Reklama

Reklama

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

  • USA Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (více)
Trailer 2

Nespravedlivě odsouzenému Benjaminu Barkerovi, který musí ve vězení na druhé straně světa strávit celých 15 let se podaří uniknout do Londýna a je plně rozhodnutý pomstít svou rodinu i zmařené roky. V Londýně se setká se svou novou společnicí, paní Nellie Lovettovou, změní si identitu na Sweeneyho Todda a začne provozovat svou starou živnost - holičství. Jeho salón je těsně nad pekařským krámkem, kde paní Lovettová peče své masové bochánky. Todd se zaměří především na svého úhlavního nepřítele, soudce Turpina a jeho poskoka Bamforda, kteří jej nespravedlivě odsoudili. Když se na scéně objeví konkurenční holič, okázalý Ital Pirelli, Sweeneyho identita je zásadním způsobem ohrožena a proto se rozhodne sprovodit jej jedním řezem břitvy ze světa. Zpočátku sice netuší, jak se zbavit těla, ale tento problém záhy vyřeší paní Lovettová, která vzniklou situaci bere jako východisko ze své svízelné situace. Její obchod upadá, a proto začne masové bochánky plnit lidským masem. Masové bochánky paní Lovettové se záhy stanou londýnskou senzací, její obchody rostou a ona začne snít o životě respektované dámy. Sweeney však sní jen a jen o pomstě - ke škodě své i svého okolí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 484)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pokud bych byla placený recenzent, musela bych se řídit jinými měřítky než pocity. Fakt je, že by to bylo bez násilí o hvězdu víc. Onou šajbou ale nejsem, takže dojmologie: burtonovskou formou už začínám být krapítek přejedená - je to pěkný, ale čim dál víc stejný, zpěv mě tahal za uši a nakonec ....v "burtonovském deppovi" chci vidět Edwarda a zas Edwarda a pořád Edwarda - srdce ryzí, ať je kýmkoli. Holič mi ten pocit amputoval a to se mi vůbec nelíbí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stephen Sondheim: 1. Opening Titles [3:30] ,2. No Place Like London [5:32] ,3. The Worst Pies in London [2:21] ,4. Poor Thing [3:07] ,5. My Friends [3:57] ,6. Green Finch & Linnett Bird [2:15] ,7. Johanna [1:57] ,8. Pirelli's Miracle Elixir [2:02] ,9. The Contest [3:32] ,10. Wait [2:37] ,11. Pretty Woman [4:28] ,12. Epiphany [3:45] ,13. A Little Priest [5:11] ,14. Johanna [5:40] ,15. God, That's Good! [2:48] ,16. By the Sea [2:27] ,17. Not While I'm Around [4:09], ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tim Burton a jeho tradiční řemeslnický rukopis. Tmavé město, postavy, syrový příběh a oblíbenci Burtona dělají tento film opět nadprůměrným. Johnny Depp hraje výborně a stejně tak dobře zpívá. Velice mě pobavila a potěšila přítomnost Cohena a na hudebních a hereckých výkonech všech přítomných se nedá toho moc vytknout. Dobrý muzikál, který mě nezklamal i když se muzikálům vyhýbám. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Je mi to moc líto, na nového Burtona jsem se tak těšila, ale přiznám se, že tahle muzikálová forma mi těžce nesedla a vlastně dokud nezačaly ty vraždy, tak mě to opravdu nudilo. Konec to výrazně vylepšil, ale bohužel to byla jen třetina filmu. Jinak vizuální stránka, Alan Rickman a Helena Bonham Carter byli velkými klady filmu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu paradoxne najviac ubližuje fakt, že sa okrem iného jedná aj o muzikál. Síce proti tomuto žánru osobne nič nemám, ale tentoraz sa vôbec nevydaril, väčšina pesničiek ma nezaujala, rovnako ani ich miesto v deji a tak ma to skôr rušilo. Ale to je zároveň asi aj jediný výraznejší zápor, inak ma okrem výborného obsadenia v zložení Johnny Depp, Helena Bonham Carter a Alan Rickman, tradične kvalitnej Burtonovej réžii so správne špinavou atmosférou a atraktívnej záletke s mojim obľúbeným motívom pomsty veľmi príjemne prekvapilo toto až mimoriadne drsné a perfektne morbídne prevedenie, čo som teda vo vysokorozpočtovej komerčnej produkcii ani zďaleka nečakal. Či už samotné vraždy britvou, ale aj mnoho iných morbídnych scén, hlavne v závere, to musím veľmi pochváliť. Takže keby nebolo toho muzikálu, bez váhania by som dal plné hodnotenie, takto ho dať nemôžem, ale aj tak sa mi to veľmi páčilo. 80% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (59)

  • Johnny Depp (Sweeney Todd) později přiznal, že jedna z největších obav před natáčením vyplývala z toho, že nikdo netušil, jak zvládá zpěv: "Já sám jsem se bál nejvíc ze všech. Možná kromě Tima. Fakt jsem nevěděl, jestli na to mám. Říkal jsem si, že se kolem hudby už nějaký čas motám, tak bych mohl zvládnout rozeznat čisté tóny od falešných. Ale netušil jsem, jestli můj hlas nebude znít, jako když někdo škrtí kachnu. Tak jsem řekl Timovi, že si něco vyzkouším, zajel jsem ke kamarádovi, který má doma v garáži nahrávací studio, a vyzkoušel si tam pár písniček. Poslal jsem tu nahrávku Timovi a on usoudil, že nám to projde." (NIRO)
  • Když přicházejí Sweeney Todd (Johnny Depp) a paní Lovettová (Helena Bonham Carter) do města, aby se podívali na Pirelliho (Sacha Baron Cohen) show, paní Lovettová říká, že zde Pirelli vystupuje každý čtvrtek. Po souboji Todda s Pirellim řekne Turpinův (Alan Rickman) poskok Bamford (Timothy Spall), že se do konce týdne ukáže v Toddově holičství. Když ale přijde scéna, kdy Todd stále mluví jen o tom, kdy už Bamford přijde, paní Lovettová ho uklidňuje slovy: "A je snad konec týdne? Je teprve úterý." To ale není možné, pokud byli ve městě ve čtvrtek. (MadViewer)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

27.01.2014

Johnny Depp a Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) už se na stříbrném plátně setkali jednou – ve Sweeneym Toddovi Tima Burtona. Spolupráce se jim očividně zalíbila, chtějí si ji tudíž zopakovat, a to v… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Alenka v říši přízraků

Alenka v říši přízraků

15.12.2007

To snad napadne každého v souvislosti s plány Tima Burtona natočit adaptaci slavné pohádkové knížky Lewise Carrolla. Za týden má světovou premiéru hororový muzikál Sweeney Todd: The Demon Barber of… (více)

Reklama

Reklama