ubíjející. Člověk si chvílemi připadá jak když sleduje Beverly Hills. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny serial,ale nema to takovou chytlavost jako ty nejlepsi.. Ale hlavni plus je ,ze hlavni role jsou obsazeny vyborne a kazdou postavu jsem si necim zamiloval.. Mozna nejlepsi serifova trhla dcera,ta je fakt sympaticka.. Ted se chystam na druhou radu,doufam ze to bude pokracovat ve stejnem tempu... ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál asi nejlépe vystihuje výraz pohodová scifi s detektivní zápletkou, pohodová ve smyslu klidná, příjemná, nejsou tu žádné vypjaté situace a krvavé konflikty, řeší se tu případy se scifi pozadím a celé je to hodně odlehčené, herci sympatičtí, zatím jsem hodně spokojen. Začínám druhou řadu a zvedám na hodnocení. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno