Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila víc, ale už je to hodně dlouho, co jsem ji viděla, takže nechci srovnávat. Nepochopila jsem záměr obsadit Travoltu do role obtloustlé matky, většina písniček mi zněla monotónně a nezajímavě. Poměrně těžké téma rasové diskriminace bylo podáno až nebezpečně zlehčující formou, že za to může jen pár zlých lidí nahoře, kteří když se odstraní, bude svět jedna pestrobarevná objímající se školní družina. V druhé polovině film ztratil tempo, ale pak se zase hodně chytil v závěrečném tanečním a hudebním finále. /15. 1. 2011/ ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Muzikály příliš nemusím. Tady je to navíc umocněno o zatučnělou malou nadšenkyni. Chápu, že tvůrci chtěli vybrat někoho s antisportovní postavou, ale nechat obsadit do hlavní role tlusťoučkého nosorožce zvalchovaného kombajnem s vynuceným "jokerovským" úsměvem, to se mi prostě příčilo. Vypasenej Travolta ušel, tradičně dobří byli Pfeiffer a Walken. Jinak každá minuta se mi neskutečně vlekla, připadá mi, že jsem na to začal koukat před třemi týdny. Choreografie také nic moc, že by mi to nějak zvedlo náladu nebo že bych měl chuť začít kroutit boky, to tedy ani náhodou. Barevné to možná je, ale já tohle viděl jen černobíle. Spíš černě... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, fakt... a to jsem tomu věřil. Přidávám se tedy k padlému andělovi Damielovi. Na tomhle muzikálu opravdu nemůžu nic pochválit, od nevýrazné hudby a textů, přes choreografii, nechytlo mě nic, natož abych si podupával...Jeden z filmů, kde koukám jak vejr na hodnocení ostatních. Proboha kdyby to aspoň nemělo dvě hodiny! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Už vám nezabírají antidepresiva z lékárny? Zkuste pro změnu zamířit do nejbližší videopůjčovny a zaostřit na DVD s filmem Hairspray. Obal vás vyděsí fotkou Johna Travolty v roli obézní maminy, při pohledu na herecké obsazení sebou trhnete u jména Zac Efron a definitivně vás znechutí informace, že v rukou držíte retro muzikál. Kdo ovšem DVD vrátí do regálu, připraví se o pozitivní písničkovou jízdu, ze které sálá vtip, hravost, energie i nadhled. Tančí se, zpívá se, bojuje se za práva černošské menšiny, přitom trapné, nudné nebo nucené není ani jedno. Hairspray triumfuje perfektní choreografií tanečních čísel a dokonale stylizovanými postavami, esem se však stává naprosto špičková a bezkonkurenční iluze 60. let v americkém Baltimore. Chytlavé songy jsou pak jen třešničkou na cukrkandlovém dortu. Stačí se jen oprostit od předsudků… 100% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Spontánní, milé, nakažlivé, chytlavé... Těmito čtyřmi slovy bych mohl odbýt koment a stručně a bez okolků jími vyjádřit pocity, které ve mně při sledování báječného Shankmanova dílka rytmicky rezonovaly. A není snadnější věc, než oblíbit si tu sympatickou hereckou sebranku... Roztomile dětinská boubelka Tracy s jiskrou v oku tančí a mrská tučným zadkem s takovým nasazením, že se při pohledu na její taneční kreace všechny ty prvoplánové sexbomby vilně se kroutící s lasem v ruce nebo u barových tyčí mohou jít bodnout. Travolta pod nánosem metráku umělých dámských špeků není vůbec trapný a při scénách mezi ním a věrným věchýtkem manžílkem si nelze nevybavit Homolkovy... Ukázkově všehoschopnou megeru v podání Michelle Pfeiffer není třeba ani vyzdvihovat. Bezprostřední a jásavá atmosféra se vine celým filmem a nevadí, že chutná jako sladké lízátko, co má Tracyina koketní kamarádka věčně mezi rtíky. Má to přece grády, tak si pojďme pěkně zvesela zatrsat! 9/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Trvalo celkem čtyři hodiny, než se každý natáčecí den z Johna Travolty stala Edna Turnbladová. Travoltův kostým vážil něco přes 15 kilogramů. (Siriuss)
  • Pro taneční číslo „Run and Tell That“ produkce rozřezala autobus 1957 GMC na 9 kusů. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama