Reklama

Reklama

Obsahy(1)

17 ročná stredoškoláčka Lisa (Anna Paquin) sa stane svedkom autobusovej nehody. A je presvedčená, že nehodu, pri ktorej vyprchal jeden ľudský život, nepriaznivo ovplyvnila. Pokúša sa veci napraviť a pokračovať v predošlom rytme života, lenže naráža na odpor a neúspech. Začína psychicky týrať svoje okolie, ubližovať ostatným, ale hlavne ubližovať sama sebe. Za drámou, v ktorej ružové ideály mladosti konfrontuje a deformuje dospelácka realita, je podpísaný rozbiehajúci sa tvorca Kenneth Lonergan. Spájať by ste si ho mohli s pozoruhodným celovečerným debutom NA MŇA SA MÔŽEŠ SPOĽAHNÚŤ (2000). Táto dráma mu zaručila dve oscarové nominácie plus vyhrala desiatky ďalších cien. (murakamigirl)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Prapodivný drama o jedný totální krávě, který mě z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu hned na začátku chytlo a já ho i přes úděsnou dýlku 150 minut celkem bez problémů dokoukal. Je teda fakt, že těch 2,5 hod bylo trochu moc, takže jsem se chvílema i nudil, ale v tom filmu prostě "něco" je. Potěšilo obsazení různejch vedlejších rolí (Jean Reno, Mark Ruffalo) Jinak moc filmů s Annou Paquin jsem teda neviděl, ale ta holka má tak vystíhovanej pohled, že ta snad musí bejt permanentně na koksu. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Margaret je určitě dobrý film. Zvučná herecká jména i ve vedlejších postavách mluví za vše. Přes svoji délku a to, že film byl promítán na festivalu, kde jsou většinou hodně obtížně stravitelná díla, jsem neměl v průběhu nějaká slabší místa, kdy bych se vyloženě nudil. Už od počátku jsem si všiml, jak Damon vypadá mladě, říkal jsem si, že to snad není možný, až po zkouknutí jsem si dohledal, že se natáčelo už hodně dávno, takže to vše vysvětluje. Ono by bylo asi už moc, aby teen školačku hrála třicítka. Právě Anna Paquin táhne celý příběh na svých bedrech a nutno říct, že obstojně. Problém mám se střihem, který je opravdu, čím blíž je konec, poměrně tragický. Když už se čekalo takovou dobu a dlouhé délce se již nedalo asi vyhnout, mohlo se ještě nějakých 15 minut přidat, to už by mě vážně nevytrhlo. S ohledem na toto, protože jsou momenty, kdy je to až do očí bijící, zaokrouhluji dolu. 70% ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsou problémy s postprodukcí tak obecně zprofanované. Kostrbatý střih a nedořečené zápletky tak ještě více bijí do očí. Což o to, je to opravdu dobrý film, s parádními hereckými výkony a vynikajícími dialogy, ale ta dvouapůlhodinová stopáž mi k úplnému uzavření příběhu a obecně lepšímu zážitku, zatím nestačila. 70% (KVIFF 2012) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Film, který chce zdánlivě řešit a pojímat tolik věcí, že z toho nakonec nevyjde téměř nic. Jen až nekonečně dlouhé cosi co z mravence dělá velblouda. Upřímně jsem nepochopila jaký byl vůbec záměr tvůrců, co chtěli dokázat a na co chtěli upozornit. Scény jsou často nehorázně dlouhé, se spoustou mluvení a bez jediné myšlenky. Hlavní postava byla doslova na zabití, což asi nebyl úplně účel. No prostě mi tenhle film moc nesedl, nebyla tam jediná postava, která by mi byla sympatická a příběh byl slabý. Moje hodnocení je někde mezi jednou a dvěma hvězdičkami a ještě přiznávám, že jsem čekala o hodně víc. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nový Strom života nebo útrpně artová pseudointelektuální podívaná? Margaret má dost předpokladů pro obojí, ale na to až moc trpí postprodukčními úpravami, které se podepsaly na její výsledné podobě. I na to, že má film přepálených 150 minut, je v něm stále nadbytek nedotažených či nesmyslně ustřihnutých scén, neujasněných motivací, rozehraných vedlejších epizod či témat, které nedojdou žádného smysluplného zakončení v příběhu. I tak si ale myslím, že ani v delší verzi by nebylo co zlepšovat - aneb hluboký film neuplácáte z jedné letmé rozpravy nad Shakespearem a rasovou nesnášenlivostí ve škole a ze samoúčelných zpomalených záběrů na postavy kráčející po ulici. Otázkou ale je, kdo by byl ochoten se na ten údajně asi šestihodinový opus dívat. Už takhle je to skoro k nevydržení. P.S. Anna Paquin je zde naprosto nesnesitelná, a to jsem myslel, že po True Blood už nemůže být její afektovanost horší. Tady jenom brečí, ječí a zadumaně hledí z okna. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní domovní dveře řidiče autobusu vypadají jinak zvenku a jinak zevnitř. (vojacekr)
  • V závěrečných titulcích je uveden rok výroby 2008. Margaret se však dočkala premiéry až 30. září 2011, což bylo způsobeno sporem o konečnou délku filmu. Studio Fox Searchlight Pictures preferovalo nakonec uvedenou 150minutovou verzi, což posvětil i sám režisér Kenneth Lonergan, producent Gary Gilbert však trval na původní tříhodinové verzi. Rozhodnout musel až soud. (peetriss)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama