Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Němi 

všechny recenze uživatele

No jo, je to béčko, ale ke 4* mám dost důvodů: 1: První díl Pěchoty mám strašně rád a tohle je její téměř přímé pokračování (druhý díl beru jako špatný vtip). 2: Sarkasmus, nadhled a ironie se vrátily! Zpívající Sky maršál a jeho hitovka "Good day to Die", slogan "Chcete koupit víc" propagující kšiltovky a kapesní nožíky s maršálovou podobiznou, televizí přenášené popravy odpůrců režimu/federace... prostě lahoda. 3: I když se očividně jedná o produkt směřující rovnou na DVD, přeci jen vesmírné CGI efekty vypadají fantasticky a brouci až na pár vyjímek uvěřitelně. Jen blbec nad tím může ohrnovat nos, na efektech to nestojí a ani nepadá. A za 20 melounů to nemohlo být lepší. 4: Duch fantastické jedničky je přítomen a hlavně - vrátil se i Johnny Rico! Casper van Dien to už potřeboval. Příběh je pak jakousi parafrází na Černočernou tmu. Podobné filmy se nedají poměřovat se seriózními snímky, jen mezi sebou. A kolegou ST3: Marauder je například takový Resident Evil, který na tohle prostě nestačí. Proto 4*. Některé chvilky mi sice vytáhli obočí až někam ke stropu, ale krom přehnaných nábožensko/parodických momentů je všechno v mezích. Kdo nepochopil smysl jedničky, hodí tohle rovnou do odpadu, protože nadhled je tu tak vysoko, až ho někdo nemusí vidět, ale to jak režisér/scénárista-všech tří částí Neumeierer uvažoval jasně napovídá závěr s polibkem a v pozadí padající atomovou bombou... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hvězdná sračkota. Jako příznivkyně sci-fi jsem trpěla s intenzitou lidského samce s gonádami přiskřípnutými v zipu od gatí. Celé mi to přišlo jako středoškolský projekt, ke kterému ovšem scénář psali... no, spíše kreslili převážně snědí žáci speciálních tříd pro zvláště nadané degeše, co už skoro ovládli tajemství používání toaletního papíru. Za triky by se do krve styděly pičítačové hry z minulého století, z hereckých výkonů a dialogů by plačky zvracel i Jára Cimmrman. První "Hvězdná pěchota" byla obstojné akční béčko, druhá sklouzla k horrorovému céčku a třetí díl plave s hovny někde u písmene D (od slova Demence). Ale jestli vám stačí ke štěstí arcitrapný humor, logika funkční jak hranaté kolo, otravné náboženské bláboly, špatně animovaní brouci, oživlé dřevo Kašpar, velehnusná pilotka jako riccogirl a vojenské uniformy čórnuté z vedlejšího studia, kde se natáčel film o esesácích, pak směle do toho! Hlavně nenechte "Hvězdnou hnusotu 3" klesnout do černých čísel, kam patří. Dávám 20%, ale nevím za co... třeba mě časem nějaké pozitivum napadne. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Do momentu, kdy se dvě vojandy sklátily na zem a začaly se hystericky modlit, to byla docela solidní béčková zábava, byť s příšernými triky. V tomto okamžiku se ale něco zlomilo a nebyl jsem si zcela jist, jestli je film opravdu tak debilní záměrně a nebo je špatně něco někde jinde. Hudba je již tradičně velice slušná a paroduje válečné snímky plné patosu a patriotismu. Jako celek ale je to pořád dost slabé pokračování a to i přesto, že se do akce vrátí samotný John Rico v podání Caspera Van Diena. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Casper Van Dien se vrací na místo činu, kde předvedl, že hrát umí a započal svou cestu, která přes Ospalou díru pokračovala do mělkých vod televizní produkce a strašně špatných filmů. Je to škoda, že takhle dopadl, ale dostal druhou možnost a fanoušci budou rádi. I když není před kamerou jako v prvním filmu, na který mimochodem trojka navazuje mnohem lépe (zbraně, trochu lodě, děj....) než tomu bylo u druhého dílu, stále je pro diváka tou známou tváří. Třetí díl opět předvádí snahu zkusit něco jiného než o čem byl první a druhý film a tentokrát se věnujeme záchraně cestě za jednotkou, která uvízla společně s jedním Sky Marshallem na jedné broučí planetě. Je překvapující, že béčkový mix náboženství, hvězdné pěchoty a malého rozpočtu dokázal vyplodit poměrně zajímavý film, který by při malém nadhledu neměl urazit. Není to áčková záležitost, není to úžasné ani skvělé, ale koukatelné a překvapivě snaživé. PS: drobnost na závěr, režisér tohoto filmu hrál v původní Hvězdné pěchotě jednoho obviněného (je uncredited) a napsal scénáře ke všem třem filmům, takže dokončil svou vlastní malou trilogii:)) ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Když Dhartéřikovi bylo asi sedm let, tak poprvé, a naposledy viděl první Hvězdnou pěchotu. Nevím, jestli mi to něco vproKLAMovalo do mozku, ale po nepříliš povedené dvojce dorazila třetí HP, která dosahuje kvality prvně viděné. Řekl bych, že je snad možná i lepší. Jediné mínus, které snižuje hodnocení, je ta animace brouků a použití rozpoznatelných atrap zbraní. Ty asi byly zakoupeny v nedalekém slumu v Bahrajnu. :) Herci hráli relativně skvěle, satira byla v příznivém množství, a protože jde o direct-to-dvd, je vhodné (do)ocenit umělecký talent tvůrců. Což jsem udělal. ✔ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Původně měla roli Admirála Enolo Phid hrát Sarah Douglas, nakonec ji však dostala Amanda Donohoe. (Musak)
  • Jméno postavy Jingo (Cokey Falkow) je rovněž výraz označující osobu, která striktně prosazuje válku na základě patriotismu. (HellFire)

Reklama

Reklama