Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

WolfR 

všechny recenze uživatele

A je tu již čtvrté dobrodružství naší známé dvojky, taxikáře Daniela (Samy Naceri) a policisty Emiliena (Frédéric Diefenthal). Naši dva hrdinové konečně žijí, v celku poklidný život se svými rodinami, ale po chvíli, se opět musí pustit do vyšetřování případu. Ze zadržení policie, totiž uniknul Belgický a nebezpečný zloděj a naši dva hrdinové, společně s nemotorným kapitánem Gilbertem (Bernard Farcy), ho budou muset dopadnout a poslat za mříže. Zápletka je tak strašně obyčejná, až mi přijde, že celé to dějové schéma bylo načmáráno za pár minut. Luc Besson, mě tentokrát se scénářem zklamal na celé čáře. Vtipných scének tady naleznete po čertech málo a zběsilá, dynamická akce, která zdobila minulé díly, se stala nudnou a nepřehlednou a navíc jí je tady minimálně. Prostě všechny akční kousky a honičky jsou špatně natočené. Tedy až na tu, na začátku film, kde se náš taxikář dostane až na fotbalový stadión. Celkově musím říct, že tento díl Taxi, se neměl nikdy točit, protože k trilogii Taxi vůbec nezapadl. Hlavní chybou bylo prostě postavení děje na trapném komisaři Gilbertovy. Prostě další tuctový, zbytečný film. 1 hvězda. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Je naprosto jasné, když slyšíte již 4 díl série Taxi, tak si zhruba dokážete představit jaká nastavovaná kaše to je. Taxík už zde bohužel není v hlavní roli, zápletka také není to pravé ořechové a až na pár momentů Taxi 4 bohužel také není vtipné. Nijak více jsem nečekal, ale jistá inovace mohla určitě nastat a zas tak moc by se tvůrců nestalo. 5 díl už prosím ne, radši nějakou novou sérii :). ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí zklamání, po druhém průměr, po třetím (celkem) nadšení, po čtvrtém opět průměr.:-( Pár gegů se povedlo, vidět staré známé zahřálo u srdce a Émilien překvapil svou inteligencí (je minimálně o level chytřejší než kdy předtím, a to je co říct). Je t'aime, Émilien, ale "Taxi 5" už by mohl být vážně průser.;-) ()

Bat55 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola dobrá francúzska zábava, to isté by sa dalo povedať aj o dvojke a v podstate aj trojka bola pozerateľná. A na štvorku som sa pochopiteľne dosť tešil. Nanešťastie, ide o absolútne zbytočné pokračovanie bez žiadnej vyslovene vtipnej scény, humor je vrcholne otravný a herecké výkony biedne. Potenciál taxíku bol využitý len v úvode a mám pocit, že piaty diel by som už do konca ani nezvládol. Už toto bola pre mňa dosť náročná vec. Už nikdy Taxi 4! /10%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli série Taxi v minulých dílech dělala z policajtů blbce, tak čtyřka z nich dělá vyloženě retardy. Ale nemůžu si pomoct, mě to přišlo vtipné a dost nahláškované, byť pár zbytečně dementních scén dojem trochu přeci jen kazí. A i ten Danielův taxík šel tentokrát dost do pozadí, hlavní slovo dostávají Emilien a komisař Gilbert. Čtyřka je více než akční krimi komedie spíše taková neškodná taškařice připomínající staré bláznivé francouzské komedie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)

Reklama

Reklama