Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (296)

woody 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jde o jednu ze slovenských estrád... A ono jde o nejsledovanější sitcom v dějinách, od kterého se naši východní sousedé neodtrhnou ani kdyby jim maďaři vyhlásili válku... Jinak se podepisuji pod komentář Oskara, který naprosto přesně a snad ještě lépe vystihl mé pocity při sledování a poslouchání slovenského humoru. Když sleduji markízácké Senzi Senzus naprosto to nechápu. Připadám si jak na balkánské veselce, kam jsem se kdysi na dovolené dostal. Jenom s tím rozdílem, že senzusákům bohužel rozumím. Dívám se na to obecenstvo a říkám si, že Gogondík a ostatní nebyli tak špatní. Ale pak jsem se dívával i na Aj múdrý schýbá a to byl při dobře vybraných lidech (cigánech, bezdomovcích, záhorácích, východniarech) jeden z nejftipnějších pořadů. Můj švagr je slovák (taky veterinář ;-)) a jeho vykládání slovenských vtipů je vskutku interesantní zážitek. Obvykle je tam slovo "jebnem" a "kokot" stejně často jako v angličtině "fuck" - téměř až citislovce... To se mi na jednu stranu líbí, ale v Susediach není ani to, takže... Já prostě nevím, jak to brát abych neurazil, tak pěkná jedna hvězdička. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tunajšie celkové hodnotenie tohto seriálu vôbec nie je zlé, ajkeď by si zaslúžil ešte trochu viac. Na Slovensku sa ešte nič také nenatočilo, a i keď to pripadá niektorým bezduché, je to len kôli tomu, že nie sú pravý Slováci. Pretože tento sitcom bol natočený pre tento národ, na obraz každodenného života Slováka okorenený originálnymi vtipmy a jedinečnými prvkami. Premňa kvalitná zábava, ktorú od Slovenských výtvorov už určite znova nedostanem... ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Je to bieda. Marcina a Krausa som mala rada na zaciatku, este v Uragane.Potom to uz slo dolu vodou a zacali sa viacmenej len opakovat. Sitkom Susedia uz neprinasa nic nove iba stale opakovanie tych istych vtipov. Uz to bohuzial nevyznie ani trosku vtipne. A najsmutnejsie je na tom fakt, ze je to najsledovanejsim programom na Slovensku. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Ze dvou hvězd měním na čtyři. Proč ? Protože Susedia byli první povedený sitcom, který kdy Slovensko mělo. Až po nich přišla další povedená seriálová tvorba - MaFstory, nebo Profesionáli. Humor "susedú" není takový tvrdý, jako u již zmíněných JOJkařských sitcomů. Je spíše zaměřený na mladší publikum. A i přes to, nesmírně baví mé 45 leté rodiče, či většinu slováků. Po první sérii přichází sice menší pád, když na scénu přicházejí potomci "Gergej" a "Milka", ale i přes to je to pořád zábava, při které můžete prostě vypnout. Na Susedy se kdykoliv rád podívám. 69% ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Tento druh humoru nechápem a dúfam, že ani nikdy nebudem príde mi to ako trapný humor pre dôchodcov, ktorý si vždy raz do týždňa večer pustia susedov a potom sa na nich zvyšok týždňa tešia. Tak tak fakt nechcem skončiť. A jak tak pozerám na tie kometáre pod tak mám pocit, že český priatelia nás majú tak trochu za debilov a ja sa im ani nečudujem, po vzhlidnutí tejto sračky. Odkazujem im však, že ja mám tiež o veľa radšej čeké humoristické programy a že väčšina Slovákov považuje susedov za sračku. Teda aspoň dúfam. ()

Galerie (605)

Zajímavosti (143)

  • Takmer v každom dieli seriálu zaznie veta: "Toto nem dopadne dobre," či "Zuza nerob paniku!" (Kefas21)
  • V prvej sérii Františkova mamička nadáva Zuze, že nebola na pohrebe jej milovanej mačky Diany. V tretej sa však dozvedáme, že mamička vždy chcela mačku a vyslovene hovorí, že toto želanie jej nebolo nikdy splnené. (matthew.17)

Reklama

Reklama