Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Platom 

všechny recenze uživatele

Myšlenka na remake mé srdcové záležitosti ve mě vyvolávala dosti silné obavy. Původní My Sassy Girl je jedinečný koncert romantiky, zamíchaný pořádnou dávkou optimismu, humoru atd., který umějí naservírovat snad jen a pouze korejci. A právě tohle je hlavním trnem v oku slušně vyhlížející novodobé romantice o "ztřeštěné" holce a klukovi, který je do ní bezhlavě zamilovaný. Původní verze je skutečná, všechny ztřeštěnosti jsou asiatům jako na tělo ušité, kdežto dvojici Bradfordovi a Cuthbert to jen těžko uvěřit a to ač se snaží seč mohou. Původní verze je originální, delší a s mnohem lepším vysvětlením daných událostí. Děj je plynulý, závěr nádherný... Mohl bych takto pokračovat dál a dál, ale nerad srovnávám. Pan Samuell natočil kvalitní romantiku, kterou hodnotím kvalitními 4*, ale originál, je někde úplně jinde a ve srovnání s americkou verzí, by si zasloužil hvězdiček nejméně 10. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo na velmi zajímavou a originální romantickou komedii. Styl "vyprávění příběhu" se mi líbí. Pak to nabralo takový zvláštní pojetí, kdy Elisha hrála naprostou crazy holku, což už mě tolik nebralo. Ovšem poslední třetina filmu její chování vysvětlila a člověk se navíc dočkal velmi překvapivého závěru. Sice se vloudila chybička, kterou nejspíš každý na poprvé postřehl (je uvedena v zajímavostech), ale to se promíjí. Protože závěrečný dopis a vůbec finální rozuzlení bylo prostě skvělé. 75% (with J.) ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v lásce porovnávání filmů, ale tady se tomu asi nevyhnu. Stejně jako u Lake House je podle mě americká Sassy prostě tím, co původnímu filmu chybělo k uvěřitelnosti. Absurdní scény chybí a to opravdové zůstalo, a co je hlavní, na rozdíl od staršího snímku mi na konci tohohle opravdu vběhly do očí slzy. Myslím, že odpadem může hodnotit jen opravdový pokrytec - tady není, co mít nerad. Možná byl původní film vtipnější, tenhle je romantičtější - for romantic souls only. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dosti vydezinfikovaný remake. Asi kdybych neviděl předlohu, hodnotil bych pozitivněji, ale tohle je i přes zjevnou snahu (občasné hrátky s kulisami a kamerou) jen špatná napodobenina. Příběh je zkrácený, tvůrci vzali jen základní linii a několik populárních scén z předlohy, pár zbytečných scén přidali, poslepovali to a mysleli si, že to bude fungovat. Nepovedlo se ani obsazení, Elisha Cuthbert tu není moc sympatická a působí dojmem, že ji to nebaví, a představitel hlavní role je nevýrazný až běda. Samozřejmě tentokrát nechybí polibek. A to bych ještě mohl zmínit zneftipněnou scénu s fackováním, zneftipněnou scénu se squashem, zneftipněnou scénu s botami, zneftipněnou scénu s... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 50%. Na komedii to bylo málo vtipné a na romantiku či osudovou lásku mi tam přišlo dost málo emocí a postrádalo to tu správnou atmosféru. Připadalo mi to, jako by se tvůrci nemohli rozmyslet, jestli budou točit komedii a nebo citové drama, resp. romantiku. Byla tam snaha jak o to, tak o to a ve výsledku to byl takový mišmaš. Navíc Jordan mi fakt pila krev, bych ji pod ten vlak hodil potom sám... :-). Takže nebyla to nějaká obrovská katastrofa, ale ani něco, na co by se stálo nějak extra podívat. Howgh! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama