Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom trhu prodávala zelinářka (S. Zázvorková), která měla syna Jakuba (O. Havelka). A protože to byl její jediný syn, tak se v něm doslova viděla. Jenže Jakub byl pěkně rozmazlený synáček, který si zakládal na své pěkné tvářičce a měl rád pouze lidi s hezkým zevnějškem. Takže se mu vůbec nezamlouvalo, když se jednoho dne u zelinářského stánku zastavila podivná žena, která začala všude strkat svůj dlouhý a šeredný nos… Kdyby ovšem věděl, že to není ledajaká žena, ale zkušená a poněkud zlomyslná čarodějnice, mnohá trápení by si ušetřil. Čarodějnice (L. Kozderková) totiž Jakuba za jeho domýšlivost pěkně potrestala… Jak se z namyšleného panáka stal obětavý a skromný mladík, který si nakonec našel tu pravou nevěstu, se dozvíte v pohádce, kterou podle literární předlohy W. Hauffa "O trpaslíku Nosovi" napsala K. Kuršová a režie se ujala J. Pokorná-Makoszová. Jakubovu nevěstu si zahrála Tereza Pokorná. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není snadná věc, upéct lívanec…Stropnický a Skamene coby rýpaví kuchtíci, Havelka s ptákem místo frňáku a výborná Laďka Kozderková s pětihlavou Emilkou. Pohádka zas tak hrozná není, dokonce souhlasím, že je i trochu poučná. Taková láska k pěkné husičce…nu proti gustu žádný dišputát. Kulisy sice žádná velká sláva, ale jako celek to mělo něco do sebe. Ztráta času to rozhodně není. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasická papundeklová studiovka s typickou levnou výpravou, nervními loutkami a rutinním řemeslným zpracováním. Ovšem také zábavně ujetá, vtipná, přitom s jasným poselstvím o pýše, laskavosti a pracovitosti, s výrazným osobitým kouzlem a výtečnými hereckými party. Ondřej Havelka i Laďka Kozderková to totiž rozjíždí nezapomenutelným způsobem. Jedna z těch studiovek, pro kterou u mé generace platí, že tehdy v dětské paměti uvízly hluboko a dodnes se nehodlají pustit. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Non cuc flundra!" Rozmaznaný a prehnane sebavedomý feši Havelka príde pričinením čarodejnice Kozderkovej o veškerý mladistvý pôvab, prestane sa socializovať a upne sa na rozvoj kuchárskych schopností zabezpečovaním teplej stravy pre spomínanú bosorku, jej päťhlavú dračicu domácu a dvoch rarachov. Časom sa vypracuje až do zámockej kuchyne, kde sa síce realizuje profesne, ale stráda v oblasti intímnej, až nakoniec zahorí opravdivým citom k hydine. Klasická dobová televízna rozprávka s papundeklovými kulisami, vynikajúcimi hereckými výkonmi (okrem spomínaných by som vyzdvihol Hadrbolcovú, Větrovca a Augustu), vtipným príbehom a dokonca morálnym (či akým) ponaučením. Ako decko som to miloval, ako dospelý nad ňou tiež neohrniem nos. ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

upřímně je mi trošku záhadou, co na této zoofilní dekadentní pohádce bez sebemenší logiky zdejší uživatelé vidí a proč tak vysoké hodnocení... opravdu téměř všichni zúčastnění herci jsou skutečnými umělci a smekám před nimi, zde však svoje umění rozhodně nepředvádějí... tohle opravdu jedině jen z jakési nostalgie, mně to naprosto nic neřeklo ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak bych se na to tvářil dnes, ale ve své době to byl kult, nad kterým čněla jen nedostižná ráčkující princezna. Také to z těch papundeklových pohádek bylo téměř nejčastěji reprízováno. A proč ne. Minimálně tehdy to na mě působilo jako hodně zábavné. Ostatně, Havelka s Kozderkovou, to nemohlo nikoho nechatna pochybách, že to bude ujeté a zábavné. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama