Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No muselo to přijít... Todle je opravdu smutné. Naprostou většinu se jen kecá a není to moc vtipné. O to víc zamrzí, že potenciál byl protože pár míst se relativněpovedlo a závěrečá přestřelka je poměrně slušně bizarní - i když ti poskoci belgického mafiána jsou jako vyšití ze Sejmi eso!... Samy Naceri by měl zhubnout, než bude hrát v dalším filmu... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taxi 4 (tedy t4xi) si neklade za cíl nic jiného, než Troškovy Kameňáky - prostě pobavit na známé a dané téma. Když tedy zapomenete na logiku a vysoké filmařské cítění, můžete se skvěle pobavit. Už třeba úvodní "fotbalovou" scénou, která je natočena velmi vtipně. Bohužel však jen tato úvodní scéna, i když se film i nadále motá kolem fotbalu. Původní překvapení z bláznivého taxikáře a hloupého policajta už dávno odeznělo, a v novém pokračování chybí něco navíc, nějaké další ozvláštnění. Rovněž akčních scén už není tolik, i když natočeny jsou solidně. Navíc ústřední postavou už není ani taxi, ani Daniel, ani Emilien, kteří mají rodinné a rodičovské starosti, ale komisař Gilbert, který předvádí jednu potrhlost za druhou, dokonce se mu podaří se pěkně zkouřit. Pokud budete následovat jeho příkladu, i ten čtvrtý díl Taxi vám přijde báječný a skvělý. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/taxi-4.html ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

A je tu již čtvrté dobrodružství naší známé dvojky, taxikáře Daniela (Samy Naceri) a policisty Emiliena (Frédéric Diefenthal). Naši dva hrdinové konečně žijí, v celku poklidný život se svými rodinami, ale po chvíli, se opět musí pustit do vyšetřování případu. Ze zadržení policie, totiž uniknul Belgický a nebezpečný zloděj a naši dva hrdinové, společně s nemotorným kapitánem Gilbertem (Bernard Farcy), ho budou muset dopadnout a poslat za mříže. Zápletka je tak strašně obyčejná, až mi přijde, že celé to dějové schéma bylo načmáráno za pár minut. Luc Besson, mě tentokrát se scénářem zklamal na celé čáře. Vtipných scének tady naleznete po čertech málo a zběsilá, dynamická akce, která zdobila minulé díly, se stala nudnou a nepřehlednou a navíc jí je tady minimálně. Prostě všechny akční kousky a honičky jsou špatně natočené. Tedy až na tu, na začátku film, kde se náš taxikář dostane až na fotbalový stadión. Celkově musím říct, že tento díl Taxi, se neměl nikdy točit, protože k trilogii Taxi vůbec nezapadl. Hlavní chybou bylo prostě postavení děje na trapném komisaři Gilbertovy. Prostě další tuctový, zbytečný film. 1 hvězda. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Ten nový taxík vypadá dobře, ale to je asi tak všechno. První díl byl dobře natočený, originální a vtipný. Druhý díl byl, jak už to u dvojek býva, prostě slabší, ale taky pobavil. Bohužel si Gérard Krawczyk neuvědomil, že po slabší dvojce by měl taxík zaparkovat a v žádném případě nevyjíždět vstříc třetímu dílu, což se stalo. Potom ovšem mistr režisér natočil toto a to už nezlobte se, to pomalu přestává být vtipnééééé! A já ten taxík měl tak rád... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po otrasnej trojke prichadza dalsi diel, ktory sice ani zdaleka nedosahuje kvalit prvych dvoch dielov, ale aspon je bez problemov pozeratelny a obsahuje aj par dobrych scen. Napriklad tie dynamicke futbalove titulky, alebo zaverecna megaprestrelka vo vile. A ani nevadi, ze je inspirovana ved vy viete ktorym filmom. Hlavnym plusom je, ze znova funguje chemia medzi Danielom a Emilienom. Emilien uz väcsinou nepôsobi ako tupec ako v trojke, ale iba ako roztomily nesika. Teda s vynimkou toho, ze nespozna Petru v parochni. Scenarista (ano mam na mysli teba Lucu) sa pri vymyslani vtipov znova nenadrel. Daniel na druhej strane je pre vyriesenie pripadu tentokrat uplne zbytocny a okrem pohodovych rozhovorov s Danielom tu ani nema, co robit. Jeho taxi sa v celom filme prevetra dvakrat a z toho jednu jazdu ani poriadne neukazu. Do popredia sa preto dostal komisar Gibert z ktoreho sa stal uplny dement a jeho cierny poskok. Ich vtipy su sice uplne primitivne, ale vdaka komedialnemu talentu Bernarda Farcyho je tak polovica z nich celkom usmevna. Lilly tu tentoraz vôbec nie je a vzhladom na to, ze bola s kazdym pribudajucim dielom otravnejsia, tak som tomu nakoniec rad. Za zaporakov su tu tentoraz Belgicania a pozor, znova vykradaju banky. Ale tentoraz na tuto liniu Besson navliekol dalsiu absolutne necakanu pointu, ktora potvrdzuje mimoznost celej ten policajnej stanice, ktorej veli Gibert. Akcie tu vlastne ani vela nie je. Jedna tradicna rychla jazda taxikom, par zdemolovanych aut a zaverecna prestrelka. Ale aspon je to lepsie natocene ako v trojke. Takze nakoniec je tento diel pozeratelny priemer a snad nadobro posledny. 5/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)
  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)

Reklama

Reklama